Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Euro 2020“ finale dirbs turtingiausias pasaulio futbolo teisėjas

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) paskelbė, kuris arbitras dirbs „Euro 2020“ finalinėse rungtynėse tarp Italijos ir Anglijos rinktinių. Svarbiausiam turnyro mačui vadovaus olandas Bjornas Kuipersas, laikomas turtingiausiu pasaulio futbolo teisėju.

Po kontroversiškai pasibaigusio pusfinalio tarp Anglijos ir Danijos, kuriame Nyderlandų teisėjas Danny Makkelie paskyrė abejotiną baudinį į danų vartus pratęsime, finale rungtynes vėl bandys suvaldyti olandas.

48-erių B.Kuipersas taps pirmuoju Nyderlandų atstovu, teisėjausiančiu Europos čempionato finale.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 9 d. svarbiausi įvykiai

Vienas žymiausių šių dienų futbolo teisėjų „Euro 2020“ dirbo jau trijuose mačuose. B.Kuipersas vadovavo Belgijos ir Danijos mačui, kurį 2:1 laimėjo belgai, teisėjavo ispanų 5:0 laimėtose rungtynėse prieš Slovakiją ir dar sykį dirbo danų rungtynėse ketvirtfinalyje, kai šie 2:1 įveikė Čekiją.

„Scanpix“ nuotr./Bjornas Kuipersas
„Scanpix“ nuotr./Bjornas Kuipersas

Olandui šių metų turnyre jau teko dirbti ir anglų rungtynėse – pirmajame šios rinktinės mače prieš Kroatiją, kurį anglai laimėjo 1:0, B.Kuipersas užėmė ketvirtojo arbitro vaidmenį.

Nors Europos čempionato finalas B.Kuipersui bus nauja patirtis, UEFA turnyrų finaluose olandas jau nėra naujokas.

Dar 2006 m. šis arbitras teisėjavo U17 Europos čempionato finalui tarp Čekijos ir Rusijos vaikinų, po trejų metų dirbo U21 Europos čempionato finale tarp Vokietijos ir Anglijos.

2011 m. B.Kuipersas debiutavo UEFA Supertaurės rungtynėse tarp „Barcelona“ ir „Porto“, o 2013 m. pirmą sykį teisėjavo UEFA Europos lygos finalui tarp Lisabonos „Benfica“ ir Londono „Chelsea“ komandų.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Bjornas Kuipersas
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Bjornas Kuipersas

Kol kas didžiausio pripažinimo olandas sulaukė 2014-aisiais, kai jam buvo pavesta dirbti UEFA Čempionų lygos finale tarp dviejų Madrido klubų – „Real“ ir „Atletico“.

O pastarasis finalas, kuriame teko teisėjauti B.Kuipersui, buvo lemiama 2018 m. Europos lygos akistata tarp „Atletico“ ir Marselio „Olympique“.

Nyderlandų arbitras yra ne tik vienas geriausių savo darbo specialistų Europoje, bet ir neoficialiai yra laikomas turtingiausiu arbitru planetoje.

„Scanpix“ nuotr./Bjornas Kuipersas ir Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Bjornas Kuipersas ir Neymaras

Dar 2016-aisiais Anglijos bulvarinis dienraštis „Daily Mail“ pranešė, kad B.Kuiperso turtas siekia apie 11,5 mln. svarų sterlingų (dabartiniu kursu apie 13,4 mln. eurų), o didžiąją jo dalį olandas susikrovė sėkmingai vystydamas prekybos centrų tinklą gimtojoje šalyje.

Verslo administravimą baigęs teisėjas dar prieš keliolika metų su kolegomis įkūrė „Jumbo Kuipers“ franšizę, kuri sėkmingai klesti iki šiol ir krauna turtus jos valdytojams.

Į B.Kuipersui priklausantį prekybos centrą milijonus yra investavęs ne vienas turtuolis, o žymiausias iš jų – „Formulės 1“ žvaigždė Maxas Verstappenas.

„Scanpix“ nuotr./Formulės 1 Prancūzijoje, įtemptoje kovoje M.Verstappenas aplenkė L.Hamiltoną
„Scanpix“ nuotr./Formulės 1 Prancūzijoje, įtemptoje kovoje M.Verstappenas aplenkė L.Hamiltoną

Tačiau nepaisant to, jog susikrovė aštuonženklius turtus, B.Kuipersas vedamas aistros futbolui lieka aukščiausio lygio turnyruose ir jau sekmadienį turės galimybę dirbti kol kas svarbiausiame savo karjeros mače.

Įdomu tai, kad tai jau nebus pirmas kartas, kai olandas teisėjaus anglų ir italų mačui viename iš didžiųjų turnyrų.

B.Kuipersui teko dirbti per šių komandų susitikimą 2014 m. pasaulio čempionato grupių etape, o tąsyk pergalę 2:1 iškovojo Italija.

VIDEO: „Vieni Vartai“ su A.Skarbaliumi: „Euro 2020“ mohikanai ir danų šokas
VIDEO: „Skrieja kamuolys“: danišką svajonę nužudęs teisėjo sprendimas ir anglų viltys finale

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas