Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolas gali ir palaukti: sustabdė mačą, kad musulmonas galėtų nutraukti pasninką

Pirmadienio vakarą vykusios „Premier“ lygos rungtynės buvo trumpam sustabdytos dėl neįprastos priežasties. Arbitras trumpą pauzę rungtynėse padarė tam, kad musulmonas „Leicester City“ gynėjas Wesley Fofana galėtų greitai užkąsti, ko negalėjo padaryti prieš rungtynes dėl ramadano.
Rungtynės pristabdytos tam, kad Wesley Fofana galėtų nutraukti pasninką
Rungtynės pristabdytos tam, kad Wesley Fofana galėtų nutraukti pasninką / Scanpix nuotr. ir stopkadras

„Leicester City“ ir Londono „Crystal Palace“ susitikime trumpa pauzė paskelbta 35-ąją minutę, kai teisėjas Grahamas Scottas paprašė palaukti kamuolį turėjusio „Crystal Palace“ vartininko Vicente Guaitos.

Tai leido W.Fofana trumpai atsikvėpti ir nubėgus prie atsarginių suolo suvalgyti energinį batonėlį.

Jis 20 metų prancūzui buvo gyvybiškai svarbus, mat pagal musulmonų tradicijas per ramadaną draudžiama valgyti ir gerti, kol nenusileidžia saulė. O tai nutiko būtent per rungtynių įkarštį.

Po mačo pats W.Fofana dėkojo už geranoriškumą visiems prie to prisidėjusiems.

„Norėjau padėkoti „Premier“ lygai, „Crystal Palace“ klubui, V.Guaitai ir visoms „lapėms“ (tai – Lesterio klubo pravardė – red. past.) už tai, kad leido man viduryje rungtynių nutraukti pasninką. Tokie atvejai daro futbolą nuostabiu“, – rašė futbolininkas.

Trumpa pertraukėlė rungtynių metu leido W.Fofanai tęsti rungtynes, kurias jo komanda galiausiai laimėjo 2:1. Dar prieš dvi savaites per „Leicester“ mačą su „West Brom“ buvo priimtas kitoks sprendimas – tuomet „lapių“ strategas Brendanas Rodgersas pakeitė W.Fofaną tam, kad šis galėtų užkąsti ant suolo.

Kas yra ramadanas?

  • Ramadanas – tai musulmonų pasninko mėnuo, per kurį islamo pradininkui Mahometui buvo pradėtas apreikšti Koranas. Kiekvienais metais tai yra devintas mėnuo pagal musulmonų kalendorių, per kurį tikintieji daug laiko praleidžia mečetėse, keliasi prieš aušrą, kad pavalgytų ir atliktų maldą, bei Saulei pakilus ir dar nenusileidus susilaiko nuo valgymo, gėrimo, rūkymo ir lytinių santykių. Pasninkas neprivalomas tik vaikams, seniems žmonėms, neščiosioms, maitinančioms motinoms ir ligoniams.

„Pamaniau, kad reiktų jį pakeisti, kad jis galėtų šiek tiek užkąsti. Norėjau jį apsaugoti“, – tuomet sakė specialistas.

Ir „Leicester“ klubas, ir tuo labiau jo treneris į W.Fofanos tradicijų laikymąsi žiūri geranoriškai ir netgi teigiamai.

„Dirbau su daugybe savo tikėjimui atsidavusių žaidėjui ir dažniausiai jiems tai suteikė stiprybės“, – aiškino B.Rodgersas.

Ieškoti sprendimų Lesterio klubui gali tekti ir ateinančiuose mačuose, kadangi ramadanas tęsis iki pat gegužės 12 dienos.

Visas 90 minučių pirmadienio vakarą žaidęs W.Fofana kartu su komanda artėja link bilieto į kito sezono UEFA Čempionų lygą. „Leicester“ likus penkiems turams turi 62 taškus ir žengia trečioje vietoje, kai „už borto“ penktoje pozicijoje esantis Londono „West Ham“ savo sąskaitoje turi 55 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento