Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankauskas po kartaus rinktinės sugrįžimo į I.Pankratjevo laikus: „Tokia realybė“

Škotai lietuvius pranoko jau tuomet, kai atliekant valstybinius himnus, alumi ir viskiu suvilgytomis gerklėmis iš širdies sutraukė savąjį „Flower of Scotland“. Po to negailestingai sudaužė ir aikštėje. Nusivylę žiūrovai LFF stadiono tribūnas pradėjo palikinėti jau 75-ąją minutę – to šiame pasaulio čempionato atrankos cikle dar nebuvo.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtasis iš eilės pralaimėjimas atrankos cikle ir jokio pozityvo.

Solidesnis rūbas, rišlesnė kalba, šiek tiek daugiau minties, bet skaičiai švieslentėje lygiai tokie patys, prie kurių mus buvo įpratinęs Igoris Pankratjevas.

0:3 – tokiu pralaimėjimu 2015-ųjų spalį su rinktine atsisveikino I.Pankratjevas. Dabar lygiai tokį patį pažeminimą savų sirgalių akivaizdoje patyrė ir Edgaras Jankauskas.

Skirtumas tik tas, kad pirmuoju atveju lietuviai nesugebėjo nieko padaryti prieš galingą Anglijos rinktinę, o dabar mūsiškius be gailesčio sutaršė Škotija – komanda, kurią planavome įveikti ir beveik įveikėme pirmojoje tarpusavio dvikovoje Glazge.

Trys „sausi“ įvarčiai namuose – vienas skaudžiausių pralaimėjimų per visą nepriklausomos šalies futbolo istoriją. Didesnę gėdą savų sirgalių akivaizdoje rinktinė buvo patyrusi tik 2000-ųjų spalį, kai prie komandos vairo beviltiškai eksperimentavo didžiausi šalies futbolo duobkasiai Julius Kvedaras ir Stasys Stankus, o mūsiškius Kaune negailėdami jėgų mušė vengrai (1:6) ir gruzinai (0:4).

Didžiausi Lietuvos rinktinės pralaimėjimai namuose
1999.09.04 Vilniuje su Čekija 0:4 K.Latoža
2000.10.07 Kaune su Gruzija 0:4 S.Stankus
2000.10.11 Kaune su Vengrija 1:6 J.Kvedaras

Penktadienio vakaras dar kartą puikiai parodė, kad Lietuvai žaisti „pirmuoju“ numeriu, ypač praleidus ankstyvą įvartį, vis dar yra nepaprastai sunki užduotis.

Škotai turėjo aiškią iniciatyvą net ir mušdami vieną įvartį po kito, o nuo didesnio kracho mūsiškius gelbėjo tik kelis kartus blykstelėjęs Ernestas Šetkus.

Realybė tokia, kad aukščiau penktosios vietos F grupėje šiame atrankos cikle jau nebepakilsime – pergalę iš Vilniaus išsivežę škotai mus lenkia šešiais taškais.

15min paklaustas, ar tai buvo labiausiai nuvylęs mačas šiame atrankos cikle, E.Jankauskas pudruoti kraujuojančių žaizdų nesiruošė.

Solidesnis rūbas, rišlesnė kalba, šiek tiek daugiau minties, bet skaičiai švieslentėje lygiai tokie patys, prie kurių mus buvo įpratinęs Igoris Pankratjevas.

„Manau, kad taip. Istorija tokia, kad tokiame lygyje klaidos sunkiai atleidžiamos. Rezultatas labai liūdina. Pamatėme, kokia yra įvarčių svarba. Kai savų progų neišnaudoji, o po to praleidi tokius įvarčius, yra labai sunku. Šiandien labai gerai pamatėme savo trūkumus“, – po mačo liūdnai konstatavo E.Jankauskas.

Strategas pripažino, kad antrasis praleistas įvartis buvo lemtingas.

„Rezultatas veikia žaidėjus psichologiškai. Nenoriu nuvertinti škotų, bet kai tu praleidi du įvarčius, atsitiesti yra labai sunku. Mane džiugina, kad mes nekeitėme savo braižo net praleidę du įvarčius. Škotai mums parodė, kokia stipri komanda yra, bet mes taip pat laikėmės savo plano, nemušėme kamuolių bet kur“, – svarstė specialistas.

Paklaustas, ar gavus tokį smūgį, komanda spės atsigauti psichologiškai iki pirmadienio, kai Liublianoje laikys slovėnų egzaminą, treneris nedaugžodžiavo.

„Mano pirma žinutė drabužinėje buvo, jog nors ir pralaimėjome šį mačą, bet privalome žiūrėti į priekį. Realybė yra tokia, kokia yra. Dabar reakcijai yra du būdai: arba mes atsigulame, arba atsitiesiame ir tęsiame savo darbą. Žinau, kad tokie, kurie atsistoja, žmonėms patinka kur kas labiau. Turime iš naujo patikėti, pamiršti visa tai ir kilti į naują kovą“, – teigė treneris.

„Labai džiaugiuosi trimis taškais, kuriuos čia pavyko iškovoti. Šį kartą mane džiugino tiek komandos žaidimas, tiek energija, kuria tryškome“, – po mačo kabėjo Škotijos rinktinės vairininkas Gordonas Strachanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas