FIFA uždraudė rodyti karo Ukrainoje vaizdus per ukrainiečio atstovo kalbą

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) pabijojo parodyti Rusijos kariuomenės nusikaltimus Ukrainoje, nors to prašė FIFA priklausanti Ukrainos futbolo federacija.

FIFA reputacija niekada nebuvo aukšta dėl korupcinių skandalų, o dabar ji įmušė dar kelis įvarčius į savo vartus.

15min jau rašė, jog per kongresą Dohoje ketvirtadienį pasaulio futbolo valdžia nusprendė nesvarstyti Rusijos išbraukimo iš organizacijos klausimo ir nusprendė įtraukti rusų kalbą į oficialių FIFA kalbų sąrašą tuo metu, kai Rusijos kariuomenė penktą savaitę sprogdina Ukrainą.

VIDEO: Kol Irpine vyksta intensyvūs mūšiai, Ukrainos gelbėtojai iš po griuvėsių traukia lavonus

FIFA prezidentas Giani Infantino savo kalboje užsiminė apie karą Ukrainoje, apibūdinęs įvykius kaip „siaubingą konfliktą“.

Žodis buvo suteiktas ir Ukrainos futbolo federacijos prezidentui Andrejui Pavelko, kuris FIFA susirinkime pasirodė nuotoliniu būdu.

Tačiau iliustruoti savo kalbą jam nepavyko.

Ukrainos kanalo „Futbolas 1/2/3“ vadovas Aleksandras Denisovas paskelbė, kad FIFA uždraudė rodyti ekrane kadrus iš Rusijos kariuomenės pradėto karo Ukrainoje. Šie kadrai turėjo lydėti A.Pavelko kalbą kongrese.

„Taip šiandien turėjo atrodyti Ukrainos futbolo federacijos prezidento Andrejaus Pavelko pareiškimas per FIFA kongresą. Tačiau FIFA neleido ekrane demonstruoti karo Ukrainoje kadrų – galiausiai iš vaizdo klipo jie pašalino video apie rusiškos armijos nusikaltimus, palikę tik tiesioginę Ukrainos futbolo federacijos vadovo kalbą.

Tai viskas, ką reikia žinoti apie FIFA partnerystę ir solidarumą sudėtingiausiu Ukrainai metu“, – A.Denisovą cituoja sport.unian.net.

Ukrainos futbolo federacijos atstovas pateikė vaizdo klipą, kaip jis turėjo būti parodytas FIFA galvoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas