Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

G.Southgate'as – po neįkvepiančio anglų starto: „Šiai komandai reikia išmokti ir pakentėti“

Gelzenkirchenas turi daug nuoskaudų. Tai pramoninis bejausmis miestas Rūro slėnyje, Vokietijos pokario atsigavimo variklyje. Toks pat sekmadienio vakarą buvo ir „Euro 2024“ čia pradėjusios vienos favoričių Anglijos rinktinės veidas.
Garethas Southgate'as
Garethas Southgate'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Garetho Southgate'o vyrai C grupės mače 1:0 nugalėjo serbus, tačiau „Trijų liūtų“ žaidimas užminė nemažai mįslių.

Anglai aktyviai pradėjo rungtynes, pirmąsias 25 minutes dominavo aikštėje ir su žiupsneliu sėkmės 13-ąją minutę sugebėjo išsiveržti į priekį, kai po Bukayo Saka perdavimo iš dešinio krašto kamuolys lietė serbų gynėją Strahinja Pavlovičių ir rikošetu labai patogiai atšoko Jude'ui Bellinghamui, kuris žvėrišku greičiu įbėgo į vartininko aikštelę ir smūgiu galva šanso nepaleido.

Remiantis „Connected Ball Technology“, esančios oficialiame čempionato kamuolyje, parodymais „Adidas Fussballliebe“ po Madrido „Real“ žvaigždės smūgio skriejo 60,6 km/val. greičiu – tai kol kas stipriausias smūgis galva per visą turnyrą ir greitesnis už kai kuriuos įvarčius, įmuštus koja.

„Scanpix“ nuotr./Jude'as Bellinghamas
„Scanpix“ nuotr./Jude'as Bellinghamas

Bet tai ir buvo viskas. Serbai po truputį perėmė iniciatyvą, o antrajame kėlinyje netgi kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį ir turėjo ne vieną pusprogę.

Baigianti mačui Harry Kane'as dar sugebėjo aukščiau iššokti už varžovus ir smūgiu galva sudrebino skersinį, tačiau bendrai kapitonui tai buvo slogus vakaras – iki pertraukos jis prie kamuolio prisilietė vos du sykius, iš kurių vienas – išspiriant kamuolį iš aikštės vidurio pradedant rungtynes.

Abi komandos atliko po šešis smūgius. Serbai į Jordano Pickfordo vartų plotą pataikė du sykius, anglai – tris.

Vaizdas nebuvo įkvepiantis.

„Jaučiausi labai užtikrintai. Jau kuris laikas negalėjau sulaukti, kada galėsiu žaisti tokiame nuostabiame turnyre su tokia puikia žaidėjų grupe. Matėsi, kad mėgaujuosi futbolu, gaunu kamuolį ir kaskart stengiuosi kažką padaryti. Įvartis krito po puikaus judesio tarp puikių žaidėjų. Tokios stebuklingos akimirkos, kai viskas susiklosto natūraliai, yra labai gražios“, – mačą apibendrino geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas įvarčio autorius J.Bellinghamas.

Tuo tarpu Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as pripažino, kad dominuoti jo vyrai pirmajame čempionato mače taip ir nesugebėjo.

„Serbai yra stipri komanda. Turėjome šiek tiek pakentėti, o tai, manau, mums bus labai naudinga. Varžovai gerai mus spaudė, turėjome gintis visi kartu ir galiausiai nepraleidome. Komandiniu aspektu tai labai svarbu“, – pažymėjo Anglijos treneris.

Jis pagyrė savo vyrus už solidžią rungtynių pradžią, o galiausiai pasidžiaugė ir trimis taškais.

„Rungtynių startu buvau labai patenkintas, nes puikiai žaidėme su kamuoliu. Antrame kėlinyje tai daryti sekėsi gerokai sunkiau. Visgi svarbiausia, kad čempionatą pradėjome pergale. Tai labai svarbu“, – pažymėjo G.Southgate'as.

Imago / Scanpix nuotr./Garethas Southgate'as
Imago / Scanpix nuotr./Garethas Southgate'as

Nuo 2021-ųjų Serbijos rinktinę treniruojanti Jugoslavijos futbolo legenda Draganas Stojkovičius žvelgdamas į pralaimėjimą mėgino surasti pozityvo.

Per jo vadovavimo laikotarpį tai buvo vos trečias kartas, kai „ereliams“ rungtynėse nepavyksta įmušti įvarčio.

„Buvo labai geros ir kokybiškos abiejų komandų rungtynės. Anglija yra labai gera, stipri komanda, tačiau mes žaidėme ypač drąsiai – tai futbolo stilius, kurio ir norėjome. Atlikus keitimus mums pavyko kontroliuoti kamuolį ir priversti Angliją gintis. Didžiuojuosi tuo, ką padarėme, nenusipelnėme pralaimėti, bet toks jau yra futbolas“, – po mačo Rūro baseino šiaurėje kalbėjo „Piksi“ pravardę turintis specialistas.

„Scanpix“ nuotr./Draganas Stojkovičius
„Scanpix“ nuotr./Draganas Stojkovičius

Prieš pramonės revoliuciją Gelzenkirchenas buvo niekuo neišsiskirianti kaimo gyvenvietė. Tačiau vos per kelis dešimtmečius amžiaus pradžioje jis sparčiai augo, absorbuodamas kaimyninius miestelius ir pritraukdamas dešimtis tūkstančių darbininkų iš visos apylinkės.

Klestėjimo laikais jis buvo pramintas „Tūkstančio ugnių miestu“, nes anglių gamyklų liepsnos degino perteklines kokso krosnių dujas. Bet Vokietijai palaipsniui nutraukus anglių gavybą, miestas vis labiau grimzdo į depresiją. Šiandien čia didžiausias nedarbo lygis šalyje – 14 proc.

Prognozuojama, kad miesto gyventojų skaičius ir toliau mažės, todėl Gelzenkircheno ateitis išlieka miglota net ir be anglies rūko.

Visiškai kaip ir Anglijos rinktinės, nors ir turnyras prasidėjo pergale. Nepanašu, kad tokiu futbolu būtų laimimi čempionatai.

Kitos dvi B grupės komandos Danija ir Slovėnija sekmadienį Štutgarte pasidalijo po tašką – 1:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius