Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Edgaras Jankauskas varžovų nebijo: „Škotija jus didesnį spaudimą nei mes“

Lietuvos futbolo rinktinės penktadienį laukia dar vienas nelengvas iššūkis – rungtynės su Škotija pasaulio čempionato atrankoje. Pastarąjį kartą škotus nugalėjome dar 2003 metais, tačiau lygiosios pernai Glazge nuteikia optimistiškai. Edgaras Jankauskas tikisi, kad jo komandai pavyks primesti škotams savo žaidimo stilių ir rasti kelių prie vartų.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Pasaulio čempionato atranka | Lietuva – Škotija | penktadienis 21:45 | LFF stadionas

„Spaudimas futbole visada yra – iš sirgalių, iš spaudos ir iš pačių žaidėjų. Manau, kad škotai jus kur kas daugiau spaudimo, nes tai jiems paskutinė galimybė likti kovoje dėl pasaulio čempionato. Tačiau mes visada susikuriame pozityvų spaudimą sau, kuris stumia mus į priekį.

Atimti iš škotų du taškus išvykoje mums buvo didelis laimėjimas. Rytoj irgi stengsimės kovoti dėl pergalės ir stengsimės būti negailestingi. Turime savo tikslus, savo svajonę – mums tai labai svarbi diena. Neturime daug tokio kalibro rungtynių. Kovosime dėl kiekvieno kamuolio, kiekvieno aikštės metro ir stengsimės pasiekti pozityvų rezultatą“, – spaudos konferencijoje žurnalistams sakė Edgaras Jankauskas.

Trenerio planą apkartino Vaido Slavicko trauma, patirta pastarosiose „Sūduvos“ rungtynėse Europos lygos atrankoje. E.Jankauskas teigė, kad gynėjas tikrai nežais nei mače su Škotija, nei rungtynėse pirmadienį su Slovėnija. Vis dėlto treneris nudžiugino pranešdamas, kad Arvydas Novikovas galės rungtyniauti.

Esame labai ištroškę pergalės ir tas pergalės alkis tik prideda mums jėgų. Stengiamės atiduoti visa jėgas, analizuoti varžovus, ieškoti kelių iki jų vartų.

„Mes pabandėme jį, atrodo, kad blogos reakcijos nėra. Jis gali ir sprintuoti, ir smūgiuoti kamuolį, ko gero, sprendimas priklausys ir nuo mūsų, ir nuo jo. Jis yra sveikas ir pasiruošęs žaisti, jei tik nejaus diskomforto“, – teigė E.Jankauskas.

Pasaulio čempionato atrankoje Lietuvos rinktinė kol kas iškovojo vienintelę pergalę prieš Maltos futbolininkus bei sužaidė lygiosiomis su škotais išvykoje ir slovėnais namuose. E.Jankauskas tikisi, kad rinktinė pergalių besitikintiems sirgaliams padovanos jų ir daugiau.

„Esame labai ištroškę pergalės ir tas pergalės alkis tik prideda mums jėgų. Galbūt ta įtampa dėl pergalių tik auga, tačiau mes žinome, su kokiais varžovais žaidžiame. Stengiamės atiduoti visa jėgas, analizuoti varžovus, ieškoti kelių iki jų vartų. Tikiu, kad pergalės ateis, kad už šį įdirbį ateis ir grąža“, – vylėsi E.Jankauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas

Paklaustas, ar dar turi kuo nustebinti Škotijos rinktinę, treneris teigė, kad tai neįmanoma: „Dabar labiau tiktų sakyti priversti varžovą kapituliuoti, surasti erdves progoms ir įvarčiams. Kad tai atsitiktų, reikės labai daug fizinių jėgų, taktinio dėmesingumo, fizinės ištvermės, daug ir greito mąstymo. Manau, kad komandos labai gerai pažįsta viena kitą ir didelių siurprizų pateikti jau yra sunku.“

E.Jankauskas negalėjo atsakyti, kuris Lietuvos rinktinės puolėjas pradės rungtynes starto sudėtyje. Primename, kad Nerijus Valskis praleis rungtynes dėl geltonų kortelių, tačiau į nacionalinę komandą po ilgos pertraukos grįžo Lukas Spalvis.

„Svarbiausia, kad jis yra sveikas, nebėra traumos padarinių. Be abejo, kad žaidimo praktikos trūkumas jaučiasi ir dar jausis, reikia sužaisti ne vienerias ir ne dvi rungtynes, kad sugrįžtų įgūdžiai, fizinis parengtumas. Treniruočių dar nebuvo tiek daug, kad pamatytume visas jo galimybes. Tačiau svarbiausia, kad jis su mumis ir mes turime jį sveiką“, – apie L.Spalvio formą kalbėjo E.Jankauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus