Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dygsta lyg grybai: šalia sostinės – dar vienas futbolo stadionas

Jau beveik keturis dešimtmečius Nacionalinio stadiono nepastatančio Vilniaus gyventojai per vieną savaitę sulaukė antros žinios apie naują futbolo aikštyną.
Naujas futbolo stadionas Riešėje
Naujas futbolo stadionas Riešėje / viakademija.lt nuotr.

Antradienį pažiūrėti į iš pagrindų renovuoto Panerio stadiono atidarymą Bukčių gatvėje, Lazdynuose, atvyko net ir krepšinio legenda Arvydas Sabonis, o savaitės pabaigoje pranešta ir apie pirmąjį „FIFA Quality Pro“ standartus atitiksiantį stadioną Vilniaus rajone.

Buvusio rinktinės puolėjo Darvydo Šerno įkurta „Vilnius Football Academy“ su statybų bendrove „Hanner“ į stadioną Lazdynuose investavo 2,5 mln. eurų.

Tuo metu į Riešės gyvenvietėje kylantį naują dengtą futbolo stadioną su daugiafunkciu sporto centru pirmajame etape investuota 1,8 mln. eurų. Projektą vysto UAB „Vilniaus išmanioji akademija“.

„Mūsų naujai atidaromas futbolo aikštynas Molėtų plente, 14 km nutolęs nuo Vilniaus centro (Riešės sankryžoje), yra skirtas visiems futbolo mėgėjams, profesionalams ir klubams, siekiantiems rezervuoti treniruočių ir varžybų laikus, – skelbia „Vilniaus išmanioji akademija“.

– Norime akcentuoti, kad visi įrengimai atitinka aukščiausius standartus ir yra paruošti priimti įvairių lygių futbolo komandas. Pilnų matmenų stadionas (115m*79m), su dirbtine danga ir amortizaciniu paklotu.“

15min žiniomis, pirmuosius futbolininkus naujajame stadione tikimasi priimti rugsėjo pabaigoje.

Skelbiama, kad tai bus pirmasis „FIFA Quality Pro“ standartus atitiksiantis stadionas Vilniaus rajone.

Moderniame sporto centre bus dengta futbolo aikštė, dengti padelio ir teniso kortai. Taip pat bus vystomos ir kitoms sporto šakoms ir pramogoms pritaikytos erdvės, maitinimo įstaiga.

„Plėtosime modernų sporto centrą, kuriame netrūks automobilių parkavimo vietų, persirengimo erdvių, papildomai veiks ir maitinimo įstaiga. Tėvams nereikės laukti vaikų koridoriuose ar automobiliuose, jie galės patys sportuoti – žaisti padelį, tenisą, sportuoti sporto salėse arba laiką leisti kavinėje“, – sako „Vilniaus išmaniosios akademijos“ akcininkai Rišardas Radzevičius ir Voitechas Aškelovičius.

„Susidomėjimas futbolu auga, todėl pritaikyti aikštynai – itin reikalingi ir paklausūs. Sprendimas finansuoti stadioną buvo priimtas neabejojant šio projekto reikšme ir nauda visuomenei“, – teigia pirmajam statybų etapui 1,8 mln. eurų paskolą skyrusios RATO kredito unijos administracijos vadovas Vladislavas Jančis.

viakademija.lt nuotr./Naujas futbolo stadionas Riešėje
viakademija.lt nuotr./Naujas futbolo stadionas Riešėje

Pirmajame statybos etape įrengtas dengtas futbolo stadionas su pilnų matmenų dirbtinės žolės futbolo aikšte su amortizaciniu paklotu. Kartu pastatytos ir laikinos persirengimo patalpos.

Numatoma, kad čia vyks vaikų ir mėgėjų futbolo treniruotės bei varžybos, kurias sėdimose tribūnose galės stebėti virš 500 sirgalių.

Teritorijoje bus įrengta 150 stovėjimo vietų automobiliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas