Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Futbolo žvaigždė pradėjo įkalinimo bausmę, kurią reikalaujama prailginti

Karjerą baigusi Brazilijos futbolo žvaigždė Dani Alvesas pradėjo įkalinimo bausmę, kuri jam vasarį buvo skirta išnagrinėjus išprievartavimo bylą. Vis dėlto bausmę futbolininkui siekiama prailginti.
Dani Alvesas
Dani Alvesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

40 metų vyras buvo nuteistas vasarį Ispanijoje, kai jis pripažintas kaltu dėl 23-ejų moters išžaginimo Barselonos naktiniame klube 2022 m. gruodį.

D.Alvesas moterį sutiko naktinio klubo VIP zonoje. Nupirkęs jai ir jos draugėms po gėrimą, brazilas įkalbėjo moterį eiti su juo į tualetą – vienintelę vietą naktiniame klube, nestebimą vaizdo kamerų.

Aukos teigimu, nusivedęs ten D.Alvesas pareikalavo jos tenkinti jį oraliniu būdu. Šiai nesutikus, brazilas moterį išžagino.

Pats ilgametis Brazilijos rinktinės žaidėjas iš pradžių neigė sutikęs jį apkaltinusią moterį. Vėliau jis kelis kartus keitė savo versiją, kai vaizdo įrašais buvo įrodyta, kad tą vakarą D.Alvesas bendravo su nukentėjusiąja.

Minimali bausmė už futbolininko padarytą nusikaltimą yra ketveri, maksimali – 12 metų.

D.Alvesui skirta 4,5 metų įkalinimo bausmė – tik šiek tiek ilgesnė nei minimali. Toks sprendimas priimtas dėl 150 tūkst. eurų sumos, kurią brazilas skyrė nukentėjusiosios žalai atlyginti.

Vis dėlto prokuroras ir nukentėjusiosios advokatai siekia prailginti bausmę ir dėl to kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą. Jie teigia, kad 150 tūkst. eurų suma neturėtų būti traktuojama kaip įkalinimo bausmę švelninantis faktorius. Be to, D.Alvesas nepripažįsta savo kaltės, o į tai, anot nukentėjusiosios gynėjų, taip pat privalo būti atsižvelgta sugriežtinant bausmę brazilui.

Pats futbolininkas ir jo advokatai taip pat apeliavo po teismo sprendimo. Jie siekia, kad D.Alvesas būtų paleistas iš įkalinimo įstaigos, kol savo sprendimo nepaskelbs aukštesnės instancijos teismas.

Tiesa, net jei teismas nepatenkintų D.Alveso skundo, iš kalėjimo jis gali būti paleistas dar šių metų liepą, likusią bausmę atlikdamas namų arešto forma.

Savo laiku vienu geriausių pasaulio krašto gynėjų buvęs D.Alvesas didžiąją karjeros dalį praleido „Barcelona“ klube, su kuriuo tris kartus (2009, 2011 ir 2015 m.) tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju.

„Scanpix“ nuotr./Dani Alvesas
„Scanpix“ nuotr./Dani Alvesas

Brazilas taip pat atstovavo ir „Sevilla“, Turino „Juventus“, „Paris Saint-Germain“ klubams.

Su Brazilijos rinktine D.Alvesas du kartus tapo Pietų Amerikos čempionu ir iškovojo Tokijo olimpinių žaidynių auksą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus