Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos pasaka tęsiasi – žengė į „Euro 2020“ ketvirtfinalį

Košmariškai prasidėjęs „Euro 2020“ turnyras Danijos rinktinei įgauna vis šviesesnes spalvas. Pirmajame Europos čempionato aštuntfinalyje danai 4:0 sutriuškino Velsą ir žengė į ketvirtfinalį.

Christiano Erikseno sukniubimu po širdies smūgio turnyrą pradėję danai vėliau patyrė du iš eilės pralaimėjimus ir atrodė, jog gali baigti pasirodymą dar po grupių etapo, tačiau lemiamame mače danai pervažiavo rusus, o dar įspūdingesnį žaidimą pademonstravo aštuntfinalyje Amsterdame.

Velsas geriau pradėjo rungtynes ir pirmąsias 10 minučių kontroliavo situaciją aikštėje bei kūrė progas. Ypač gerą galimybę turėjo Garethas Bale'as, kurio techniškai paleistas kamuolys praskrido pro pat virpstą.

Įsivažiavę sunkiai, danai iniciatyvą perėmė sužaidus trečdalį kėlinio, o galiausiai įsidrąsinę pasiekė ir pirmąjį įvartį.

27-ąją minutę Joakimas Maehle veržėsi link baudos aikštelės, atidavė kamuolį Kasperui Dolbergui, o šis nuostabiu smūgiu pasiuntė Daniją į euforiją – šios šalies komanda išsiveržė į priekį.

„Scanpix“ nuotr./Kasperas Dolbergas
„Scanpix“ nuotr./Kasperas Dolbergas

Praleidę įvartį velsiečiai atrodė palūžę, o danai toliau kūrėsi pavojingus šansus. Dar pirmajame kėlinyje po gerą galimybę padvigubinti skirtumą turėjo J.Maehle ir K.Dolbergas, bet abiem atvejais rezultatas nepasikeitė.

Tačiau danai galiausiai pasiekė savo antrajame kėlinyje. Jau 48-ąją minutę grubiai suklydo Neco Williamsas, o kamuolį dėkingoje padėtyje gavęs tas pats K.Dolbergas netrukus bėgo triumfuoti su komandos draugais – jo smūgis padvigubino danų persvarą.

Po antrojo praleisto įvarčio velsiečiai bandė perimti iniciatyvą, tačiau nesėkmingai. Geresnes progas ir toliau kūrė danai, turėję ne vieną šansą pelnyti trečiąjį įvartį, kurį galiausiai pasiekė 88-ąją minutę. Meistriškai sužaidė Joakimas Maehle, suklaidinęs varžovą ir tiksliu smūgiu kaire koja nepalikęs šansų Velso vartininkui.

„Scanpix“ nuotr./Joakimas Maehle
„Scanpix“ nuotr./Joakimas Maehle

Triuškinami Velso futbolininkai garbingai laimėti nesugebėjo – 90-ąją minutę Harry Wilsonas nušienavo varžovą ir išvydęs prieš save raudoną kortelę iškeliavo į rūbinę, o per pridėtą laiką danai sudavė varžovams dar vieną niuksą.

„Barcelona“ puolėjas Martinas Braithwaite'as pelnė įvartį, kuris iš pradžių nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, tačiau po VAR peržiūros sprendimas buvo pakeistas ir Danija į ketvirtfinalį žengė sutriuškinusi varžovus net 4:0.

„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as

Į Europos čempionato ketvirtfinalį danai pateko pirmą kartą nuo 2004 metų ir penktą kartą šalies istorijoje.

Jame Danijos rinktinės lauks arba Nyderlandų, arba Čekijos komanda – šių rinktinių akistata įvyks sekmadienį.

Velsas – Danija 0:4
27' Kasperas Dolbergas [0:1]
48' Kasperas Dolbergas [0:2]
88' Joakimas Maehle [0:3]
90+4' Martinas Braithwaite'as [0:4]
90' Harry Wilsonas nubaustas raudona kortele

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

90+4 min. ĮVARTIS! Martinas Braithwaite'as pelno įvartį, teisėjai fiksuoja nuošalę, tačiau po kelių minučių peržiūros danai vis tik švenčia – nuošalės nebuvo ir danai kala ketvirtą vinį į Velso karstą.

90 min. Raudona kortelė! Harry Wilsonas be ceremonijų griauna varžovą, o teisėjas nesudvejojęs parodo jam rūbinės kryptį. Paskutines kelias akimirkas velsiečiai žais mažumoje, bet tai jau nieko nekeičia.

88 min. ĮVARTIS! Koks nuostabus Joakimo Maehle klaidinantis judesys ir smūgis, nepalikęs šansų D.Wardui! Sveikinimai Danijai, panašu, kad jie jau ketvirtfinalyje.

86 min. Kaip čia nebuvo trečio įvarčio?! Danai užgulė Velso vartus, šansus turėjo net keli žaidėjai, bet kamuolys tiesiog atsisakė kristi į vartus.

81 min. Gerą galimybę turėjo Danija, bet M.Braithwaite'o baudos smūgis iš maždaug 20 metrų nebuvo tikslus.

65 min. Mathiasui Jensenui pritrūko kelių centimetrų, kad įraitytų kamuolį į vartus – techniškai jo paleistas kamuolys praskrido pro pat virpstą.

59 min. Danielis Jamesas turėjo laiko prisitaikyti, bet jo grėsmingas smūgis vartų nepasiekė – kamuolys atsitrenkė į vieną iš danų gynėjų.

53 min. Po labai ilgos pertraukos pavojingą išpuolį surengė ir Velsas. G.Bale'as bandė peršokti visus – ir varžovus, ir komandos draugus, ir smūgiavo galva, tačiau nepataikė į vartus.

48 min. ĮVARTIS! Ir vėl K.Dolbergas! Grubiai suklydo Neco Williamsas, o o tuo pasinaudojęs danų puolėjas muša lengvą įvartį ir artina Daniją link ketvirtfinalio. Velso laukia ypač sudėtinga užduotis – mušti du įvarčius per mažiau nei kėlinį.

46 min. Antrasis kėlinys jau prasidėjo.

45+2 min. Priėjome pirmojo kėlinio pabaigą. Ar Velsas atsities antrajame?

45+1 min. Pavojingas danų išpuolis – J.Maehle smūgiuotą kamuolį iš aštraus kampo už galinės linijos nukreipė D.Wardas.

32 min. Gaisrelis prie Velso vartų: K.Dolbergas bandė gudrumu įveikti varžovų vartininką D.Wardą, bet pastarasis kamuolį sulaikė ir išgelbėjo savo komandą nuo antro praleisto įvarčio.

27 min. ĮVARTIS! Danija priekyje! Joakimas Maehle išsisuko iš varžovų gniaužtų, atidavė kamuolį komandos draugui, o Kasperas Dolbergas puikiu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų išvedė savo komandą į priekį.

22 min. Pirmosios 10 minučių priklausė Velsui, o pastaruoju metu spaudimą didina Danija. Bet kol kas akivaizdu – tai visiškai lygių oponentų akistata.

10 min. Gilus atodūsis danais perpildytoje Johano Cruyffo arenoje – daug laisvės gavęs G.Bale'as labai pavojingai pokštelėjo iš už baudos aikštelės, bet kamuolys prašvilpė greta virpsto.

6 min. Velsiečiai grubokai klysta, bet danai jų klaida nepasinaudojo ir smūgio neatliko.

1 min. Rungtynės ir „Euro 2020“ atkrintamosios prasidėjo!

Startinės komandų sudėtys:

Velsas (4-2-3-1): Danny Wardas, Benas Daviesas, Chrisas Mephamas, Joe Rodonas, Connoras Robertsas, Joe Allenas, Joe Morrellas, Garethas Bale'as, Aaronas Ramsey, Danielis Jamesas, Kiefferis Moore'as.

Danija (3-4-3): Kasperas Schmeichelis, Jannikas Vestergaardas, Simonas Kjaeras, Andreasas Christensenas, Joakimas Maehle, Thomasas Delaney, Pierre'as-Emile'is Hojbjergas, Jensas Strygeris Larsenas, Martinas Braithwaite'as, Kasperas Dolbergas, Mikkelis Damsgaardas.

VIDEO: „Vieni vartai“: Vilniaus „Žalgirio“ gydytojas – apie širdies smūgį Danijoje ir žaidėjų kontūzijas
VIDEO: „Skrieja kamuolys“: mūsų simbolinis vienuoliktukas ir pirmos „mirk arba gyvenk“ kovos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas