Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 17 /18:03

„Euro 2016“: Ederio įvartis išvedė Italiją į kitą etapą ir nutildė Švediją – 1:0

Penktadienį Europos futbolo čempionato E grupėje Tulūzoje sunkią pergalę po įvarčio 88-ąją minutę šventė Italijos rinktinė, 1:0 (0:0) parklupdžiusi Švediją ir užsitikrinusi vietą aštuntfinalyje.
Ederis
Ederis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą​

Tai jau antroji „Squadra Azzurra“ pergalė Europos čempionate – pirmose rungtynėse italai 2:0 įveikė Belgiją, tad jau nenukris žemiau antrosios vietos E grupėje. Švedai liko su vienu tašku už lygiąsias su Airija.

Gana nuobodžios rungtynėse progų įvarčiams beveik nebuvo, abi komandos visą dėmesį buvo sutelkusios ties gynyba. Didžioji dauguma perdavimų atlikta tarp gynėjų bei ties aikštės viduriu, daugelis atakų čia ir baigdavosi.

Nors mačas baigėsi beveik lygia kamuolio kontrole, tačiau pirmajame kėlinyje su juo kur kas dažniau buvo švedai – 59:41. Vis dėlto puolime švedai nesukūrė nieko, per visą mačą smūgio į vartų plotą taip ir neatliko.

Taškas rungtynėse buvo padėtas prieš pat pagrindinio laiko pabaigą. Aukštesnę pavarą antrajame kėlinyje įjungę ir daugiau atakavę italai surengė dvi labai pavojingas atakas, iš kurių viena baigėsi įvarčiu.

82 min. Marco Parolo smūgiu galva pataikė į skersinį, o 89 min. individualų reidą tarp kelių švedų surengęs Ederis išplėšė pergalę.

Pergalingas Ederio įvartis

Antrasis kėlinys: Italija – Švedija 1:0 (0:0)

90+3 min. Už laiko tempimą geltoną kortelę gavo G.Buffonas – Italija švenčia pergalę.

90+1 min. Iškart po įvarčio vėl kamuolį perėmė italai surengė labai pavojingą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs A.Candreva smūgiavo tiesiai į vartininką.

89 min. ĮVARTIS! Tobulas Ederio reidas į baudos aikštelę po iš užribio išmesto kamuolio baigėsi įvarčiu.

82 min. SKERSINIS! Puikus E.Giaccherini aukštas perdavimas į baudos aikštelę baigėsi M.Parolo smūgiu galva į skersinį.

80 min. Įvarčio tikėtis šiose rungtynėse sunku, nebent kuri komanda padarytų didelę klaidą. Abi komandos galvojo tik apie gynybą.

72 min. PROGA! Puikus J.Guidetti perdavimas į baudos aikštelę, tačiau Z.Ibrahimovičius laisvas prieš vartus iš kelių metrų šovė per viršų. Tiesa, teisėjas parodė, kad švedas buvo nuošalėje, tačiau Zlatanas ypač piktas – ant savęs.

70 min. Nors italai po pertraukos žaidė geriau nei pirmajame kėlinyje, tačiau rimtos persvaros ir iniciatyvos neįgijo.

59 min. Italų gretose puolėją G.Pele pakeitė kitas puolėjas – S.Zaza.

55 min. Italai antrą kėlinį pradėjo kur kas geriau ir jau atliko du smūgius link vartų. Tiesa, kamuolį ir toliau kur kas dažniau kontroliavo švedai, tačiau italų atakos aštrėjo.

„Scanpix“/AP nuotr./Daniele De Rossi pražanga prieš Zlataną Ibrahimovičių
„Scanpix“/AP nuotr./Daniele De Rossi pražanga prieš Zlataną Ibrahimovičių

Pirmasis kėlinys: Italija – Švedija 0:0

45 min. Pirmoji mačo dalis baigėsi be pridėto laiko. 60 proc. laiko pirmajame kėlinyje kamuolį kontroliavo švedai, dukart pataikę į vartų plotą, tačiau nė kiek nepavojingai.

Italai žaidė panašiai kaip su belgais – leisdami varžovams gana laisvai jaustis aplink aikštės vidurį, tačiau tik pabandžius aštrinti situaciją atakos būdavo gesinamos. Nė viena komanda pirmajame kėlinyje gerų progų įvarčiams neturėjo.

43 min. Z.Ibrahimovičiaus paieškos metant aukštus kamuolius į baudos aikštelę italams kėlė šiek tiek įtampos, tačiau švedų lyderis kol kas rimtos progos neturėjo.

37 min. Švedų žaidimas atrodė geriau, jie labai dažnai perimdavo kamuolį jau ties vidurio linija, neleisdami italams rengti savų atakų.

27 min. Švedų pranašumas pagal kamuolio kontrolę išaugo iki 57:43. Tačiau didžioji dalis perdavimų atliekama netoli aikštės vidurio, veržtis gilyn italai neleido.

20 min. Rimtai padirbėti teko ir A.Isakssonui bei švedų gynėjams. Pora italų bandymų skersuoti kamuolį į baudos aikštelę atrodė labai pavojingai, tačiau vartininkas žaidė užtikrintai.

15 min. Kol kas žaidimas daugiausi vyko aikštės viduryje su retais bandymais ilgais perdavimais išvesti į priekį puolėjus. Kelias minutes kamuolį ilgiau valdė švedai.

10 min. Kamuolio kontrolė – visiškai lygi, tačiau italai jau atliko smūgį į vartų plotą. Tiesa, A.Florenzi smūgis nebuvo pavojingas.

7 min. Lygus žaidimas per pirmąsias minutes, tačiau italai bandė primesti savo žaidimą.

Starto sudėtys:

Italija: G.Buffonas; A.Barzagli, L.Bonucci, G.Chiellini; A.Candreva, M.Parolo, D.De Rossi, E.Giaccherini, E.Florenzi; Ederis, G.Pelle.

Švedija: A.Isakssonas; V.Lindelöfas, E.Johanssonas, A.Granqvistas, M.Olssonas; S.Larssonas, A.Ekdalis, O.Kallstromas, E.Forsbergas; Z.Ibrahimovičius, J.Guidetti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas