E.Jankauskas prieš Kosovo iššūkį: „Nebūsime lengvai įkandamas riešutas“

Lietuvos vyrų rinktinė penktadienio vakarą surengė paskutinę treniruotę prieš šeštadienio dvikovą UEFA tautų lygos turnyre.

Prieš rungtynes surengtoje oficialioje spaudos konferencijoje dalyvavo rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas, kuris pasidalino mintimis apie laukiančią kovą bei pasirengimą jai.

„Kosovas yra techniška komanda, greitai pereina į kontratakas. Gerai sukomplektuota komanda, žaidėjai iš gerų lygų, Prancūzijos, Anglijos, žaidžia Čempionų lygoje, yra žaidėjų iš Europos lygos.

Nėra ko slėpti – ant popieriaus jie gal ir yra stipresnė komanda, tai nėra jokia naujiena, bet tai nieko nereiškia, jau parodėme kitiems ir sau, kad galime žaisti, kad turime reikiamus atributus, kad atrodytume stipri ir solidi komanda, turinti savo braižą, veidą ir vertybes bei stiprybes. Nebūsime nė vienai komandai lengvai įkandamas riešutas“, – kalbėjo treneris.

Kosovo rinktinę nuo šių metų pradžios treniruoja vokietis Franco Foda, o E.Jankauskas atsiminė ir praeities akistatas su šiuo strategu.

„Teko su juo susidurti prieš daug metų, kai jis treniravo „Sturm“ komandą (Austrijos klubas – red.), teko matyti jį neseniai ir trenerių seminare Berlyne. Labai malonus žmogus, ko gero jo komanda bus disciplinuota, tai matome. Tai yra treneris su didele patirtimi ir jo komandos visada pasižymi tokia vokiška disciplina“, – apie oponentą kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

Kosovo rinktinė šiuo metu verčiasi be traumuoto puolėjo Vedato Muriqi, kuris yra ir rezultatyviausias visų laikų Kosovo rinktinės futbolininkas. Visgi, E.Jankausko teigimu, lyderį varžovai pakeisti turi kuo.

„Ši komanda, net ir netekus kažkurio žaidėjo, netampa silpnesne. Taip, jis yra rezultatyviausias rinktinės žaidėjas, bet dabar jo vietoje yra Albionas Rrahmani, Prahos „Sparta“ puolėjas, kuris žaidžia Čempionų lygoje, muša įvarčius vietiniame čempionate, yra panašaus plano, mėgstantis tą technišką futbolą ir padedantis saugams, turi labai gerą užbaigimą. Jis yra visapusiškas puolėjas, nemanau, kad jie keis savo braižą“, – teigė treneris.

Treneris taip pat pasidalino ir žinute sirgaliams.

„Mano atmintyje dar gyvi atsiminimai, kaip žiūrovai pakeldavo komandą rungtynėse su Juodkalnija, Vengrija, kai jautėme, kad kai jau senka jėgos, ateidavo ta palaikymo banga, už tai esame jiems labai dėkingi, kiekvienose rungtynėse vyrai stengiasi jiems padovanoti puikų reginį ir kovą, pergalę.

Ne visada tai pavyksta, bet žiūrovai tai mato ir vertina, žaidėjai tuos dalykus atsimena ir visi nori būti rinktinėje, žaisti už savo vėliavą ir dovanoti sirgaliams gražias emocijas“, – baigė treneris.

Primename, kad Lietuvos rinktinė šeštadienį Kaune rungsis su Kosovo futbolininkais. Rungtynės prasidės 16 valandą, bilietus į rungtynes įsigyti galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas