Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Everton“ pergalė žemyn išsiuntė taip pat laimėjusį „Leicester“

Sekmadienį baigėsi 2022-2023 m. Anglijos futbolo čempionatas. Paskutinio turo metu paaiškėjo, kad kitą sezoną „Premier“ lygoje neišvysime „Leicester“.
„Everton“ išlikimą „Premier“ lygoje užtikrino Abdoulaye Doucoure pelnytas įvartis.
„Everton“ išlikimą „Premier“ lygoje užtikrino Abdoulaye Doucoure pelnytas įvartis. / AP nuotr.

Lesterio ekipa sekmadienį namie 2:1 (1:0) įveikė Londono „West Ham“, tačiau čempionatą baigė iškritimą į žemesnę lygą reiškiančioje 18-oje vietoje, nes laipteliu aukščiau buvęs Liverpulio „Everton“ savo aikštėje taip pat šventė pergalę – 1:0 (0:0) palaužė „Bournemouth“ futbolininkus.

„Leicester“ sezoną užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 34 taškus, o 69 metus iš eilės „Premier“ lygoje žaisiantis „Everton“ – 36.

Čempionas „Manchester City“ (89 taškai) per paskutiniąsias ir nieko komandai jau nelėmusias rungtynes išvykoje 0:1 (0:0) pralaimėjo „Brentford“, vicečempionas Londono „Arsenal“ (84) net 5:0 (3:0) sutriuškino „Wolverhampton“, o trečias finišavęs „Manchester United“ (75) nugalėjo Londono „Fulham“ ekipą 2:1 (1:1).

Ketvirtas likęs ir į kito sezono Čempionų lygą taip pat patekęs „Newcastle“ (71) sezoną uždarė lygiosiomis 1:1 (1:1) išvykoje su vos 12 vietoje likusia Londono „Chelsea“.

Įspūdingą įvarčių fejerverką žiūrovams paskutinę čempionato dieną padovanojo paskutinę vietą užėmės „Southampton“ ir penktas finišavęs „Liverpool“ (67). Rungtynės Southamptone baigėsi lygiosiomis 4:4 (2:2).

Kiti rezultatai: „Aston Villa“ – „Brighton“ 2:1 (2:1), „Crystal Palace“ – „Nottingham“ 1:1, „Leeds“ – „Tottenham“ 1:4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas