Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiškas „Žalgirių“ trileris sostinėje: pergalę išplėšę kauniečiai nutraukė nemalonią seriją

Saulėtą Joninių vakarą ežero pakrantę į LFF stadiono tribūnas iškeitę futbolo sirgaliai nepasigailėjo. Įspūdingo siužeto rungtynėse „Kauno Žalgiris“ dramatiškai 3:2 palaužė Vilniaus „Žalgirį“ ir pavijo sostinės klubą turnyrinėje lentelėje.
A lygos rungtynės: Vilniaus  „Žalgiris“ - „Kauno Žalgiris“
A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - „Kauno Žalgiris“ / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Fantastiškose rungtynėse svečiai iš Kauno turėjo dviejų įvarčių persvarą, vėliau jau patys buvo per plauką nuo pralaimėjimo, o galiausiai išsigelbėjo 87-ąją mačo minutę.

Kauniečiai į priekį išsiveržė 25-ąją minutę. Iki tol praktiškai jokių progų nesukūrusiems svečiams šansą sukūrė jų varžovai – grubiai prie pat savų vartų suklydę Aliaksejaus Bagos auklėtiniai tiesiog atidavė kamuolį Benui Anisui, po kurio perdavimo tiksliu smūgiu tinklą supurtė Linas Pilibaitis – 1:0.

Buvęs Lietuvos rinktinės saugas pasižymėjo jau antrose rungtynėse iš eilės – praėjusį savaitgalį jis pelnė vienintelį „Kauno Žalgirio“ įvartį per susitikimą Gargžduose.

Skirtumą kauniečiai padvigubino dar pirmajame kėlinyje – 38-ąją minutę po perdavimo į baudos aikštelę kamuolį kiek lietęs B.Anisas paliko jį puikioje padėtyje atsidūrusiam Simonui Pauliui, o šis be vargo iš kelių metrų „sušaudė“ „Žalgirio“ vartininką Martiną Berkovecą – 2:0.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - „Kauno Žalgiris“
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - „Kauno Žalgiris“

Po pertraukos vilniečiai greitai sumažino atsilikimą – 53-ąją minutę po Sauliaus Mikoliūno perdavimo iš dešinės kamuolį į vartus nukreipė Hugo Videmontas, o rezultatą 70-ąją minutę išlygino Modestas Vorobjovas.

„Žalgirio“ saugas kamuolį į tinklą nukreipė po puikaus Richie Ennino reido į baudos aikštelę.

Rungtynių pabaigoje puikias galimybes išsiveržti į priekį turėjo „Kauno Žalgiris“, bet nuostabiai žaidė M.Berkovecas ir sostinės klubo gynėjai. Galiausiai, savąjį šansą turėjo ir šeimininkai.

Rungtynių arbitras nė nesudvejojo ir skyrė baudinį į kauniečių vartus, kai Martynas Dapkus nustūmė varžovą baudos aikštelėje, tačiau prie 11 metrų žymos stojęs Liviu Antalis išvesti komandos į priekį nepajėgė – kamuolys trenkėsi į virpstą.

Tikrą dovaną gavęs „Kauno Žalgiris“ netrukus patvirtino geležinę futbolo taisyklę „neįmuši tu, įmuša tau“ – jau po kelių akimirkų į priekį pabėgęs kauniečių legionierius iš Nigerijos Philipas Otele pelnė įvartį ir išplėšė Kauno komandai labai saldžią pergalę.

Pasiekęs pergalę „Kauno Žalgiris“ nutraukė labai nemalonią seriją – rungtynių prieš vilniečius laikinosios sostinės atstovai nebuvo laimėję dar nuo 2017 m. birželio 1 dienos. Nuo tada „Žalgiris“ buvo laimėjęs 12 tarpusavio kovų, o dukart rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Tiek Vilniaus, tiek Kauno ekipos po šio susitikimo savo sąskaitoje turi po 10 taškų ir vienodą įvarčių santykį bei dalinasi 2-3 vietas. Nuo lyderės Marijampolės „Sūduvos“ „Žalgiriai“ atsilieka jau 6 taškų skirtumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai