Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankausko rinktinės dėlionė: be A.Novikovo ir V.Slivkos, tačiau su dar nematytais veidais

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas ruošiasi į stovyklą sukviesti kiek pasikeitusią komandą. 15min žiniomis, joje trūks kelių žinomų vardų, bet sulauksime futbolininkų, kurie nacionalinės ekipos marškinėlių vilkėję nėra.

Birželio 17-ąją namuose prieš Bulgariją ir birželio 20-ąją išvykoje prieš Vengriją žais Lietuvos rinktinė artimiausiame lange. Europos čempionato atrankoje mūsų šalies komanda kol kas sužaidė vieną mačą – išvykoje 0:2 krito prieš Serbiją.

Į birželio kovas E.Jankauskas žengs išrikiavęs pasikeitusią sudėtį.

Imago / Scanpix nuotr./Džiugas Bartkus
Imago / Scanpix nuotr./Džiugas Bartkus

15min šaltiniai informuoja, kad nacionalinėje komandoje nematysime vartininko Džiugo Bartkaus, kuris buvo pagrindinis saugant vartus tiek rinktinei vadovaujant Valdui Ivanauskui, tiek ir pirmosiose E.Jankausko rungtynėse su Serbija.

Vis dėlto daugiausia įdomybių – saugų grandyje.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Arvydas Novikovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Arvydas Novikovas

Arvydas Novikovas, sezoną baigęs Haifos „Hapoel“ komandoje, nėra kviečiamas į rinktinę.

32-ejų saugas yra antras pagal sužaistas rungtynes (87) ir pelnytus įvarčius (12) nacionalinėje komandoje, bet pastarąsias savo rungtynes žaidė beveik prieš du mėnesius.

Nebus komandoje ir Vykinto Slivkos. Su „Lamia“ klubu išlikti Graikijos lygoje sugebėjęs panevėžietis rungtyniavo rinktinės rungtynėse su Serbija ir Graikija, bet pastarąjį kartą aikštėje buvo gegužės 13-ąją.

„Scanpix“/AP nuotr./Vykintas Slivka
„Scanpix“/AP nuotr./Vykintas Slivka

E.Jankausko kvietimo nesulaukė ir Domantas Šimkus, kuris po pastarojo rinktinės lango „Mura“ komandoje sužaidė vos vienerias rungtynes.

Paulius Golubickas vis neįsitvirtina pagrindinėje Vilniaus „Žalgirio“ sudėtyje, tad ir šis saugas nebus kviečiamas į nacionalinę komandą.

Gynėjų linijoje, anot 15min šaltinių, vėl išvysime Artemijų Tutyškiną, kurį ne kartą į rinktinę kvietė V.Ivanauskas. Šis 19-metis futbolininkas nuomos pagrindais rungtyniavo „LKS Lodz“ komandoje antrojoje Lenkijos lygoje, kurioje finišavo pirmoje vietoje ir iškovojo vietą kito sezono „Ekstraklasa“ pirmenybėse.

RFS nuotr./Karolis Uzėla
RFS nuotr./Karolis Uzėla

Karolis Uzėla po metų pertraukos vėl vilksis rinktinės aprangą. Su Rygos RFS 23-ejų saugas žengia antroje Latvijos lygos vietoje.

Kvietimo po pertraukos sulaukė ir Modestas Vorobjovas, kuris buvo tapęs persona non grata V.Ivanausko komandoje po itin atviro interviu 15min.

Ovidijus Verbickas pastarąjį kartą rinktinėje žaidė dar 2021-ųjų lapkritį, bet Vilniaus „Žalgirio“ saugas bus E.Jankausko komandoje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ovidijus Verbickas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ovidijus Verbickas

Rinktinėje matysime ir naujų veidų.

15min žiniomis, pirmojo kvietimo sulauks Faustas Steponavičius. Latvijos klubas „Tukums 2000“ žengia aštuntas vietinėse pirmenybėse šiuo metu, bet 18-metis lietuvis tiesiog spindi – yra pelnęs septynis įvarčius ir rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše rikiuojasi trečias.

nuotr. „Virsliga“/Faustas Steponavičius (dešinėje)
nuotr. „Virsliga“/Faustas Steponavičius (dešinėje)

Rinktinės stovykloje pirmąkart dalyvaus du „Šiaulių“ atstovai. Antroje vietoje A lygoje žengianti Saulės miesto komanda, 15min žiniomis, į nacionalinę komandą iš viso deleguos net penkis futbolininkus.

nuotr. FA „Šiauliai"/Facebook/Rokas Lekiatas
nuotr. FA „Šiauliai"/Facebook/Rokas Lekiatas

24-erių Rokas Lekiatas yra tapęs nepamainoma ašimi šiauliečių gynyboje, praleidusioje tik 9 įvarčius per 16 rungtynių A lygoje, tad sulaukė savo pirmojo kvietimo į nacionalinę ekipą.

Kaip ir 25-erių Deividas Šešplaukis, daugiau nei prieš savaitę mušęs įvartį į Alytaus „Dainavos“ vartus jau 36-ąją rungtynių sekundę.

nuotr. FA „Šiauliai"/Facebook/Deividas Šešplaukis
nuotr. FA „Šiauliai"/Facebook/Deividas Šešplaukis

Oficialiai sudėtį E.Jankauskas pristatys antradienio popietę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas