Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Everton“ saugas atsivėrė: po panikos priepuolio padėjo psichologas

Liverpulio „Everton“ klubo spalvas ginantis Bernardas nusprendė papasakoti pastarųjų 12 mėnesių išgyvenimus – futbolininkas iš Brazilijos susidūrė su panikos priepuoliu, tačiau iš pirmo žvilgsnio gąsdinančiai atrodantys vizitai pas psichologą jam padėjo atrasti save iš naujo.
Bernardas
Bernardas / „Scanpix“ nuotr.

2018-ųjų vasarą po penkių sezonų Donecko „Šachtar“ klube Bernardas tapo laisvuoju agentu bei sukirto rankomis su visuomet ant stipriausių Anglijos „Premier“ lygos ekipų kulnų lipančiu Liverpulio „Everton“, su kuriuo sudarė ketverių metų sutartį.

Nuo to laiko 27-erių krašto saugas šiame klube sužaidė daugiau nei 60 rungtynių, per kurias pelnė 5 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Visgi ganėtinai svarbų vaidmenį „Everton“ ekipoje turintis brazilas susidūrė su netikėtomis psichologinėmis problemomis už aikštelės ribų – jam teko patirti panikos priepuolį.

„Prieš metus patyriau panikos priepuolį ir nuo to laiko lankausi pas psichologą. Niekuomet su niekuo apie tai nekalbėjau. Manau, kad mano atvirumas pasitarnaus kitiems – vizitai pas psichologą ar psichiatrą iš tikrųjų gali padėti žmonėms“, – oficialiai klubo svetainei pasakojo Bernardas.

Futbolininkas atskleidė, kad terapija pasitarnauja ne tik kovai su panikos atakomis, bet ir stipriai prisideda prie saviugdos.

„Scanpix“ nuotr./Alexas Iwobi (kairėje) ir Bernardas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Alexas Iwobi (kairėje) ir Bernardas (dešinėje)

„Niekada nemaniau, kad man reikės šių specialistų pagalbos, tačiau dabar tikrai pastebiu, kaip nuolatos augu kaip paprastas žmogus. Tai padėjo ne tik susitvarkyti su panikos priepuoliais, bet ir kitose gyvenimo srityse.

Mes visi galime būti pažeidžiami bet kokioje gyvenimiškoje situacijoje, nes visi esame žmonės. Daugeliu atvejų žmogus neieško pagalbos ar siekia bet kokiu būdu atsispirti vaistams, kurie kaip tik turėtų palengvinti visą procesą.

Panikos priepuolis mane ištiko netikėtai, o aš esu toks žmogus, kuris visuomet viską užgniaužia savyje. Pirmasis žmogus, kuriam aš atsivėriau, buvo mano psichologas, nepaisant to, kad apie tam tikrus dalykus kalbėti buvo labai gėda.

Visgi dabar jaučiuosi pozityvesnis ir labiau pasitikintis savimi“, – atviravo Bernardas.

„Everton“ klubas „Premier“ lygoje šiuo metu yra vienuoliktas, o brazilas pagal pelnytus įvarčius savo ekipoje yra trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai