Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos čempionų treneris favorite laiko „Sūduvą“: išskyrė pagrindines stiprybes

Estijos čempionų Talino „Flora“ treneris Jurgenas Hennas po paskutinės treniruotės prieš mūšį su Marijampolės „Sūduva“ svarstė, kad komandų šansai pirmajame Čempionų lygos atrankos etape yra lygūs, bet neryškia favorite vis dėlto įvardino „Sūduvą“.
Jurgenas Hennas
Jurgenas Hennas / nuotr. „Facebook“/FC „Flora“

J.Henno manymu, jei komandų sudėtys ir yra panašios, tai „Sūduvos“ pusėje bus patirtis ir pastarųjų metų sėkmė europinių turnyrų atrankose.

„Komandos forma yra gera, tokia, kaip ir visą sezoną. Puolėjas Markas Andersas Lepikas ir gynėjas Enaras Jaageras žaisti negalės, tačiau jie iškritę jau kurį laiką. Visi kiti yra sveiki. Per paskutines treniruotes bandėme pritaikyti keletą dalykų, bet nieko ypatingo ir kitokio nedarėme“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Flora“ ekipos treneris.

Pastaruosius trejus metus „Sūduva“ pasiekė paskutinį Europos lygos atrankos etapą, tačiau krito prieš Razgrado „Ludogorec“ 2017-siais, prieš Glazgo „Celtic“ 2018-siais ir pernai prieš Budapešto „Ferencvaroš“.

„Sūduvos“ didžiausias koziris yra jų patirtis, kalbant tiek apie žaidėjų amžių, tiek apie serijas Europoje, – sakė J.Hennas. – Pastaraisiais metais jie žygiavo toli, tad žaidėjai yra labai patyrę. „Sūduva“ yra gera komanda, pajėgi standartinėse situacijose ir visada randa galimybių pasižymėti. Daug rungtynių jie nulemia tiesiog patirtimi.“

„Sūduvos“ didžiausias koziris yra jų patirtis, kalbant tiek apie žaidėjų amžių, tiek apie serijas Europoje

Stratego teigimu, teigiamą rezultatą jo komanda gali pasiekti tik žaisdama sau įprastą žaidimą.

„Mūsų greitis tikrai gali būti vienas iš kozirių. Jei kuri nors komanda sugebėtų pasižymėti rungtynių pradžioje, viskas iškart pasikeistų“, – tikino J.Hennas.

Jei pagrindinis rungtynių laikas baigtųsi lygiosiomis, komandoms teks žaisti pratęsimą. Jei ir tada nugalėtojas nepaaiškės – lauks 11 metrų baudinių serija.

Tačiau „Flora“ baudinių loterijai papildomai nesiruošė.

„Taip, rungtynės gali nusitęsti iki baudinių, bet visi gali gerai mušti per treniruotes – tai nieko neparodo“, – svarstė Talino ekipos treneris.

J.Henno teigimu, abi komandos yra visiškai lygios, bet pasvarstęs jaunas 33-jų specialistas vis dėlto nežymia favorite įvardino „Sūduvą“.

Visi gali gerai mušti per treniruotes – tai nieko neparodo

Tuo tarpu „Flora“ komandos kapitonas Konstantinas Vassiljevas išskyrė, kad visų svarbiausia trečiadienį bus koncentracija.

„Visą nulems tai, kuri komanda 90 ar 120 minučių bus geriausiai susikoncentravusi. Europoje bet koks koncentracijos praradimas bus baudžiamas. Mes privalome būti pasirengę visoms situacijoms. Įdomu tai, kad dalykai, kurie būna esminiai Estijos lygoje, dažniausiai neveikia Europoje“, – kalbėjo 36-rių saugas.

Paskutinėse savo rungtynėse Estijos čempionate „Flora“ praleido greitą įvartį po šiurkščios klaidos, bet vėliau sugebėjo atsitiesti ir iškovojo pergalę 3:1 prieš Tartu „Tammeka“.

„Taip gali nutikti, tačiau manau, kad tos rungtynės jau praeitis. Vyrai psichologiškai jau atsigavo ir trečiadienį pradėsime su geru požiūriu“, – įsitikinęs K.Vassiljevas.

Praėjusiais metais „Flora“ užbaigė skaudžią seriją ir pirmą kartą po 13 metų peržengė bent vieną etapą Europoje – peržengė Nišo „Radnički“ barjerą, o tuomet puikiai sukovojo su galingu Frankfurto „Eintracht“ klubu, kuriam pralaimėjo abejas rungtynes identišku rezultatu 1:2.

Gal ant popieriaus „Sūduva“ atrodo lengvesnis varžovas nei „Radnički“ ar „Eintracht“, bet realybė kitokia

„Tai buvo seniai, prieš metus. O šiais metais situacija yra neeilinė. Žinoma, paskutinis pasirodymas suteikia mums daugiau vilčių, taip pat ir žiūrovams.

Gal ant popieriaus „Sūduva“ atrodo lengvesnis varžovas nei „Radnički“ ar „Eintracht“, bet realybė kitokia, – tikino K.Vassiljevas. – Norime būti sėkmingi, bet per vienerias rungtynes nutikti gali bet kas. Nėra tikslo diskutuoti apie ilgas strategijas ar prognozes, reikia eiti į aikštę ir žaisti.

Namų aikštė tikriausiai mums kiek padės, namuose žaisti visada smagiau, nereikės niekur keliauti. Tikiuosi, kad mums pasiseks.“

Trečiadienį „A. Le Coq“ stadione susitikimas prasidės 19:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai