Sportas gyvai

Emocingas L.Spalletti nurodė nesėkmės priežastį: „Italijai reikia fiziškai pajėgesnių žaidėjų“.

Italijos futbolo rinktinės treneris Luciano Spalletti po pasitraukimo iš Europos čempionato prisiėmė kaltę ir pripažino, kad „reikalingi pokyčiai“. Jis bedė pirštu į, pasak jo, labiausiai akivaizdžią Italijos rinktinės problemą – fiziškumo stygių, neleidžiantį rungtyniauti tokiu intensyvumu kaip varžovai.
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti / „Scanpix“ nuotr.

„Euro 2024“ aštuntfinalyje čempionų titulą gynę italai nusileido Šveicarijai rezultatu 0:2.

„Tai nėra skandalingas rezultatas, kaip bandote pavaizduoti“, – žurnalistams po rungtynių sakė L.Spalletti. Spaudos konferencijoje jis kalbėjo emocingai.

Pirmas klausimas, kurį išgirdo, žinoma, buvo apie jo paties ateitį rinktinėje.

„Tai natūralus klausimas. Nesijauskite kalti, kad manęs to klausiate“, – replikavo L.Spalletti.

„Man tai nieko nekeičia ta prasme, kad man tenka atsakomybė už tai, kas įvyko. Aš pasirinkau žaidėjus. Nesu patenkintas tuo, ką šiandien parodėme, kaip ir pasirodymu prieš Ispaniją.

„Scanpix“ nuotr./Italų liūdesys
„Scanpix“ nuotr./Italų liūdesys

„Esu iš dalies patenkintas kitomis dvejomis rungtynėmis. Šį kartą [rungtynėms su Šveicarija] smarkiai pakeičiau sudėtį. Ankstesniuose mačuose vis kaltinau save, kad nedariau pakankamai pakeitimų.“

L.Spalletti guodėsi, kad su dabartine Italijos rinktinės sudėtimi sunku žaisti „intensyvų ir aštrų futbolą“.

„Pastaruoju metu stengėmės tam tikru būdu treniruoti žaidėjus, kad jie greitai atsigautų ir galėtų žaisti intensyviai, nes yra metodų, kurie gali leisti tai padaryti. Vis dėlto nebuvau labai patenkintas mūsų darbu treniruotėse, bet tai yra žaidėjai, kuriuos pasirinkau.

Taip, mes turėjome laimėti. Tikriausiai turėjau šiek tiek geriau pažinti savo komandą, kad galėčiau geriau viską sudėlioti. Turėjome nemažai žaidėjų, kurie patyrė traumas. Vertinant žaidimo intensyvumą, mes buvome žemesnio lygio, todėl Šveicarija ir laimėjo“.

„Scanpix“ nuotr./Luciano Spalletti
„Scanpix“ nuotr./Luciano Spalletti

Kalbėdamas apie Italijos rinktinės ateitį, L.Spalleti vis pabrėždavo, kad komandai „reikia fiziškai pajėgesnių žaidėjų“.

„Kai turi kokybę, bet tempo atžvilgiu prarandi intensyvumą ir negali jo išlaikyti 90 minučių, natūralu, kad fiziškumas yra tas trūkumas, kurį turi taisyti. Mes pralaimėdavome dvikovose vienas prieš vieną, dėl ko sunkiai sugebėdavome atgal atsikovoti kamuolius. Manau, kad komanda buvo nedrąsi, negebėjome išlaikyti tempo“.

Paklaustas, ar apgailestauja, kad nebuvo drąsesnis pasirinkdamas žaidėjus, L.Spalletti kalbėjo:

„Nesvarbu, kokie žaidėjai būtų šiandien žaidę. Mes tiesiog negalime išlaikyti tempo. Esu apie tai jau kalbėjęs – mums trūksta žaidėjų, kurie individualiai galėtų tą intensyvumą atlaikyti“.

„Kalbant apie jaunus žaidėjus, pradžioje žmonės stebėjosi, kodėl renkuosi Calafiori. Jis ir Fagioli žaidė, nes manau, kad jie turi tai, ko reikia. Taip, mes šiek tiek eksperimentavome. Udogie patyrė traumą. Jei yra jaunų žaidėjų, turinčių potencialo, būsiu pirmasis, kuris bandys rasti jiems vietos sudėtyje, kad jie tilptų komandoje. Pasitraukiu iš čempionato supratęs, kad reikalingi pokyčiai“.

„Kai man sakys, kad prieš Kroatiją pasirodėme skandalingai prastai, pasakysiu „ne“. Prieš Ispaniją buvome žemiau nulio, bet ne prieš Kroatiją. Įveikėme sunkią grupę, manau, pelnytai. Tačiau nematėme išsigryninusios komandos, kuria galėtume remtis. Tai yra mūsų „Euro-2024“ pamoka, kurią išmokome“.

„Scanpix“ nuotr./Italija – Šveicarija
„Scanpix“ nuotr./Italija – Šveicarija

„Rezultatai parodė, kad turime kažką keisti. Toks futbolo verdiktas. Nieko nekaltinu, visa atsakomybė tenka man. Visada esu su žaidėjais ir noriu jiems padėkoti, kad mane čia atvedė. Tai neįtikėtinas jausmas. Nejaučiu jokios baimės čia būti. Nuo pat tos dienos, kai nusprendžiau tapti treneriu, jaučiu spaudimą. Bet šio spaudimo, šio jausmo, siekiau diena iš dienos daugelį metų“, – kalbėjo L.Spalletti.

Pabaigoje šveicarų žurnalistas paklausė, ar teisinga sakyti, kad Italija prieš „Ferrari“ stiliaus Šveicariją atrodė kaip „FIAT Panda“?

„Kai pralaimi, susitaikai ir su tokiais palyginimais. Puikiai išmanote sarkazmą, ir, ką aš galiu pasakyti… esate teisus. Jūs padarėte geresnį darbą nei mes“, – atsakė L.Spalletti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius