Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estai greitesni: futbolas į kaimynų stadionus grįš jau po kelių dienų

Estijos futbolo gerbėjai futbolu galės džiaugtis jau po kelių dienų. Šalies vyriausybė davė leidimą nuo gegužės 18-osios leisti sporto renginius atvirose erdvėse, o tuo pasinaudojusios Estijos futbolo lygos komandos jau gegužės 19-ąją žais pirmąsias rungtynes po sezono atnaujinimo.
Estijos futbolininkai netrukus grįš į stadionus
Estijos futbolininkai netrukus grįš į stadionus / „Scanpix“ nuotr.

Estijos „Premium Liiga“ jau paskelbė kiek sutrumpinanti anksčiau numatytą sezono trukmę.

Vietoje keturių ratų, per kuriuos visos 10 komandų būtų sužaidusios po 36 mačus, liko trys ratai, po kurių ekipos bus perskeltos į dvi atskiras grupes – tarpusavyje žais šešios geriausios ir keturios prasčiausios ekipos.

Taip geriausi šalies klubai per sezoną sužais po 32 rungtynes, o prastesnės ekipos – po 30 mačų.

Iki sezono sustabdymo kovo pradžioje visos komandos spėjo sužaisti po vieną susitikimą.

„Konsultuodamiesi tiek su klubais, tiek federacijos viduje supratome, kad visi nori sistemos, kuri būtų kuo rimtesnė ir rungtynių skaičiaus, kuris nebūtų drastiškai mažesnis nei planuota, – sakė Estijos futbolo federacijos prezidentas Aivaras Pohlakas. – Norėjome, kad lentelės viršuje ir apačioje žaidžiančios komandos tarpusavyje sužaistų vienodą skaičių rungtynių namuose ir išvykoje.“

Sudarius naują sezono kalendorių, rungtynių intensyvumas liko nepakitęs, tačiau sezono pabaiga buvo perkelta į lapkričio pabaigą paskutinėms lygos komandoms ir gruodžio pradžią čempionato lyderiams.

Bent jau iki liepos 1-osios Estijos lygos mačai bus vykdomi be žiūrovų. Jeigu situacija drastiškai nepablogės, tikimasi, kad jau liepą į rungtynes galės rinktis iki 1000 sirgalių.

Estija bus viena pirmųjų Europoje, pratęsusių futbolo sezoną po koronaviruso pandemijos. Anksčiau už estus futbolas į stadionus grįš tik Vokietijoje, kur „Bundesliga“ rungtynės numatytos jau šį šeštadienį.

Po to, kai trečiadienį Lietuvos Vyriausybė leido profesionalaus sporto varžybas atvirose erdvėse rengti nuo gegužės 30-osios, tikėtina, kad Lietuvos futbolo A lygos kovos į stadionus grįš būtent priešpaskutinę pavasario dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai