Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

E.Jankauskas po pergalės Latvijoje: „Mane žavi tokie įvarčiai“

Po pergalės Baltijos taurės turnyro pusfinalyje Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas teigė, kad komandai pavyko atsitiesti po sunkios dvikovos pradžios ir dėkojo aistruoliams už palaikymą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Lietuvos rinktinė nugalėjo latvius 2:0 (0:0), kai antrame kėlinyje tiksliais smūgiais pasižymėjo Armandas Kučys ir Artūras Dolžnikovas.

Kitame pusfinalyje Estijos rinktinė Taline nugalėjo Farerų salų komandą 4:1 (1:1), o tai reiškia, kad būtent ji ir bus Lietuvos rinktinės varžovė finalo rungtynėse antradienį Kaune.

„Reikia paminėti, kad latviai tikrai žaidė gerai. Turėjome sunkumų, pirmame kėlinyje žaidimas buvo apylygis, abi komandos turėjo progų pasiekti įvartį, buvo lygių varžovų rungtynės. Laimėjome, nes geriau pasinaudojome savo progomis“, – po mačo kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas.

Jo teigimu, pirmasis pelnytas įvartis antro kėlinio starte padėjo nuimti tam tikrą įtampą.

„Įvarčiai visada nuima įtampą, duoda pasitikėjimo. Puikus įvartis, bet visų pirma reikia pažymėti Pauliaus Golubicko klasę, ištraukė sunkų kamuolį, atliko puikų perdavimą, o Armandas buvo puikioje pozicijoje ir nukreipė kamuolį į vartus“, – dėstė treneris.

Ne vieną gražų žodį jis skyrė ir įspūdingam A.Dolžnikovo reidui, pasibaigusiam tiksliu smūgiu.

„Nuostabus, fantastiškas įvartis, mane žavi tokie individualaus meistriškumo įvarčiai. Pas mus atsiranda vis daugiau tokių žaidėjų, kurie gali, turi ir nori. Greityje susikoordinuoti yra labai sunku, turi eliminuoti priešininką ir užbaigti ataką tokiu technišku smūgiu, tad tai yra himnas meistriškumui“, – mintimis dalinosi strategas.

Įvarčių autoriai – du jauni futbolininkai, vis tvirčiau besijaučiantys su rinktinės marškinėliais. E.Jankausko teigimu, tai ir yra rinktinės tikslas bei noras.

„Tai yra mūsų tikslas, leisti jauniems žaidėjams patikėti, kad jie viską turi, kad jie bandytų. Niekam nėra viskas pavykę iš pirmo karto. Tokia ir mūsų rinktinės filosofija, kad reikia bandyti ir siekti. Mes tikrai turime meistriškumo ir potencialo, tokie įvarčiai papuoštų bet kurias pirmenybes.

Taip pat būtinai reikia padėkoti Vyčio tribūnai, tiems žmonėms, kurie atvyko čia, jautėmės tarsi namie. Ir tas skanduočių pasikeitimas su latvių sirgaliais… Tai buvo nuostabu, visų žaidėjų vardu dėkojame jiems. Tribūnos lyderis sakė, kad suorganizuos tokią išvyką, ir savo žodį ištesėjo“, – duoklę sirgaliams atidavė E.Jankauskas.

Jo teigimu, pirmieji atlikti keitimai leido išlaikyti tinkamą tempą ir taip turėti didelį intensyvumą.

„Latviai po praleisto įvarčio perėjo prie keturių gynėjų sistemos, metė papildomą puolėją, tad ir mes turėjome reaguoti į tas korekcijas. Juolab, kad kai kurie mūsų žaidėjai sezonus jau baigė seniai. Žinojome, kad to paties Fedoro Černycho jėgos irgi turi savo limitus, tad taip ir planavome, kad maždaug po valandos turime įlieti naujus žaidėjus.

Kas mane džiugina, tai keitimai, kurie pagyvina žaidimą, žaidėjai įeina su labai gera energija. Visi žaidėjai, kurie šiandien pasirodė po keitimo, davė tą gerą impulsą, lygis tikrai nenukrito“, – užbaigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius