Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Europą vėl užkariavęs C.Ancelotti – apie nepasotinamą „Real“ ir žinutę T.Kroosui

Jis ir vėl tai padarė. Carlo Ancelotti geriau nei bet kas kitas žino, kaip reikia laimėti UEFA Čempionų lygą. Du sykius jis tai padarė atstovaudamas „Milan“ komandai, o šį šeštadienį Londone įsirašė į Europos futbolo istoriją ir kaip treneris, kuris penktą sykį atvedė savo ekipą į olimpą.
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti / „Scanpix“ nuotr.

Du kartai vadovaujant „Milan“, o dabar trečias stovint prie Madrido „Real“ vairo – 64-erių inteligentiškam italui pagal Čempionų titulų skaičių neprilygsta joks kitas Europos treneris.

Šeštadienio vakaras „Wembley“ stadione nesiklostė pagal „Don Carlo“ scenarijų, bet didmeistris sugebėjo laimėti net ir tokias rungtynes.

Dani Carvajalio ir Viniciaus Junioro įvarčiai atnešė „Real“ penkioliktą Čempionų lygos trofėjų ir sudaužė žavingai bei drąsiai žaidusios Dortmundo „Borussia“ svajonę.

Tačiau pasisotinti C.Ancelotti nesiruošia. Po eilinio laimėto finalo italas drąsiai tikino, kad „Real“ trofėjų medžioklė po „Wembley“ arka tikrai nesibaigs.

„Nemanau, kad yra kažkoks pavojus, jog būsime persisotinę, – šypsojosi specialistas. – Šis klubas nuolat jaučia alkį ir visada nori siekti daugiau. Rytoj bus puikia diena su savais sirgaliais, tada eisime ilsėtis, žaidėjai iškeliaus į Europos ir Pietų Amerikos čempionatas, o tada sugrįžime. Su tokiu pat ryžtu ir jauduliu kaip ir anksčiau.“

„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti
„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti

Ypatingas šis vakaras Londone buvo ir T.Kroosui. 34-erių Vokietijos futbolo veteranas prieš kelias savaites netikėtai pranešė, jog pasibaigus Europos čempionatui užbaigs savo profesionalo karjerą.

Palikdamas „Real“, saugas iškovojo penktą Čempionų lygos trofėjų ir dar vieną yra laimėjęs atstovaudamas Miuncheno „Bayern“.

Paskutiniame savo klubinio futbolo mače T.Kroosas atliko rezultatyvų perdavimą, pakėlęs kampinį pirmam D.Carvajalio įvarčiui.

Vis dėlto po mačo kalbėdamas apie savo auklėtinį C.Ancelotti šypsojosi.

Ir paprašė neskubėti.

„Esu jam labai dėkingas. Jis baigė karjerą pačioje viršūnėje. Neįmanoma baigti karjeros aukštesnėje pozicijoje, nei tai padarė jis. Jis turėjo drąsos priimti šį sprendimą ir viską užbaigti. Toni yra šio klubo legenda ir visi „Real“ sirgaliai yra jam dėkingi už tai, ką jis padarė – ne tik už savo žaidimą, bet ir požiūrį ar profesionalumą“, – kalbėjo C.Ancelotti.

„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Toni Kroosas
„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Toni Kroosas

Treneris atskleidė, kad pokalbis su futbolininku buvo ypač asmeniškas ir jautrus

Aš jam pasakiau: „Mes laukiame, jei persigalvosi, mes vis dar čia!“.

Kalbėdamas apie įvykius aikštėje, C.Ancelotti pripažino, kad rungtynės nesiklostė pagal pagal planą ir gyrė nustebinusį oponentą.

„Borussia“ privertė mačo favoritą „jaustis nepatogiai“ ir tai vertė C.Ancelotti taktinę schemą 4-4-2 pertvarkyti į 4-3-3.

„Dortmundas puikiai pereidavo į greitas atakas, mes neišlaikydavome pusiausvyros ir turėjome geriau stabdyti jų išpuolius. Dažnai prarasdavome kamuolį jų aikštės pusėje ir pirmą kėlinį varžovai žaidė geriau bei galėjo išsiveržti į priekį. Nepykau per pertrauką, bet norėjau vyrams paaiškinti keletą dalykų. Likau labai patenkintas, kaip viskas pasikeitė ir kad vėl nepasidavėme ir kovojome iki galo“, – teigė C.Ancelotti.

Pirmą įvartį įmušęs komandos kapitonas D.Carvajalis buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju ir kartu su Luka Modričiumi bei Nacho šeštą kartą su „Real“ tapo Čempionų lygos nugalėtoju.

Mažiausias žaidėjas aikštėje aplenkė visus 74-ąją minutę ir smūgiu galva sukūrė kertinį mačo epizodą.

Spaudos konferencijoje po rungtynių jis dalyvavo pasipuošęs nugalėtojo medaliu bei vilkėdamas čempioniškus marškinėlius su skaičiumi 15.

„Tai neįtikėtina, neįtikėtina. Sunku nusakyti žodžiais tai, ką pasiekėme. Laimėti šeštąją Čempionų lygą yra fantastika. Tai ypatingas jausmas ir labiausiai džiaugiuosi, kad su „Real“ toliau kuriame istoriją. Įmušti tokiame mače yra nuostabu. Man tai – svajonių diena. Kai išgirdau finalinį švilpuką, buvau nepaprastai sujaudintas, nors jau 20 metų ginu „Real“ spalvas“, – tikino mačo didvyris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dani Carvajalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dani Carvajalis

Tuo tarpu „Borussia“ strategas Edinas Terzičius dėkojo savo vyrams už parodytą charakterį ir pripažino, kad koją labiausiai kišo realizacija.

„Žaidėme fantastiškas rungtynes ir buvome arti to, kad išsiveržtume į priekį, tačiau tada žaidimas apsivertė ir Madridas parodė, kodėl jie yra nuolatiniai šio turnyro čempionai. Pirmoje rungtynių pusėje turėjome gerų progų, kaip ir Madridas antroje, bet jų neišnaudojome. Toks ir skirtumas“, – mačą apibendrino vokietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius