Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drama Taline – Madrido „Atletico“ po pratęsimo nukovė „Real“ ir iškovojo Supertaurę

Supertaurės finalas Taline padovanojo aistringų emocijų. Po pratęsimo Madrido „Atletico“ 4:2 palaužė „Real“ ir trečią kartą kėlė trofėjų į viršų. Rungtynės prasidėjo greičiausiu istorijoje Diego Costos įvarčiu, tačiau po pagrindinio rungtynių laiko rezultatas buvo lygus 2:2. Pratęsimo metu „Atletico“ pergalę nukalė fantastiški Saulio ir Koke įvarčiai.
Madrido „Atletico“ laimėjo Supertaurę
Madrido „Atletico“ laimėjo Supertaurę / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Madrido „Atletico“ į priekį išsiveržė po žaibiško įvarčio Taline. Diego Costa meistrišku reidu atliko perdavimą sau pačiam ir įmušė į vartus praktiškai iš nulinio kampo. 50-ąją sekundę įmuštas įvartis buvo greičiausias Supertaurės istorijoje.

26-ąją minutę „Real“ išlyginamąjį įvartį sukūrė puolamasis karališkojo klubo duetas. Po Garetho Bale‘o perdavimo galva kamuolį į vartus pasiuntė Karimas Benzema.

Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė ir Luka Modričius. Kroatas atvedė savo nacionalinę rinktinę iki pasaulio čempionato finalo ir buvo tikimasi, kad saugas galės praleisti šią dvikovą, tačiau ieškant pergalingo įvarčio J.Lopetegui metė į kovą svarbų kozirį.

Madrido „Real“ į priekį išsiveržė 63 minutę po 11 metrų baudinio. Jis buvo paskirtas, kai baudos aikštelėje ranka sužaidė „Atletico“ gynėjas Juanfranas. Baudinį realizavo „Real“ kapitonas Sergio Ramosas.

79-ąją minutę rezultatą išlygino dublį pelnęs D.Costa. „Atletico“ užpuolė varžovų vartus ir Marcelo ištraukė kamuolį iš užribio, kuris atiteko Juanfranui. Šis jį perdavė arčiau vartų, kur galiausiai koją kyštelėjo ir įvartį įmušė ispanas.

Po pagrindinio laiko rezultatas buvo lygus 2:2 ir komandos žaidė pratęsimą. Jo metu pergalingą įvartį įmušė Saulis, galingu smūgiu pasiuntęs kamuolį į vartus. „Atletico“ kamuolį perėmė po „Real“ gynėjų klaidos.

Netrukus į „Real“ vartus krito dar vienas įvartis – pasižymėjo Koke, kuris padėjo tašką šiose rungtynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Atletico“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Atletico“

„Atletico“ triumfą iš tribūnų turėjo stebėti treneris Diego Simeone, kuriam vis dar galioja diskvalifikacija, paskirta po Europos lygos pusfinalio su „Arsenal“. Jį pavadavo Germanas Burgosas.

Debiutas apkartojo „Real“ treneriui Julenui Lopetegui, kuris vasarą pakeitė Zinedine'ą Zidane'ą.

Tai buvo pirmas kartas, kai dvi komandos iš to paties miesto kaunasi dėl Supertaurės.

Čempionų lygos finale Madrido „Real“ 3:1 nugalėjo „Liverpool“, o Europos lygos finale „Atletico“ 3:0 įveikė Marselio „Olympique“ ekipą.

Madrido „Real“ klubui tai buvo pirmosios rungtynės dėl trofėjaus be Cristiano Ronaldo, kuris persikėlė į Turino „Juventus“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Atletico“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Atletico“

Rungtynių eiga

Pratęsimas: Madrido „Real“ – „Atletico“ 2:4

104 min. ĮVARTIS. Koke po puikaus komandinio „Atletico“ žaidimo įmušė labai svarbų įvartį.

98 min. ĮVARTIS. Saulis išvedė į priekį „Atletico“. „Real“ gynėjai pavojingai žaidė su kamuoliu ir tuo pasinaudoję varžovai perėmė kamuolį ir Saulis galingu smūgiu pasiuntė jį į vartus.

Antrasis kėlinys: Madrido „Real“ – „Atletico“ 2:2

90 min. Rezultatas liko lygus. Komandos žais pratęsimą.

78 min. ĮVARTIS. Po gaisro prie „Real“ vartų kamuolį į vartus pasiuntė D.Costa ir išlygino rezultatą.

62 min. ĮVARTIS. Teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kai baudos aikštelėje ranka sužaidė Juanfranas. Baudinį realizavo Sergio Ramosas.

VIDEO: Sergio Ramosas

Pirmasis kėlinys: Madrido „Real“ – „Atletico“ 1:1

26 min. ĮVARTIS. Po Garetho Bale'o perdavimo galva „Atletico“ vartus nokautavo Karimas Benzema. Rezultatas yra lygus 1:1.

VIDEO: Karimas Benzema

1 min. ĮVARTIS. Diego Costa jau pirmąją minutę individualiu meistriškumu pergudravo „Real“ gynybą. Ispanas pats sau atliko perdavimą ir pasiuntė kamuolį į vartus iš aštraus kampo.

Startinės sudėtys

„Real“: Keyloras Navas, Carvajalis, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane, Toni Kroosas, Karimas Benzema, Garethas Bale'as, Marcelo, Casemiro, Marco Asensio, Isco.

„Atlético“: Janas Oblakas, Diego Godínas, Koke, Antoine Griezmannas, Saúlis Ñíguezas, Thomas Lemaras, Rodri, Stefanas Savičius, Diego Costa, Juanfranas, Lucas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito