Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA grasinimai pasiekė savo – Katare vaivorykštės spalvų kapitono raiščių nebus

Anglijos, Vokietijos ir kitų Europos šalių futbolo federacijos pranešė atsisakančios bendros idėjos pasaulio čempionate Katare ryšėti specialų kapitono raištį „OneLove“, skirtą atkreipti dėmesį į LGBTQ+ diskriminaciją Katare.

„FIFA labai aiškiai mus informavo, kad tokių futbolininkų lauktų sportinės sankcijos“, – teigiama bendrame Anglijos, Velso, Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Nyderlandų, Šveicarijos federacijų pranešime.

„Buvome pasiruošę mokėti pinigines baudas, kurios įprastai taikomos tokiais atvejais, tačiau negalime leisti, kad mūsų žaidėjai rungtynes pradėtų su geltona kortele ar net būtų šalinami iš aikštės“, – priduriama pranešime.

„Scanpix“ nuotr./Vokiečių kapitonas Joshua Kimmichas su „OneLove“ raiščiu
„Scanpix“ nuotr./Vokiečių kapitonas Joshua Kimmichas su „OneLove“ raiščiu

Vaivorykštės spalvų kapitono raištį ryšėsiančius futbolininkus FIFA teigia bausianti geltonomis kortelėmis vos prasidėjus rungtynėms.

LGBTQ+ klausimai Katare yra itin opūs. Tos pačios lyties santykiai pasaulio čempionato organizatorių šalyje yra netgi kriminalizuoti.

Tai ne pirmas FIFA draudimas šiame pasaulio čempionate. Prieš tai Danijos futbolininkams buvo uždrausta dėvėti treniruočių marškinėlius su užrašu „Žmogaus teisės visiems“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas