Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Eliminuotų škotų treneris niršo – reikalavo atsakymų ir bedė į teisėjo tautybę

Škotijos rinktinė tapo antrąja, praradusia šansus žengti į Europos futbolo čempionato („Euro 2024“) aštuntfinalį, tačiau komandos strategas Steve'as Clarke'as su nesėkme lengvai nesusitaikė ir kaltino teisėjus.
Steve'as Clarke'as
Steve'as Clarke'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Škotai sekmadienio vakarą paskutinėmis akimirkomis 0:1 nusileido vengrams ir A grupėje su 1 tašku liko paskutiniai ketvirti.

Jie prisijungė prie Lenkijos, kuri su viltimis žaisti aštuntfinalyje atsisveikino dar po antrojo varžybų rato.

Vis dėlto škotai po rungtynių kalbėjo ne apie praleistą įvartį, o apie į vengrų vartus nepaskirtą baudinį antrojo kėlinio pabaigoje.

Po keitimo pasirodęs Stuartas Armstrongas krito baudos aikštelėje po kontakto su vengru Willi Orbano, bet rungtynėms teisėjavęs argentinietis Facundo Tello į 11 m žymą neparodė ir baudinio neskyrė.

Į situaciją neįsikišo ir VAR teisėjų kambaryje vadovavęs Alejandro Hernandezas.

„Svarbiausias rungtynių momentas buvo baudinys. Kodėl jis nebuvo skirtas? Man reikia atsakymo. Noriu sužinoti, kodėl tai nėra baudinys“, – po mačo niršo S.Clarke'as.

60-metis škotas buvo įsitikinęs, kad W.Orbanas prasižengė.

„Nesuprantu, kaip VAR gali žiūrėti į šį epizodą ir sakyti, kad tai nėra baudinys. Turėčiau ką apie tai pasakyti, bet man gaila mano pinigų“, – liejo tulžį škotų strategas.

Paklaustas, ar kalbėjosi apie sprendimą su teisėju, S.Clarke'as sakė:

„Kokia prasmė? Jis iš Argentinos. Turbūt net nešneka mūsų kalba. Kodėl teisėjauja ne europietis? Nesuprantu, kodėl jis čia, o ne savo šalyje. Bet tai tik mano nuomonė.“

15min primena, kad F.Tello teisę dirbti „Euro 2024“ gavo pagal UEFA ir CONMEBOL mainų programą. Pagal ją argentinietis teisėjauja Europos čempionate, o italas Maurizio Mariani dirba „Copa America“ turnyre už Atlanto.

A grupės dugne likusi Škotijos rinktinė grupių etapo žemyno pirmenybėse neįveikė ketvirtą kartą iš eilės. Pirmojo etapo jai niekada nėra pavykę peršokti ir pasaulio čempionatuose, nors bandymų buvo jau aštuoni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius