Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo legendos: „Manchester City“ privalo laimėti finalą, jei nori vadintis didžiu klubu

„Manchester City“ prieš Milano „Inter“ – UEFA Čempionų lygos laimėtojas paaiškės jau šįvakar Stambule. „Inter“ siekia susigrąžinti trofėjų po 13 metų pertraukos, Mančesterio klubui tai būtų pirmas toks laimėjimas istorijoje.
Prieš Čempionų lygos finalą Stambule
Prieš Čempionų lygos finalą Stambule / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Joleonas Lescottas, buvęs „Manchester City“ ir Anglijos rinktinės žaidėjas, nenuvertina Milano „Inter“, bet tikisi miestiečių triumfo.

„Visi žinome, kad „City“ turi savitą žaidimo stilių ir tikriausiai nėra geresnės komandos planetoje, kai kalbama apie kamuolio kontrole paremtą žaidimą.

Tačiau „Inter„ taip pat turi savo braižą ir aikštėje jaučiasi taip pat patogiai, kaip ir Pepo Guardiolos auklėtiniai“, – Livescore.com cituoja su Matthew Hillu kalbėjusį J.Lescottą.

„Esu įsitikinęs, kad „City“ atliks savo darbą, bet įvarčių fiestos nebus. „Inter„ stengsis išlaikyti kuo uždaresnį žaidimą ir nemanau, kad atsisakys savo žaidimo plano net ir anksti praleidę įvartį. Vis dėlto „City„ turi neįtikėtiną galią atakos smaigalyje, tad įvartį tikrai pasieks“.

„Manchester City“ pretenduoja laimėti visus svarbiausius sezono titulus – „Premier“ lygą, FA taurę ir Čempionų lygą, todėl sezono kampanija lyginama su „Manchester United“ pasiekimais, užfiksuotais 1998-99 metais.

„Vyksta daug diskusijų apie tai, kuri komanda sužaidė įspūdingesnį sezoną, – kalbėjo J.Lescottas. Tų metų „United„ sezonas buvo kupinas dramos. Buvo Ryano Giggso vėlyvas įvartis į „Arsenal“ vartus, taip pat per teisėjo pridėtą laiką pasiektas įvartis prieš Miuncheno „Bayern“ Čempionų lygoje.

Tuo metu „City“, ko gero, labiau dominavo, ypač antroje sezono pusėje. Papildomo prieskonio prideda tai, kad FA taurės finale laimėjo Mančesterio derbį, o pirmasis triumfas Čempionų lygoje būtų išties ypatingas.

Vis dėlto, mano nuomone, turėtume nustoti kvailai diskutuoti, kuris iš šių Mančesterio klubų buvo „geresnis“, ir konstatuoti, kad tiek 1998-99 m. „United“, tiek 2022-23 m. „City“ sezonai buvo puikūs“.

Tuo tarpu Denisas Irwinas, buvęs „Manchester United“ gynėjas, sako, kad rungtynės, kuriose „Manchester City“ gali įtvirtinti savo statusą futbolo olimpe.

„Manau, „Manchester City“ suvokia, kad turi laimėti šias rungtynes, jei nori būti laikomi didžia komanda“, – Livescore.com sakė D.Irwinas.

Skindami trofėjus Anglijoje miestiečiai Europos vis stringa, o ir pats P.Guardiola nėra laimėjęs Čempionų lygos nuo 2011 metų, kai tai padarė su „Barcelona“.

„Psichologinis barjeras? Manau, jie jį jau įveikė. Pažiūrėkite į jų formą – piką pasiekė svarbiausioje sezono stadijoje“, – kalbėjo D.Irwinas.

„Žinoma, laukia sunkios rungtynės, nes „Inter„ yra komanda, mokanti griauti varžovų žaidimo planus. „City“ komandai nebus taip lengva, kaip dauguma galvoja, tačiau psichologiškai, manau, jie yra pasirengę laimėti ir tikrai yra tvirti finalo favoritai“.

Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Pepas Guardiola
Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Pepas Guardiola

Olandų futbolo žvaigždė Clarence'as Seedorfas, kaip žaidėjas keturiskart laimėjęs Čempionų lygą, teigia, kad ir pats P.Guardiola turi ką įrodyti, nepaisant to, kad dažnai vadinamas geriausiu futbolo treneriu pasaulyje.

C.Seedorfas į tokius epitetus žiūri kiek skeptiškai.

Jis nesutinka su mintimi, kad tai, ką P.Guardiola daro su „Manchester City“, yra įspūdingiau nei Jurgeno Kloppo darbas su „Liverpool“ ar Carlo Ancelotti darbas Madrido „Real“ bei „AC Milan“ klubuose.

Jis pabrėžia, kad P.Guardiola per pastaruosius 11 metų nė karto nelaimėjo Čempionų lygos, nors treniravo elitinius klubus.

„Pepas turi savo stilių, bet Čempionų lygos pastaraisiais metais nelaimėjo. Mačiau, kaip tai padarė J.Kloppas, kaip tai padarė C.Ancelotti. Nenuvertinu P.Guardiolos, tačiau dažniausiai jis liaupsinamas dėl žaidimo stiliaus.

Bet nėra vieno būdo laimėti. J.Kloppas turi kitą žaidimo stilių, C.Ancelotti taip pat skiriasi nuo P.Guardiolos, Zinedine'as Zidane'as irgi kitoks. Ir jie visi laimėjo, netgi po kelis kartus.

Vertinu P.Guardiolą už tai, ką jis daro kaip treneris, kokio žaidimo iš savo žaidėjų išsireikalauja – nėra abejonės, jis vienas geriausių trenerių pasaulyje, tačiau jo propaguojamas žaidimas – nėra vienintelis būdas laimėti“, – Goal.com svetainei sakė C.Seedorfas.

Ir pats P.Guardiola ne kartą pripažino: „Manchester City“ privalo triumfuoti Europoje, jei nori palikti žymę futbolo istorijoje.

„Privalome laimėti Čempionų lygą – negalime to išvengti. Anksčiau ar vėliau turime laimėti Europoje, kad pakeltume klubą į kitą lygį“, – BBC cituoja P.Guardiolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas