Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA uždraudė Danijos rinktinės treniruočių marškinėlius su žinute Katarui

Iki pasaulio futbolo čempionato liekant vos 10 dienų, kalbos dėl žmogaus teisių pažeidimų Katare tik garsėja.
Danijos futbolo rinktinė
Danijos futbolo rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FIFA uždraudė Danijos rinktinei treniruočių marškinėlius su užrašu „Žmogaus teisės visiems“, rašo „Inside the Games“.

„Deja, sulaukėme laiško iš FIFA, kad minėti marškinėliai buvo uždrausti dėl techninių priežasčių“, – „DR Sporten“ komentavo Danijos futbolo asociacijos (DBU) direktorius Jakobas Jensenas.

„Mūsų nuomone, žinutė „Žmogaus teisės visiems“ (dan. „Menskeregetteigs for alle“) yra nepolitinė ir ją turėtų palaikyti visi“, – pridūrė DBU direktorius.

FIFA situacijos kol kas nekomentuoja, tačiau FIFA prezidentas Giannis Infantino praėjusią savaitę oficialiai perspėjo visas pasaulio čempionato dalyves „dėmesį skirti futbolui“, teigdamas, kad FIFA „nenori, jog futbolas būtų įtrauktas į kiekvieną politinį ar ideologinį ginčą“.

Danijos futbolo rinktinė jau anksčiau skelbė apie nebylų šalies protestą Katare. Nacionalines aprangas siuvanti „Hummel“ jas pagamino taip, kad ant marškinėlių nesimatytų nei „Hummel“, nei DBU logotipų (jie bus tokios pačios spalvos, kaip ir apragnos).

„Nenorime būti matomi turnyre, kuris pareikalavo tūkstančių gyvybių. Remiame Danijos rinktinę, bet tai ne tas pats, kas remti turnyro organizatorių Katarą“, – tuomet skelbta „Hummel“ pranešime.

Danijos rinktinė į planetos pirmenybes Katare taip pat vyks be šeimos narių. „Inside the Games“ skelbia, kad futbolininkai taip protestuoja prieš Katare vykstančius žmogaus teisių pažeidimus.

DBU skelbia, kad ir toliau netylės, nepaisant FIFA draudimų.

„Per 7 metus mes surengėme ne vieną susitikimą, vykdėme iniciatyvas. Per paskutinius 10 mėnesių Katare buvau 3 kartus, susitikau su imigrantais darbuotojais ir jie man į akis pasakė, kad darbas, kurį mes darome, keičia situaciją“, – tvirtino J.Jensenas.

Danijos rinktinės kapitonas Simonas Kjaeras taip pat ruošiasi ryšėti specialų kapitono raištį „OneLove“, skirtą atkreipti dėmesį į LGBTQ+ diskriminaciją Katare. Tos pačios lyties santykiai pasaulio čempionato organizatorių šalyje yra kriminalizuoti.

„Scanpix“ nuotr./Vokiečių kapitonas Joshua Kimmichas su „OneLove“ raiščiu
„Scanpix“ nuotr./Vokiečių kapitonas Joshua Kimmichas su „OneLove“ raiščiu

Prie „OneLove“ akcijos prisijungti žada ir Anglijos, Velso, Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Nyderlandų, Šveicarijos rinktinių kapitonai.

Danijos futbolo rinktinės sudėties pasaulio čempionatui pristatymas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas