Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos futbolo aikštėse – kvapą gniaužiančios dvikovos

Madrido derbis, Vokietijos čempiono ir šios šalies milžino akistata, „turtuolių“ mūšis Anglijoje. Šį savaitgalį Europos futbolo stadionuose bus gausu intriguojančių rungtynių.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / Imago / Scanpix nuotr.

Ispanijos „La Liga“ čempionate milžinišką ažiotažą kelia sekmadienį vyksiantis pajėgiausių Madrido klubų susirėmimas: „Atletico“ – prieš „Real“. Praėjusį sezoną „Real“ komandai šalies pirmenybėse taip ir nepavyko įveikti principinio varžovo. Vienas mačas baigėsi 2:2, o kitame 3:1 triumfavo „Atletico“.

Šio čempionato pradžioje kiek geriau sekasi „karaliams“. Jie per 7 rungtynes surinko 17 taškų ir užima antrąją vietą. „Atletico“ žaidė 6 mačus, turi 12 taškų. Diego Simeone‘s auklėtiniai žengia ketvirti. Pirmauja visas 7 dvikovas laimėjusi „Barcelona“.

„Real“ ekipai svečiuose tikriausiai bus nelengva pralaužti priešininkų gynybą. „Atletico“ yra praleidęs tik 3 įvarčius. Tai geriausia rezultatas visoje „La Liga“. Madrido derbį „Go3“ televizija tiesiogiai transliuos rugsėjo 29 d. 21.50 val.

Anglijos „Premier“ lygoje didelio dėmesio verti bent du mačai. Šeštadienį „Newcastle United“ priims čempioną „Manchester City“ (14.20 val.), o sekmadienį „Manchester United“ namie kovos su Londono „Tottenham Hotspur (18.20 val.).

„Manchester City“ ir šių pirmenybių starte demonstruoja solidų žaidimą. „City“ per 5 turus sukaupė 13 taškų ir įsitaisė turnyro lentelės viršūnėje.

„Newcastle United“ sąskaitoje – 10 taškų. Niukaslo komanda rikiuojasi šešta. Ji „Premier“ lygoje „City“ ekipos nepajėgia nugalėti jau daugiau nei pusšeštų metų. Nuo 2019 metų sausio Anglijos čempionate Mančesterio klubas „Newcastle United“ įveikė 8 kartus, o 2 mačuose užfiksuotos lygiosios.

„Premier“ lygos sezoną vangiai pradėjo ir „Manchester United“ ir „Tottenham Hotspur“. Abi komandos surinko vos po 7 taškus ir užima atitinkamai 11-ąją ir 10-ąją vietas. Praėjusiame Anglijos čempionate „raudonieji velniai“ nepalaužė Londono klubo – 2:2 ir 2:0 „Spurs“ pergalė.

Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse nekantriai laukiama Miuncheno „Bayern“ ir Leverkuzeno „Bayer“ akistatos šeštadienį (19.20 val.). „Bayer“ kiek netikėtai tapo šalies čempionu praėjusį sezoną, o bavarai liko tik treti.

Šiose pirmenybėse geriau startavo Miuncheno klubas, kuris per 4 turus neišbarstė nė taško ir tapo lyderiu. Leverkuzeno futbolininkai su 9 taškais yra antri.

Italijos „Serie A“ lygoje šeštadienį įdomus turėtų būti „Udinese“ ir čempiono titulą ginančio Milano „Inter“ mūšis (15.50 val.). Udinės ekipa puikiai pradėjo sezoną, per 5 rungtynes surinko 10 taškų ir dalijasi 2-3 poziciją su „Napoli“. „Inter“ futbolininkai turi vos 8 taškus ir žengia šešti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas