Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Du nauji treneriai prie futbolo milžinų vairo stoja į kovą Čempionų lygoje

Miuncheno „Bayern“ strategas Niko Kovačas debiutuos Čempionų lygoje kaip treneris, o Madrido „Real“ treniruojantis Julenas Lopategui grįžta į tarptautinį lygį po trijų mėnesių, po to, kai buvo atleistas iš Ispanijos rinktinės prieš pat pasaulio futbolo čempionatą.
Cristiano Ronaldo
Čempionų lygos įvarčių rekordininkas Cristiano Ronaldo debiutuos turnyre Turino klubo gretose. / „Scanpix“ nuotr.

Pepas Guardiola bandys užvesti „Manchester City“ į viršūnės ir Europoje, o „Manchester United“ treneris Jose Mourinho sieks tapti trečiuoju treneriu, laimėjusiu Čempionų ir Europos lygas su trimis skirtingais klubais.

Pristatome keturias grupes, kurių komandos stoja į Čempionų lygos kovas trečiadienį:

E grupė: „Benfica“ – „Bayern“, „Ajax“ – Atėnų AEK

N.Kovačas yra treniravęs Kroatijos rinktinę 2014 metų pasaulio čempionate, o dabar jo laukia debiutas Čempionų lygoje, kai kroato treniruojamas „Bayern“ žais Lisabonoje su „Benfica“.

Po praėjusio sezono iš Juppo Heynckeso Miuncheno klubo vairą perėmęs N.Kovačas sėkmingai pradėjo sezoną – skina vien pergales Bundeslygoje ir Vokietijos taurės varžybose. Kita vertus, „Bayern“ sezono sėkmė priklausys nuo pasirodymo Čempionų lygoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas

Penkis kartus stipriausiu Europoje tapęs Bavarijos klubas nėra laimėjęs Čempionų lygos titulo nuo 2013 metų, nors keliems treneriams – P.Guardiolai ir Carlo Ancelotti trūko nedaug. Praėjusį sezoną „Bayern“ suklupo pusfinalyje žaisdama su Madrido „Real“, kuris ir iškovojo titulą.

„Mes esame favoritai, bet turime patikinti, kad nenuvertiname šios grupės“, – prieš E grupės kovas sakė „Bayern“ vadovas Karlas-Heinzas Rummenigge.

„Benfica“ savo kolekcijoje turi du Europos čempionų titulus, bet nė vieno nuo 1962 metų. Pastarasis iš keturių Amsterdamo „Ajax“ klubo tarptautinių trofėjų buvo laimėtas 1995 metais, nors Nyderlandų klubas buvo per žingsnį nuo triumfo Europos lygoje prieš 16 mėnesių – tąsyk finale nusileido „Manchester United“.

„Ajax“ trečiadienį priims Atėnų AEK, kurios reitingas yra žemiausias 32 klubų turnyre.

F grupė: „Manchester City“ – „Lyon“, Donecko „Šachtar“ – „Hoffenheim“

Įrodęs, kad jo treniravimo metodai atneša sėkmę Anglijoje, P.Guardiola sieks užkariauti su „Manchester City“ ir Europą.

Dusyk Čempionų lygą su „Barcelona“ laimėjęs katalonas nepakartojo to paties nė sykio per trekus metus darbo Miuncheno „Bayern“ klube. Per du bandymus su „City“ P.Guardiolai nepavyko peršokti Čempionų lygos ketvirtfinalio.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pepas Guardiola

„Manchester City“ tapus Anglijos čempionu, klubas pasitiko Čempionų lygą pirmajame krepšelyje ir gavo kiek lengvesnius varžovus nei anksčiau – trečiadienį grupės varžybos prasideda su „Lyon“.

Ši Prancūzijos komanda dar ieško savo tapatybės ir keliauja į Mančesterį po lygiųjų su „Caen“ ekipa nacionalinėse pirmenybėse.

„Šachtar“ vėl surinko įprastų Ukrainos futbolininkų ir techniškų brazilų saugų derinį, kuris veikia nacionaliniame čempionate – Donecko klubas šiemet tapo Ukrainos čempionu septintą kartą per pastarąjį dešimtmetį. Komanda vis dar negali žaisti Donecke, kurį jaukia Rusijos remiami separatistai.

Mačą su „Hoffenheim“, kurį treniruoja 31 metų Julianas Nagelsmannas, Ukrainos čempionai žais Charkove.

G grupė: Madrido „Real“ – „Roma“, Plzeno „Viktoria“ – Maskvos CSKA

Madrido „Real“ ženkliai pasikeitė nuo tada, kai trečią kartą iš eilės laimėjo Čempionų lygą prieš keturis mėnesius. Pirmą sykį nuo 2009 metų klube nebėra Cristiano Ronaldo – Čempionų lygos įvarčių rekordininko.

Sėkmingiausias visų laikų Europos klubas prarado ir Zinedine'ą Zidane'ą, kuris paliko trenerio postą, o prancūzą pakeitė J.Lopetegui. Kai šis buvo paskirtas „Real“ treneriu, ispanas žaibu neteko pareigų Ispanijos rinktinėje prieš pat pasaulio pirmenybes.

„Scanpix“/AP nuotr./Julenas Lopetegui
„Scanpix“/AP nuotr./Julenas Lopetegui

Madrido klubas pridėjo vartininką Thibaut Courtois, bet kol kas nesurado žvaigždės, kuri pakeistų C.Ronaldo. Karimas Benzema ir Garethas Bale'as sėkmingai rezgė atakas Ispanijos lygos pirmosiose rungtynėse.

„Real“ turnyrą pradeda maču namie prieš „Roma“ – praėjusio sezono pusfinalio dalyvį, kuris eliminavo „Barcelona“ komandą ketvirtfinalyje.

Maskvos CSKA žais Čempionų lygos grupės varžybose šeštą sezoną iš eilės, bet Rusijos klubas retas svečias atkrintamosiose varžybose. Čekijos čempionė Plzeno „Viktoria“ grįžo į Čempionų lygos grupių turnyrą pirmą kartą nuo 2013 metų.

H grupė: „Valencia“ – „Juventus“, „Young Boys“ – „Manchester United“

Turino „Juventus“ dominuoja Italijoje, o penkis kartus Čempionų lygą laimėjusio C.Ronaldo atvykimas turėtų suteikti Massimiliano Allegri treniruojamai komandai dar daugiau pasitikėjimo Europoje, kur „Senoji Senjora“ pralaimėjo du finalus per ketverius pastaruosius metus.

„Juventus“ kovas pradeda Ispanijoje. Ten „Valencia“ futbolininkai grįžta į Čempionų lygos grupės varžybas po šešerių metų pertraukos.

Valensijos klubas pridėjo svarbių žaidėjų vasarą, tarp jų puolėjus Michy Batshuayi, Keviną Gameiro ir Goncalo Guedesą, bet jie dar nepelnė įvarčio per pirmąsias ketverias nelaimėtas rungtynes Ispanijos lygoje.

J.Mourinho vis dar gali tapti pirmuoju treneriu, laimėjusiu Čempionų lygą su trimis skirtingais klubais. Tiesa, nuo pastarojo titulo praėjo devyni sezonai.

„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

„Manchester United“ pradeda grupės varžybas Šveicarijoje maču su „Young Boys“ – grupės autsaideriu laikoma Berno ekipa debiutuoja Čempionų lygos grupės turnyre.

Šveicarijos čempionai tikėsis įvarčių iš 34 metų puolėjo, kuris pastarąjį kartą Čempionų lygoje žaidė prieš šešerius metus drauge su Zlatanu Ibrahimovičiumi.

Tada, 2012 metų lapkritį, Guillaume Hoarau pelnė įvartį „Paris Saint-Germain“ klubui 4:0 laimėtose rungtynėse prieš Zagrebo „Dinamo“. Buvęs Prancūzijos rinktinės puolėjas „Young Boys“ gretose žaidžia penktą sezoną. Jis nėra labai jaunas berniukas, bet šiemet padėjo klubui iškovoti 32 metus lauktą Šveicarijos čempionų titulą.

VIDEO: „Vieni vartai“: nepamatuota kritika Lietuvos rinktinei ir didžiosios futbolo įdomybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas