Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Futbolas į Vokietijos stadionus gali sugrįžti jau po kelių savaičių

Nors daugelyje Europos ir pasaulio valstybių dar negalvojama apie leidimą pratęsti sporto turnyrus, Vokietija svarsto galimybę jau po kelių savaičių sugrąžinti futbolo klubus į stadionus.
Robertas Lewandowskis ir Phillipe Coutinho švenčia „Bayern“ pergalę.
Robertas Lewandowskis ir Phillipe Coutinho švenčia „Bayern“ pergalę. / „Scanpix“ nuotr.

Aukščiausio šalies futbolo diviziono „Bundesliga“ generalinis direktorius Christianas Seifertas išreiškė viltį, kad Vokietijos čempionato kovos prasitęs jau gegužės 9-ąją. Tiesa, tam dar reikia šalies valdžios pritarimo.

„Esame pasiruošę tam, kad pirmenybės prasitęstų gegužės 9-ąją. Jeigu tai nutiks vėliau, taip pat būsime pasiruošę“, – sakė vokietis po ketvirtadienį vykusios diskusijos, kurioje dalyvavo 36 stipriausių šalies komandų iš pirmosios ir antrosios „Bundesliga“ vadovai.

„Scanpix“ nuotr./Dortmundo „Borussia“
„Scanpix“ nuotr./Dortmundo „Borussia“

„Mums svarbiausia tai, ką nuspręs politikai. Ne mes sprendžiame, kada gali prasitęsti sezonas“, – pridūrė Ch.Seifertas.

Neabejojama, kad sezoną pratęsus gegužę, visos rungtynės vyktų be žiūrovų. Nors Vokietijos klubams tai nėra naudinga, kitos išeities, panašu, nėra.

„Rungtynės be žiūrovų nėra tai, ko norime. Bet šiuo metu tai yra vienintelis variantas“, – tikino Ch.Seifertas.

Susitikimus rengti su žiūrovais neleistų ir prieš kelias dienas Vokietijos valdžios išleistas įsakas, uždraudęs rengti masinius renginius iki pat rugpjūčio 31-osios.

Tačiau rungtynės be sirgalių veikiausiai atitiktų nustatytus kriterijus. Jose dalyvautų tik žaidėjai, treneriai, medikai, teisėjai, kamuolių padavėjai, apsaugos ir stadiono darbuotojai bei televizijos komanda. Lygos vadovai skaičiuoja, kad tokių būdu stadione susirinktų ne daugiau nei 300 žmonių.

Tikslaus skaičiaus, kiek žmonių turi susirinkti vienoje vietoje, kad tai būtų laikoma masiniu renginiu, Vokietijoje nėra, kadangi tai reguliuoja kiekvienos iš 16 žemių vadovai. Jos tikslius skaičius turi atskleisti iki balandžio pabaigos.

Vokietija iki šiol yra viena geriausiai su koronavirusu besitvarkančių didžiųjų Europos valstybių. Daugiau nei 83 mln. gyventojų turinčioje šalyje COVID-19 atvejų nustatyta 151 tūkst., o mirčių – per 5,3 tūkst., t.y. bent keturis kartus mažiau nei Ispanijoje ar Italijoje.

Iki sezono pabaigos visoms „Bundesliga“ komandoms liko sužaisti po 9 susitikimus. Po 25 turų pirmenybėse pirmauja 55 taškus surinkęs Miuncheno „Bayern“, 4 taškais lenkiantis Dortmundo „Borussia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas