Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„EURO 2016“ dienos akcentas. Andresas Iniesta ir kompanija

15min.lt ir futbolo klubas “Navigatoriai” pristato futbolo rubriką, kurioje apžvelgiamas svarbiausias Europos futbolo čempionato dienos akcentas.
Ispanija sutriuškino turkus
Ispanija sutriuškino turkus / „Scanpix“/AP nuotr.

Ispanija – Turkija rungtynės vyko pagal scenarijų, kokio ir galima buvo tikėtis. Ispanai kontroliavo žaidimą, ilgai valdė kamuolį (61 proc.), atliko dvigubai daugiau perdavimų (636 prieš 361), o turkai gynėsi ir stengėsi greitai atakuoti esant galimybei. Deja, tokių galimybių jie beveik neturėjo, o kai tik atsirasdavo kažkas panašaus į galimybę, turkai nesugebėjo ja pasinaudoti. Lygis ne tas.

Rungtynėse sužibėjo Alvaro Morata bei Nolito, tačiau mes rungtynių akcentu nutarėme išrinkti tai, kas buvo už jų, ir kas organizavo visą žaidimą. Visų pirma tai Andresas Iniesta, o antra – jo derinys su Sergio Busquetsu. Aikštės vidurys buvo jų, jie kūrė savo ekipos atakas ir neleido turkams regzti savojo puolimo.

A.Iniesta žaidė kiek aukščiau, o S.Busquetsas iš karto virš gynėjų. Turint tokius techniškus ir patyrusius gynėjus šiose grandyse tai, ispanams leido užsitikrinti gerą kamuolio įžaidimą.

A.Iniestas itin gerai žaidžia esant dideliam varžovų tankiui prie jų baudos aikštelės. Jis sugeba sutraukti kelis žaidėjus ir į atsiradusį plotą atlikti perdavimą komandos draugui. Klasikiniu tokio žaidimo pavyzdžiu tapo trečiasis ispanų įvartis, kuomet jis gal kiek ir pavėlavęs, atliko perdavimą krašto gynėjui Jordi Albai.

Negana to, jis puikiai dalyvavo komandos gynybiniame žaidima. A.Iniesta ganėtinai aukštai, tik prarastą kamuolį stengėsi atkovoti. Tai tradicinis Pepo Guardiolos įdiegtas žaidimas, pritaikytas ir dabartinių Europos čempionų žaidime.

Futbolo klubas „Navigatoriai“ yra futbolo mėgėjai į žaidimą žvelgiantys profesionaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas