Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2020“ aistros: vokiečiai nori vaivorykštės stadione

Paskutines „Euro 2020“ grupės rungtynes vokiečiai su vengrais gali žaisti vaivorykštės spalvomis nudažytame stadione.

Ši dvikova vyks Miunchene, o miesto meras Dieteris Reiteris sekmadienį pranešė, jog raštu kreipsis į UEFA su prašymu, jog būtų leidžiama stadioną apšviesti vaivorykštės spalvomis, kaip ženklą prieš homofobiją ir netoleranciją.

„Tai yra svarbus tolerancijos ir lygybės ženklas“, – teigė miesto meras.

Šią idėją inicijavo Miuncheno miesto taryba ir manoma, kad tai yra gera protesto išraiška prieš antradienį Vengrijos įstatymų leidėjų priimtą įstatymą, draudžiantį dalytis su nepilnamečiais bet kokiu turiniu, kuriame vaizduojamas homoseksualumas ar lyties keitimas. Žmogaus teisių organizacijos pasmerkė šį įstatymą kaip prieš LGBT nukreiptą diskriminaciją.

„Miunchenui yra svarbu akivaizdžiai parodyti solidarumą su Vengrijos LGBT bendruomene, kuri kenčia nuo šiuo metu Vengrijos vyriausybės griežtinamų homofobiškų ir transfobiškų teisės aktų“, – savo pranešime rašo Miuncheno tarybos atstovai.

Galutinis žodis visgi priklauso UEFA.

Priminsime, kad Vokietijos rinktinės vartininkas Manuelis Neueris jau ryšėjo vaivorykštės spalvų kapitono raištį per vokiečių pirmąsias dvejas „Euro 2020“ rungtynes su Prancūzija ir Portugalija ir tai paskatino UEFA pradėti tyrimą.

„UEFA išnagrinėjo minėto žaidėjo elgesį ir, atsižvelgdama į tai, kad juo buvo skatinamas geras tikslas, t. y. įvairovė, komandai nebus taikoma drausminė procedūra“, – rašoma UEFA pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito