Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Fiasko virstantis Superlygos projektas – stabdomas

Sekmadienio vakarą oficialiai pristatyta Superlygos idėja, panašu, po truputį gęsta. Antradienį vėlai vakare Anglijos šeši klubai pranešė pasitraukiantys iš projekto, o naujasis darinys išplatino pranešimą, kuriuo savo veiksmus sustabdė.

Milžiniško sirgalių nepasitenkinimo ir garsių politikų spaudimo neatlaikę Anglijos klubai, atrodo, galbūt ir visam laikui sugriovė itin ambicingą bei prieštaringą Superlygos idėją, kuria buvo siekiama atsikratyti sportinio principo ir turtinguosius paversti dar turtingesniais.

Naujojo projekto rengėjai naktį išplatino pranešimą, kuriame skelbia stabdantys projektą, jį žadama naujai apipavidalinti.

„Mes apsvarstysime reikalingiausius žingsnius ir pertvarkysime projektą, visada turėdami mintyse, kad norime sirgaliams suteikti geriausią įmanomą patirtį“, – rašoma Superlygos pranešime.

Visgi uždaros lygos sumanytojai dar kartą pabrėžė, jog dabartinė Europos futbolo sistema turi keistis, nes jau seniai neveikia.

„Mūsų pasiūlymas nukreiptas į tai, kad sportas progresuotų ir generuotų resursus, įneštų stabilumą ir futbolo piramidę, taip pat padėtų įveikti finansines bėdas, sukeltas pandemijos“, – skelbia Superlyga.

Anot Superlygos pranešimo, Anglijos klubai atsitraukti buvo priversti dėl milžiniško jiems sukurto spaudimo.

„Mes manome, kad mūsų pasiūlymas buvo puikiai atitinkantis visą Europos teisę“, – rašo Superlyga.

Šių dienų įvykių seka yra milžiniškas dūris Superlygos ir Madrido „Real“ vadovui Florentino Perezui, taip pat ir naujo projekto viceprezidentui Andrea Agnelli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas