Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA rinkimuose V.Urbonas laureato R.Lewandowskio tarp geriausių neįtraukė

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ketvirtadienio vakarą išdalino geriausiųjų apdovanojimus už 2020 metus, o netrukus atskleidė ir balsavimo rezultatus.
Valdas Urbonas Roberto Lewandowskio į geriausių trejetą neįtraukė
Valdas Urbonas Roberto Lewandowskio į geriausių trejetą neįtraukė / 15min ir Scanpix nuotr.

Paaiškėjo, jog geriausiu metų futbolininku išrinktas lenkas R.Lewandowskis įtikinamai laimėjo visų keturių kategorijų balsavimus – tarp nacionalinių rinktinių trenerių, kapitonų, žiniasklaidos atstovų ir sirgalių.

Miuncheno „Bayern“ lyderis pranoko Cristiano Ronaldo ir Lionelį Messi. Portugalas geriau už argentinietį buvo įvertintas rinktinių kapitonų, žurnalistų ir aistruolių, o L.Messi sulaukė daugiau rinktinių trenerių balsų, tačiau susumavus visus rezultatus antrąją vietą užėmė C.Ronaldo.

FIFA „The Best“ balsavimas
Rinktinių treneriai Rinktinių kapitonai Žiniasklaidos atstovai Sirgaliai
1. Robertas Lewandowskis 554 631 807 679 997
2. Cristiano Ronaldo 186 259 153 457 905
3. Lionelis Messi 196 207 103 356 950

Tiesa, toli gražu ne visi 2020 m. rinkimuose pirmenybę teikė viską šiais metais laimėjusiam ir šūsnį įvarčių primušusiam R.Lewandowskiui.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Štai Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas lenko nematė net tarp trijų geriausių 2020 m. žaidėjų.

Specialistas pirmąją vietą atidavė C.Ronaldo, antrąją – Neymarui, o trečiąją – su „Bayern“ UEFA Čempionų lygą laimėjusiam, o po sezono į „Liverpool“ persikėlusiam Thiago Alcantarai.

Priešingai nei jo treneris, Lietuvos rinktinės kapitonas Saulius Mikoliūnas pirmąją vietą, kaip ir daugelis, atidavė R.Lewandowskiui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas

Antras Vilniaus „Žalgirio“ veterano sąraše liko C.Ronaldo, trečias – „Manchester City“ belgas Kevinas De Bruyne.

FIFA „The Best“ rinkimuose balsavo ir patys jų lyderiai.

Štai Lenkijos rinktinės kapitonas R.Lewandowskis į savo biuletenį neįtraukė nei C.Ronaldo, nei L.Messi. Pirmąją vietą jis atidavė Th.Alcantarai, antrąją – Neymarui, o trečiąją – K.De Bruynei.

Argentinos rinktinės kapitonas L.Messi balsavime tris žaidėjus išrikiavo tokia tvarka: Neymaras, Kylianas Mbappe, R.Lewandowskis.

Savo ruožtu C.Ronaldo, kuris yra Portugalijos rinktinės kapitonas, nepagailėjo balso ir R.Lewandowskiui, ir amžinam savo priešui L.Messi, kuriuos įstatė atitinkamai į pirmą ir antrą pozicijas. Trečiu geriausiu planetos metų žaidėju portugalas laiko K.Mbappe.

Išsamius balsavimo duomenis galite rasti čia.

32-ejų R.Lewandowskis geriausiu pasaulio futbolininku išrinktas pirmą kartą. Per 2020 metus jis triumfavo UEFA Čempionų lygos, UEFA Supertaurės, Vokietijos Bundeslygos, Vokietijos taurės ir Vokietijos Supertaurės turnyruose.

2019-2020 m. sezone R.Lewandowskis pasižymėjo 55 sykius, o per 17 2020-2021 m. sezono rungtynių jau primušė 18 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas