Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euforija Splite: nepralaiminčiam V.Dambrauskui kroatai sugalvojo naują pravardę

Valdas Dambrauskas jau užsitarnavo Splito „Hajduk“ sirgalių meilę. Pradėjęs savo karjerą garsiausiame Kroatijos klube keturiomis pergalėmis iš eilės, penktąją lietuvis pačiupo sekmadienio vakarą, kai svečiuose nukovė stipriausią pastarojo meto šalies ekipą Zagrebo „Dinamo“. Po šių rungtynių liaupsinamas V.Dambrauskas gavo ir naują pravardę.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Ponas 100 procentų“ – taip po skambaus laimėjimo Zagrebe imtas vadinti V.Dambrauskas.

Prieš mėnesį „Hajduk“ vairą perėmęs lietuvis kol kas neklumpa prie Splito ekipos vairo, o jo treniruojama komanda Kroatijos pirmenybėse po vakarykštės pergalės 2:0 jau pakilo į trečią vietą bei nuo lyderės „Rijeka“ komandos atsilieka tik 3 taškais.

„Jis atgaivino „Hajduk“, bent jau pagal tai, ką matėme per pastarąsias penkerias rungtynes“, – rašo Kroatijos tinklalapis 24sata.hr.

Tai buvo tik trečioji Splito ekipos pergalė prieš „Dinamo“ per pastarąsias 15 komandų akistatų.

Daugkartinis šalies čempionas „Hajduk“ sugrįžti į šalies futbolo viršūnę siekia pirmąsyk nuo 2005 metų. Praėjusiame sezone Splito klubas Kroatijos čempionate buvo tik ketvirtas, nuo čempionu eilinį sykį tapusio „Dinamo“ atsilikęs net 25 taškais.

„Esu labai patenkintas trimis taškais didžiausiame Kroatijos futbolo derbyje, – po pergalės kalbėjo pats V.Dambrauskas. – Negali tokių rungtynių laimėti vien taktika, reikia ir agresyvumo, disciplinos, jėgos ir t. t. Šiandien turėjome viską, tad labai didžiuojuosi savo komanda. Tai puiki diena mums.“

Įspūdinga pergalė antrame pagal dydį Kroatijos mieste Splite sukėlė nemenką euforiją, bet pats lietuvis žiūri tik į artimiausius iššūkius.

„Noriu pasveikinti visus klubo žmones, nuo valytojos iki prezidento. Bet dabar mums svarbiausias yra mačas su Zagrebo „Lokomotiva“. Turime apraminti euforiją ir tęsti tai, ką pradėjome“, – sakė specialistas iš Lietuvos.

Daug liaupsių po „Hajduk“ pergalės Zagrebe teko ir komandos lyderiui Marko Livajai. Kroatas pelnė pirmą mačo įvartį ir iš viso šį sezoną įmušė jau 12 kartų, rezultatyviausių pirmenybių žaidėjų sąraše užimdamas antrą vietą.

„Visi mato, koks jis ypatingas žaidėjas ir žmogus, – apie auklėtinį kalbėjo V.Dambrauskas. – Negaliu dviem žodžiais apibūdinti, kiek daug jis duoda „Hajduk“ komandai ir kitiems žaidėjams. Jis vienas geriausių, jei ne geriausias, žaidėjas, su kuriais man yra tekę dirbti.“

Kitas rungtynes „Hajduk“ žais šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas