Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankauskas atvertė kortas – sukvietė atnaujintą Lietuvos futbolo rinktinę

Po puspenktų metų pertraukos prie Lietuvos futbolo rinktinės vairo sugrįžęs Edgaras Jankauskas pristatė savo pasirinkimus į nacionalinę komandą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Po pertraukos kartu su E.Jankausku į rinktinę sugrįžta visas būrys futbolininkų – Eligijus Jankauskas, Danielis Romanovskis ir Egidijus Vaitkūnas (visi trys iš FA „Šiaulių“), Pijus Širvys ir Markas Beneta (abu iš „Panevėžys“), taip pat – Gratas Sirgėdas (iš „Kauno Žalgirio“), Gytis Paulauskas (iš Albanijos klubo „Egnatia“) bei Karolis Laukžemis (iš Gargždų „Bangos“).

Vartininkų trejetą sudarys Izraelyje žaidžiantys Džiugas Bartkus bei taip pat po pertraukėlės į rinktinę grįžtantis Emilijus Zubas, o konkurenciją jiems sudarys per pirmus du „Optibet“ A lygos turus įvarčio į savo vartus dar nepraleidęs „Šiaulių“ vartų sargas Lukas Paukštė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Emilijus Zubas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Emilijus Zubas

Pirmą kartą kvietimo į stovyklą sulaukė Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Kipras Kažukolovas, savaitgalį įmušęs pergalingu jo komandai tapusį įvartį į Gargždų „Bangos“ vartus.

Rinktinėje taip pat bus ir praėjusį rudenį joje debiutavę Klaudijus Upstas bei „Serie A“ čempionatuose jau spėjęs sužaisti Gvidas Gineitis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gvidas Gineitis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gvidas Gineitis

Pakviesti nominalūs puolėjai – tik du: Gytis Paulauskas ir Karolis Laukžemis.

Iš viso kvietimų sulaukė 23 futbolininkai. 14 iš jų žaidžia A lygoje ir 9 – užsienio klubuose.

Daugiausia žaidėjų į nacionalinę komandą deleguos „Šiauliai“ – 4. Šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“ turės tik vieną atstovą – debiutantą K.Kažukolovą.

Visas rinktinės kandidatų sąrašas:

  • Vartininkai: Džiugas Bartkus („Kiryat Shmona“, Izraelis), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis), Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“).
  • Gynėjai: Linas Klimavičius („Panevėžys“), Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“), Kipras Kažukolovas (Vilniaus „Žalgiris“), Vilius Armalas (Kauno raj. „Hegelmann“), Pijus Širvys („Panevėžys“), Egidijus Vaitkūnas (FA „Šiauliai“), Justas Lasickas (Ljublianos „Olimpija“, Slovėnija), Markas Beneta („Panevėžys“).
  • Saugai: Arvydas Novikovas (Haifos „Hapoel“, Izraelis), Fedoras Černychas (Limasolio AEL, Kipras), Modestas Vorobjovas („Chindia Targoviste“, Rumunija), Klaudijus Upstas (Kauno raj. „Hegelmann“), Gvidas Gineitis („Torino“, Italija), Vykintas Slivka (PAS „Lamia 1964“, Graikija), Domantas Šimkus (NS „Mura“, Slovėnija), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Eligijus Jankauskas (FA „Šiauliai“), Daniel Romanovskij (FA „Šiauliai“).
  • Puolėjai: Gytis Paulauskas (KF „Egnatia“, Albanija), Karolis Laukžemis (Gargždų „Banga“).

Jau kitą savaitę į treniruočių stovyklą susirinksianti Lietuvos futbolo rinktinė artimiausias rungtynes žais kovo 24-ąją išvykoje su Serbija.

Įdomu, kad būtent dvikova su Serbija buvo paskutinė E.Jankauskui prie rinktinės vairo 2018-aisiais. Tuomet serbai taip pat Belgrade laimėjo 4:1.

LFF nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
LFF nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

Atrankoje į 2024-ųjų Europos čempionatą, be lietuvių ir serbų, G grupėje dar žais Vengrija, Juodkalnija ir Bulgarija.

Po oficialių rungtynių su serbais Lietuvos rinktinės dar lauks draugiška akistata su graikais išvykoje kovo 27-ąją.

Per pirmąjį savo etapą – nuo 2016-ųjų kovo iki 2018-ųjų lapkričio – E.Jankauskas nacionalinei komandai vadovavo 28 sykius.

Alfredo Pliadžio nuotr./Edgaras Jankauskas 2017-aisiais
Alfredo Pliadžio nuotr./Edgaras Jankauskas 2017-aisiais

Per šį laikotarpį pergale jis džiaugėsi 3 kartus. 5 sykius sužaidė lygiosiomis ir patyrė 20 pralaimėjimų.

Įvarčių santykis – 15:57.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas