Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Jankauskas – apie taktinius rinktinės pokyčius ir konkurenciją: „Malonūs galvos skausmai“

Kaune susirinkusi Lietuvos vyrų futbolo rinktinė tęsia pasiruošimą artėjančioms Europos čempionato atrankos kovoms.

„Džiugina, kad žaidėjai – sveiki, geros sportinės formos. Šįkart turime papildomą dieną, treniruotę, daugiau laiko ir atsistatyti, ir geriau supažindinti su mūsų priešininkais. Malonūs galvos skausmai, galvojant, kaip reikės suformuoti tą startinį vienuoliktuką“, – auklėtinių nusiteikimu ir darbu treniruotėse džiaugiasi Edgaras Jankauskas.

Prisijungus ir Faustui Steponavičiui, rinktinės stovykloje šiuo metu iš viso sportuoja 24 futbolininkai.

„Netgi sakyčiau, kad neužteko vietos visiems geriausiems žaidėjams. Buvo tokių, kurie tikrai yra verti pakvietimo, bet vietų skaičius paprasčiausiai yra limituotas. Sveika konkurencija ir daugiau galvosūkių mums“, – tęsė E.Jankauskas.

Jis neslėpė, kad Lietuvos rinktinė artėjančiuose mačuose gali žaisti kitokia taktine schema. Ypač, kai prie rinktinės po ilgos pertraukos prisijungė sunkią traumą išsigydęs Edgaras Utkus, aukščiausioje Belgijos lygoje žaidžiantis būtent trijų vidurio gynėjų linijoje.

„Turime reaguoti į signalus, kurie davė mums negatyvius rezultatus. Praleisti įvarčiai, iš kur jie pelnyti. Ar toje zonoje trūko žmonių? Ar mūsų išsidėstymas buvo neteisingas? Ar mums reikia keisti formaciją?“ – svarstė Lietuvos rinktinės vyr. treneris.

„Pačios geriausios nuotaikos. Kaip turbūt ir visiems čia. Kai esi sveikas, nesi traumuotas ir gali atiduoti save 100 proc. komandai, – teigė pats E.Utkus. – Dauguma veidų žinau. Aišku, yra ir naujų, jaunesnių žaidėjų ir už mane. Rinktinė – tikrai pasikeitusi. Turi žaidybinį planą ir jo laikosi.“

Rinktinė – tikrai pasikeitusi. Turi žaidybinį planą.

„Man pačiam iki idealios sportinės formos dar turbūt šiek tiek trūksta, nes dar nelabai turėjau ir tokių rungtynių, kuriose sužaidžiau visas 90 minučių. Daugiausiai – 72 minutes. Bet judu link to ir tikiuosi, kad greitai jau būsiu visiškai pasiruošęs. Konkurencija mano pozicijoje tikrai padidėjusi. Rokas (Lekiatas), kiek mačiau rinktinės rungtynių, žaidžia tikrai gerai. Malonu, kad yra konkurencija. Ji visą laiką turi būti“, – teigė E.Utkus, papildęs, kad geriausiai aikštėje jaučiasi žaisdamas dešiniu vidurio gynėju trijų gynėjų linijoje.

Kartu su rinktine treniruojasi ir įtempto siužeto kelionę namo iš Izraelio su šeima išgyvenęs vartininkas Emilijus Zubas. E.Jankausko teigimu, futbolas jam iš dalies leidžia užsimiršti.

„Aikštė yra ta vieta, kurioje pamiršti apie problemas, skausmą ir bėdas, kurios šiais laikais, deja, visada yra šalia. Žmonės žudo vieni kitus... Baisūs dalykai. Be abejo, kad tai turi psichologines pasekmes. Kalbamės apie tai, bet Emilijus čia jaučiasi laimingas, gali bent jau valandėlę kitą užmiršti apie tuos baisius reikalus, vykstančius šalyje, kurioje jis šiuo metu gyvena“, – pasakojo E.Jankauskas.

„Kas valandą susiskambinu. Kol kas situacija – labai įtempta. Vyksta karas. Visi tikisi, kad jis kuo greičiau bus laimėtas prieš „Hamas“ ir visi vėl galės saugiai gyventi“, – atviravo pats E.Zubas.

„Treniruotės rinktinėje, fizinis krūvis tikrai padeda užmiršti tuos dalykus, palikti stresą už treniruočių aikštės, bet vis tiek yra širdies ir ten. Ten turiu daug draugų, ne vienerius metus žaidžiu Izraelyje, turiu daug pažįstamų. Tikiuosi viskas greitai baigsis“, – vylėsi vartininkas.

LFF nuotr./Emilijus Zubas
LFF nuotr./Emilijus Zubas

Jis nedrįso prognozuoti, kada siaubas ir mirtys Izraelyje baigsis. Kada reikės sugrįžti į Tel Avivo „Hapoel“ klubą, kuriam atstovauja?

„Bandžiau ir pats sau atsakyti į klausimą. Kalbėjome ir su klubo vadovybe. Atsakė, kad sprendimų dabar tikrai nebus nei šiandien, nei rytoj. Reikia šiek tiek palaukti. Nežinau, savaitę, dvi. Žiūrėti, kokia situacija, bet visi tikisi, kad viskas grįš į normalų ritmą ir galėsime grįžti“, – svarstė E.Zubas, kuriam artimiausiuose mačuose gali tekti pagrindinio rintinės vartų sargo vaidmuo.

Du taškus per 5 turus kol kas surinkę lietuviai šeštadienį išvykoje žais su turnyrinės lentelės kaimynais bulgarais, o antradienį Kaune priims G grupės lyderius vengrus.

Į kitų metų Europos čempionatą pateks dvi stipriausios grupės ekipos.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas