Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijoje, Rusijoje daug, kitur – mažiau: kiek 2021 m. Europos futbolo čempionate bus sirgalių stadionuose?

​​​​​​​Koronaviruso gniaužtai atsileidžia ir skiepai suteikia vis daugiau laisvės judėti žmonėms, tarp jų ir futbolo sirgaliams. Jie prisidės prie geresnės atmosferos per 11-oje miestų vyksiantį Europos futbolo čempionatą. Tačiau aistruolių skaičius stadionuose bus skirtingas.

Budapeštas ruošiasi įsileisti visus sirgalius, o Sankt Peterburgas ir Baku tikisi užpildyti 50 proc. vietų stadionuose.

Tačiau kiti dideli miestai, kaip Amsterdamas, Bukareštas, Miunchenas ir Londonas, yra labiau atsargūs ir galimą žiūrovų skaičių planuoja atsižvelgdami į pandemijos rodiklius.

Jei reikalai Anglijoje progresuos gera kryptimi, 90 tūkst. vietų talpinančiame Vemblio stadione Londone galbūt per pusfinalio ir finalo rungtynes liepos 11 dieną bus užpildyta daugiau nei 25 proc. vietų.

Amsterdamas

Stadionas, pavadintas legendinio Johano Cruyffo vardu, planuoja užpildyti 25 proc. iš 54 900 vietų tribūnose. Nyderlandų futbolininkai šiame stadione sužais trejas C grupės rungtynes su Ukraina, Austrija ir Šiaurės Makedonija.

Amsterdame vyks ir aštuntfinalio rungtynės tarp A ir B grupių komandų.

Baku

Azerbaidžano futbolininkai nepateko į Europos futbolo čempionatą, bet Olimpinis stadionas Baku mieste tikisi pusiau užsipildyti – po 35 tūkst. sirgalių per rungtynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Baku
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Baku

Sirgaliai iš užsienio nebus įleidžiami, išskyrus tuos, kurie atvyks iš rungtynes žaidžiančių šalių. Tiesa, aistruoliams iš Velso ir Šveicarijos teks sukurti labai ilgą kelią iki mačo A grupėje birželio 12 dieną. Po keturių dienų Azerbaidžano sostinėje Velsas dar žais su Turkija, o ši susitiks su Šveicarija birželio 20 dieną. Baku rengs ir vieną ketvirtfinalio mačą liepos 3 dieną.

Bukareštas

„Nationala“ arena planuoja užpildyti 25 proc. iš savo 55,6 tūkst. vietų, o galbūt ir daugiau, jei padėtis leis per C grupės varžybas, kuriose pasirodys Austrija, Šiaurės Makedonija ir Ukraina.

Rumunija nepateko į Europos čempionatą, bet turėtų sulaukti bent vienos stiprios futbolo šalies vizito per paskutines rungtynes Bukarešte birželio 28 dieną, kai aštuntfinalyje ten žais mirtininkų F grupės nugalėtojas – veikiausiai kažkuri iš Vokietijos, Prancūzijos ir Portugalijos komandų.

Budapeštas

Stadionas pavadintas buvusio Madrido „Real“ puolėjo Ferenco Puškašo, pelniusio 84 įvarčius per 85 rungtynes Vengrijos rinktinei, garbei. Jis talpina 67 215 sirgalius.

Vengrija nori, kad Puškašo arena būtų pilna per rinktinės pirmąsias rungtynes, vyksinčias birželio 15 dieną, su Europos čempionės titulą ginsiančia Portugalija. Taip pat ir per mačą su pasaulio čempione Prancūzija po keturių dienų.

Išskirtinė dvikova tarp Kyliano Mbappe ir Cristiano Ronaldo numatyta birželio 23 dieną, kai Prancūzija žais su Portugalijos rinktine Vengrijos sostinėje. Ten dar įvyks vienas aštuntfinalio susitikimas birželio 27 dieną, kai Budapeštą aplankys C grupės nugalėtojas.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: artėjantis čempionatas, „Leicester“ krytis, H.Kane'o likimas, „Atleti“ skrydis, „Napoli“ gedulas ir Roberto rekordas

Kopenhaga

„Parken Stadium“ stadionas turi įsirengęs slankiojantį stogą ir gali jį panaudoti saugojant nuo lietaus trečdalį iš 38 065 vietų stadione užpildysiančių žiūrovų – tiek planuoja į tribūnas įsileisti Kopenhaga.

Danija ten žais tris B grupės mačus: su Suomija birželio 12 dieną, pasaulio čempionate 3 vietą užėmusia Belgija po penkių dienų ir su Rusija birželio 21 dieną. Kopenhagoje įvyks ir aštuntfinalio rungtynės birželio 28 dieną, kai susitiks D ir E grupių komandos.

Glazgas

Škotijos „Hampden Park“ stadionas ruošiasi priimti apie 25 proc. iš 51 866 galimų žiūrovų, kai šeimininkai birželio 14 dieną susitiks su Čekijos komanda.

Paskui ten dar žais Kroatija ir Čekija, o tada – Škotija su Kroatija.

Aštuntfinalio mače Glazge birželio 29 dieną dalyvaus ir E grupės nugalėtojas.

Londonas

Anglija laimėjo pirmąjį savo didelį trofėjų Vemblio stadione, kai įveikė Vakarų Vokietijos rinktinę 1966 metų pasaulio čempionato finale.

Ten pat anglai žais ir savo pirmąsias D grupės rungtynes su Kroatija birželio 13 dieną, o paskui dar susitiks su Škotija ir baigs grupės varžybas birželio 22-ąją maču su Čekija.

K.Stažytės nuotr./Lietuvos ir Anglijos futbolo sirgaliai Londone ir „Wembley“ stadione
K.Stažytės nuotr./Lietuvos ir Anglijos futbolo sirgaliai Londone ir „Wembley“ stadione

Anglijos futbolininkai gali likti Londone ir aštuntfinaliui 29 dieną, jei taps grupės nugalėtojais.

Vemblio stadione bus žaidžiamos pusfinalio rungtynės liepos 6 ir liepos 7 dienomis bei finalas liepos 11 dieną.

Auditorija per grupės ir aštuntfinalio rungtynes bus ribojama iki 25 proc. stadione, kuris iš viso talpina 90 tūkst. sirgalių. Tačiau tikimasi, kad sirgalių gretas bus galima padidinti per lemiamas kovas paskutinę pirmenybių savaitę.

Miunchenas

Atsargūs Vokietijos pareigūnai planuoja leisti užpildyti 20 proc. „Allianz Arena“ stadiono, kuriame iš viso telpa 70 tūkst. sirgalių, vietų.

„Allianz“ stadionas yra 31 kartą Vokietijos čempionu tapusio Miuncheno „Bayern“ namai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Miunchene
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Miunchene

Penktadalis užpildytų vietų – 14,5 tūkst. – galėtų įkvėpti Vokietiją per sudėtingas F grupės namų rungtynes su Prancūzija birželio 15 dieną, su Portugalija birželio 19 dieną, taip pat su Vengrija birželio 23 dieną.

Miunchene vyks ir ketvirtfinalio mačas liepos 2 dieną.

Roma

„Stadio Olimpico“ stadiono šeimininkai yra Italijos klubai „Lazio“ ir „Roma“, kurie dalijasi 70 634 vietų stadioną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Romoje.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Romoje.

Europos čempionate atgijusi Italijos rinktinė, šiemet kovą Vilniuje viešėjusi ir įveikusi 2:0 lietuvius, žais A grupėje ir turės namų sienų pranašumą per visus tris grupės mačus.

Pirmąsias turnyro rungtynes italai žais su Turkija liepos 11 dieną. Paskui „Azzurri“ vadinama komanda susitiks su Šveicarija birželio 16 dieną ir Velsu birželio 20 dieną.

Ketvirtfinalio rungtynės Romoje įvyks liepos 3 dieną.

Sankt Peterburgas

Šis Rusijos miestas jau rengė 2018 metų pasaulio čempionato rungtynes, o per Europos pirmenybes šeimininkai planuoja įsileisti 34 tūkst. sirgalių į vidų 68 134 kėdes skaičiuojančio Krestovskio stadioną, dar vadinamą „Gazprom“ arena.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Sankt Peterburge
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Sankt Peterburge

Rusijos futbolininkai B grupės rungtynes žais namie: su Belgija birželio 12 dieną ir su Suomija birželio 16 dieną. Taip pat dar Suomija susitiks su Belgija birželio 21 dieną.

Dvi komandos grįš į Sankt Peterburgą ketvirtfinalio rungtynėms liepos 2 dieną.

Sevilija

Trečias pagal dydį Ispanijos miestas pakeitė Bilbao per pandemijos bangas.

Sevilija planuoja įsileisti 30 proc. žiūrovų į 60 tūkst. vietų talpinantį „Estadio de La Cartuja“ stadioną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Sevilijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos futbolo čempionato stadionas Sevilijoje

Tris kartus Europos čempione tapusi Ispanija ten žais savo E grupės mačus su Švedija birželio 14 dieną, Lenkija birželio 19 dieną ir Slovakija birželio 23 dieną.

B grupės nugalėtojas Sevilijoje žais aštuntfinalio rungtynes birželio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento