Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 15 /15:14

„Euro 2016“: magiškas Mareko Hamšiko įvartis palaidojo Rusiją

Trečiadienį Lilyje startavo antrasis „Euro 2016“ grupės varžybų ratas. B grupėje po kovingų lygiųjų su Anglija pralaimėjimą 1:2 patyrė Rusijos rinktinė. Slovakai jau pirmajame kėlinyje įmušė du įvarčius, tačiau Rusijos rinktinė kilo į kovą rungtynių pabaigoje. Visgi pirmąją pergalę Europos čempionatų istorijoje iškovojo Slovakija.
Marekas Hamšikas
Marekas Hamšikas / „Scanpix“/AP nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą​

Rungtynių pradžioje abi komandos puolė vangiai, tačiau sužaidus 20 minučių aktyvesni buvo rusai. Visgi 32-ąją minutę pirmąjį įvartį įmušė Slovakijos rinktinės saugas Vladimiras Weissas.

Slovakas sulaukė tolimo perdavimo, pergudravo tris gynėjus ir nuginklavo I.Akinfejevą.

Sugniuždyti rusai laukė pertraukos, kai antrąjį įvartį įmušė Marekas Hamšikas. Slovakas įmušė bene gražiausią čempionato įvartį. Kamuolys prieš įkrisdamas į vartus atsimušė į skersinį. Tolimas, stiprus ir tikslus smūgis. Rezultatyvų perdavimą atliko V.Weissas.

Nepatenkintas auklėtinių žaidimu Rusijos rinktinės treneris Leonidas Sluckis antrojo kėlinio pradžioje atliko du keitimus. Vienas iš jų buvo taiklus. Aikštėje pasirodęs Denisas Glušakovas sušvelnino rezultatą 80-ąją minutę.

Po įvarčio tribūnose Rusijos rinktinės sirgaliai paleido petardas, dėl kurių naudojimo stadione jau buvo perspėti UEFA. Rungtynėse su anglais rusų sirgaliai jas laidė į varžovų sirgalius.

„Scanpix“ nuotr./Rusija – Slovakija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Slovakija

Tiesa, Rusijos futbolininkai kiek per vėlai pakilo į lemiamą spurtą. Paskutines 10 minučių atkakliai atakavę slovakų vartus, rusai lygiųjų neišpešė, nors progų turėjo.

B grupėje po 3 taškus turi Velsas ir Slovakija, po vieną – Anglija ir Rusija.

Rusijos rinktinė čempionatą pradėjo viena didžiausių „Euro 2016“ staigmenų – lygiosiomis su Anglijos ekipa. Tuo tarpu Slovakija turėjo pripažinti Velso futbolininkų pranašumą.

Anglija ir Velsas savo susitikimą žais ketvirtadienį nuo 16 val. Lanso mieste.

Per pastaruosius 5 rusų ir slovakų susitikimus Rusija šventė dvi pergales, o kartą laimėjo Slovakija. Pastarasis mačas vyko 2014 m., kai kontrolinėse rungtynėse 1:0 laimėjo Rusija.

15min jums praneša naujienas tiesiai iš Lilio:

Prieš Rusijos ir Slovakijos rungtynes – policijos pajėgos, kokių Lilis dar nėra matęs

Rusijos futbolo sirgalius: Marselio mūšis nepasikartos, bet jei anglai puls, gaus dar kartą

Antrasis kėlinys: Rusija – Slovakija 1:2

89 min. Dar vieną progą kūrė A.Dziuba, bet slovakai gynėsi pasiaukojančiai.

86 min. D.Glušakovas buvo arti antrojo įvarčio. Tačiau kamuolys skriejo šalia vartų.

80 min. ĮVARTIS. Rusai, atrodo, iš niekur švelnino rezultatą. Po keitimo pasirodęs Denisas Glušakovas galva įmušė į slovakų vartus.

72 min. Slovakai stiprino gynybą. V.Weissą pakeitė D.Švento.

66 min. Pirmasis keitimas Slovakijos rinktinėje. O.Dudą pakeitė A.Nemecas.

65 min. F.Smolovas turėjo progą įvarčiui, bet tiksliai smūgiuoti jam nepavyko. Slovakai apsigynė.

57 min. O.Šatovas pabandė smūgiuoti iš toli, bet kamuolys skriejo virš vartų. Rusijos rinktinės treneris L.Sluckis sunkiai slėpė nusivylimą.

47 min. J.Durica užsidirbo pirmąją geltoną kortelę po pražangos prieš A.Dziubą.

46 min. L.Sluckis ėmėsi permainų. D.Glušakovas pakeitė R.Neustädterį, P.Mamajevas – A.Goloviną.

Pirmasis kėlinys: Rusija – Slovakija 0:2

45 min. ĮVARTIS. Marekas Hamšikas pasiuntė įvartį į rūbinę. Slovakas įmušė bene gražiausią čempionato įvartį. Iš kairiojo krašto galingai spirtas kamuolys prieš įskriedamas į vartus atsimušė į skersinį. Tolimas, stiprus ir tikslus smūgis. Rezultatyvų perdavimą atliko V.Weissas.

42 min. Iš toli dar sykį pabandė M.Hamšikas. Komandos draugas R.Makas pasigedo perdavimo, kuris galėjo sukurti pavojingesnę ataką.

32 min. ĮVARTIS. Nors geras 10 minučių aikštėje situaciją kontroliavo rusai, pirmieji pasižymėjo slovakai. Vladimiras Weissas išvedė Slovakiją į priekį. Slovakas sulaukė tolimo perdavimo, pergudravo tris gynėjus ir nuginklavo I.Akinfejevą.

28 min. F.Smolovas iš toli smūgiavo, bet kamuolys skriejo šalia vartų. Rusijos rinktinės treneriui L.Sluckiui liko griebtis už galvos.

23 min. Rusijos futbolininkai suaktyvino puolimą. A.Dziuba turėjo progą galva smūgiuoti į vartus, bet slovakai apsigynė. I.Smolnikovas puikiai kuria progas komandos draugams.

18 min. Iš toli laimę pabandė F.Smolovas. Kamuolys skriejo virš vartų.

13 min. Paskirtas gana tolimas baudos smūgis Rusijos vartų link. J.Durica smūgiavo stipriai, bet netiksliai, kamuolys skriejo šalia vartų.

10 min. Pirmąjį smūgį vartų link atliko Marekas Hamšikas. Slovakai pasinaudojo rusų klaida aikštės viduryje ir perėmė kamuolį. Tiesa, kamuolys skriejo virš vartų.

Startinės sudėtys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas