Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 24 /2022 03 25

Europos čempionų fiasko: Italija praleis antrą pasaulio čempionatą iš eilės

Ketvirtadienio vakarą FIFA pasaulio čempionato atrankos varžybose Europos zonoje buvo žaidžiami keturi svarbūs mačai. Europos čempionė Italijos rinktinė namuose sensacingai 0:1 pralaimėjo Šiaurės Makedonijos komandai ir praleis antrą pasaulio čempionatą iš eilės.
Domenico Berardi
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Palerme vykusiame mače italai buvo vadinami ryškiais favoritais ir dominavo visos dvikovos metu, bet įmušti taip ir nesugebėjo, o 92-ąją minutę Aleksandaras Trajkovskis tolimu smūgiu į apatinį vartų kampą pelnė vieną svarbiausių įvarčių savo šalies istorijoje ir Roberto Mancini vyrai kapituliavo.

Šiaurės Makedonija dar niekada nėra žaidusi pasaulio čempionate, bet iki jo dar reikia įveikti vieną barjerą.

Antradienį Šiaurės Makedonijos komanda svajonę bandys įgyventi Porto mieste, kai susitiks su Cristiano Ronaldo ir Portugalija, kuri ketvirtadienio vakarą 3:1 pranoko Turkijos rinktinę.

15-ąją minutę po Bernardo Silvos tolimo smūgio kamuolys atsimušė į virpstą, bet pirmas prie jo suskubo vietos sirgalių numylėtinis iš „Porto“ klubo Otavio.

42-ąją minutę tas pats Otavio atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę ir Diogo Jota galingu smūgiu galva persvarą įtvirtino.

Turkų viltys buvo atgiję 65-ąją minutę, kai Cengizas Underas sužaidė puikią sienelę su Buraku Yilmazu ir pastarasis užtikrintu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

85-ąją minutę turkai netgi buvo gavę nuostabų šansą išlyginti rezultatą, kai Jose Fonte savo baudos aikštelėje įspyrė Enesui Unalui į koją. Po VAR peržiūros mačo arbitras iš Vokietijos Danielis Siebertas parodė į 11 m žymą, tačiau svečių komandos kapitonas B.Yilmazas šovė virš vartų.

Jau per pridėtą laiką tašką rungtynėse padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Matheusas Nunesas.

Į kitą etapą žengė ir Velso komanda, kuri Kardife 2:1 pranoko austrus.

Abu įvarčius „drakonams“ 25 ir 51 minutėmis pelnė Garethas Bale'as.

Austrų viltys buvo atgiję 65-ąją minutę, kai kamuolį į savo vartus pasiuntė Benas Daviesas.

Dėl bilieto į Katarą valai ten pat kausis su Ukrainos ir Škotijos poros nugalėtoja. Šių komandų akistata dėl Ukrainoje vykstančio karo yra nukelta.

Švedija 1:0 po pratęsimo Solnoje palaužė čekus. 110-ąją minutę pergalingą įvartį po gražios kombinacijos pelnė Robinas Quaisonas.

Antradienį dėl vietos pasaulio čempionate švedai kausis su Lenkija, kuri į kitą etapą žengė automatiškai, kai iš atrankos varžybų buvo išmesta karą Ukrainoje pradėjusi Rusija.

Antradienio akistata vyks Chožuve.

Vietas finaliniame čempionato etape jau turi 17 rinktinių: šeimininkas Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija ir Saudo Arabija.

Planetos pirmenybės Katare bus surengtos lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas