Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA išbandys naują nuošalės traktavimo taisyklę – futbolas pasikeistų iš esmės

FIFA ketina prieš 2023-24 m. sezoną Nyderlanduose, Italijoje ir Švedijoje išbandyti naują nuošalės taisyklę, kuri, jei pasiteisintų – įneštų milžiniškus pokyčius į žaidimą.
VAR sistema
VAR sistema / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 FIFA

Naujoji taisyklė reikštų, kad visas atakuojančio žaidėjo kūnas turi būti prieš gynėją, kad būtų pripažinta nuošalė, o tai leistų gerokai sumažinti nuošalės pažeidimų skaičių.

Taip taip pat būtų lengviau suprasti nuošalės taisyklę, kuri po VAR įvedimo futbole kelia bene daugiausia aistrų ir interpretacijų.

Nuo VAR įvedimo daugybė įvarčių, kai sistema fiksuodavo vos ne milimetrines nuošales, nebuvo įskaityta.

„Twitter“ tinkle reakcijos į šią FIFA iniciatyvą buvo įvairios – vieni gyrė, kiti baiminosi, kad švelnesnis traktavimas iš esmės pakeis futbolą.

„Tai būtų puikus taisyklės pakeitimas, daugiau įvarčių = daugiau emocijų“, „Ačiū Dievui, nuošalės taisyklė yra siaubinga!“, „Gerai, gal nebeliks tų „jo nagas buvo priekyje“, – rašė vieni.

„Grąžinkite mums T.Wernerį ir A.Moratą, mes turime laimėti titulą!“, – brūkštelėjo vienas „Chelsea“ gerbėjas, turėdamas omeny šių žaidėjų polinkį mušti įvarčius iš nuošalės.

Tačiau kiti piktinosi: „Kodėl mes griauname šį gražų sportą!“, „FIFA randa vis naujų būdų, kaip sugadinti žaidimą“, „Tai griauna esminę futbolo idėją, aš out“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas