Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Urbonas po estų pamokos: „Užsitęsė įvarčio paieškos“

Metams atidėtą Baltijos taurės turnyrą pasitikęs Valdas Urbonas kalbėjo apie tikslą po vienuolikos metų į Lietuvą sugrąžinti istorinį trofėjų, tačiau jau pirmajame mače su Estija namuose gavo skaudų antausį 0:1.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Liūdna konstatuoti faktą, kad namuose pralaimėjome tokias rungtynes. Mums tai nebuvo geras mačas, bet turėjome pakankamai šansų, jog įmuštume. Gaila, kad nepasisekė, bet pagal tai, kaip viskas vyko aikštėje, manau, kad nusipelnėme daugiau. Visgi jei neįmuši, kažko daugiau tikėtis yra sunku. Įvarčio paieškos užsitęsė. Gerus šansus turėjo Justas Lasickas ir Karolis Laukžemis, turėjome ir dar kelis puikius šansus, kai pačioje paskutinėje atakos fazėje pritrūko šaltakraujiškumo. Rungtynių pabaigoje tikėjausi daugiau intensyvumo atakos smaigalyje. Trūko tokių žaidėjų kaip Gratas Sirgėdas ar Paulius Golubickas, kurie gali sujungti kelių pozicijų žaidėjus. Jų stygis šiandien ypač jautėsi“, – po mačo konstatavo V.Urbonas.

Paklaustas, ar šis pralaimėjimas nesudavė smūgio lietuvių ambicijoms dar pakovoti dėl Baltijos taurės, V.Urbonas tik gūžčiojo pečiais.

„Neturime kito kelio, kad dabar pabėgtume nuo atsakomybės ir nuleistume rankas. Dar laukia mačas Rygoje. Lengva ten nebus, laiko pasiruošti tam mačui beveik neturėsime, tačiau neturime kur trauktis. Reikės ieškoti rezervų, rotuoti. Nemanau, kad visi žaidėjai yra pasiruošę per trumpą laiką sužaisti dvi rungtynes, tad bus permainų. Ieškosime“, – teigė strategas.

Mačą su latviais lietuviai Rygoje žais penktadienį.

Estijos futbolo asociacijos nuotr./Thomasas Haberli
Estijos futbolo asociacijos nuotr./Thomasas Haberli

Estijos rinktinę treniruojantis šveicaras Thomasas Haberli pasidžiaugė iškovota pergale ir pripažino, kad šiame mače jo komandai kiek šypsojosi sėkmė.

„Lietuviai turėjo keletą puikių šansų, ypač mačo pradžioje. Bet įmušti jie nesugebėjo, o mes savo šanso sulaukėme. Esame labai laimingi, kad mums pavyko laimėti. Dėjome pirmą žingsnį, bet dar liko antrasis. Taip, šis laimėjimas yra labai svarbus. Turime geras pozicijas laimėti trofėjų, kurį buvome iškovoję labai seniai“, – džiaugėsi strategas.

Estai buvo nelaimėję devyniolikos pastarųjų dvikovų iš eilės - nuo 2019-ųjų kovo, kai 1:0 svečiuose pranoko Gibraltarą.

Estijos rinktinė Baltijos taurę yra iškovojusi tik tris sykius 1929, 1931 ir 1938 metais. Pastaruosius keturis turnyrus laimėjo latviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas