Sportas gyvai

Finalui su estais kovingai nusiteikusi rinktinė: „Mūsų tikslas – iškovoti Baltijos taurę“

Šį vakarą Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės laukia lemiamas Baltijos taurės turnyro finalas.

Namuose varžovus estus priimsiantys lietuviai tikisi gausaus fanų palaikymo ne tik stadione, bet ir prie ekranų – rungtynes stebėkite tiesiogiai per TV6, rašoma televizijos pranešime spaudai.

Svarbiausias rinktinės tikslas – praėjus 14 metų, ir vėl savo rankose laikyti turnyro trofėjų.

Pusfinalio dvikovoje šeštadienį Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje 2:0 nugalėjo Latvijos futbolininkus. Įvarčius pelnė du jaunieji žaidėjai – Armandas Kučys ir Artūras Dolžnikovas.

„Žinoma, nereikia slėpti – įmušti įvartį su rinktinės marškinėliais visada yra puiku. O ypač, kai tai padeda komandai įtvirtinti pergalę. Tokie epizodai suteikia papildomai pasitikėjimo savo jėgomis ir tikėjimo darbu, kurį įdedame, tad antradienio rungtynes pasitinkame nusiteikę itin kovingai“, – prieš laukiančią kovą su estais sako A. Dolžnikovas.

LFF nuotr./Artūras Dolžnikovas
LFF nuotr./Artūras Dolžnikovas

Anot futbolininko, estai – stiprus varžovas, apie kurį kalba ir tas faktas, kad pusfinalį su Farerų salomis jie laimėjo 4:1. „Komanda prieš Baltijos taurę pakeitė trenerį ir tikrai bus nusiteikę iškovoti taurę. Bet mes norime to paties, tad laukia tikrai sunkios rungtynės“, – sako jis.

Prabilęs apie pasiruošimą antradienio rungtynėms, A. Dolžnikovas akcentuoja fizinio atsistatymo po mačo su latviais svarbą bei gilią rungtynių analizę.

„Stebėjome Estijos ir Farerų salų pusfinalį, pamatėme, kokios gali būti stipriosios estų savybės. Taip pat stebėjome ir savo rungtynes – matėme, kokias klaidas darėme, todėl stengsimės jų nekartoti. Treneriai atlieka gerą darbą ir pateikia mums visą svarbiausią informaciją“, – teigia jis.

Anot futbolininko, jei antradienį pavyktų įveikti estus, visai Lietuvos komandai ši pergalė reikštų labai daug.

„Lietuva nėra laimėjusi trofėjaus 14 metų – tikime, kad šiemet yra puikus laikas šią seriją nutraukti. Laukiame pilno stadiono ir garsaus sirgalių palaikymo, kurį jaučiame kiekvienų rungtynių metu. Neslepiame, kad iškovoti Baltijos taurę yra mūsų tikslas – norime jį įgyvendinti“, – prideda A. Dolžnikovas.

O po Baltijos taurės turnyro, nuo šio penktadienio, birželio 14-osios, žiūrovai kviečiami pasinerti į visą mėnesį truksiančią futbolo fiestą, kurią Lietuvoje bus galima stebėti per TV3, TV6 ir tv3.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius