Sportas gyvai

G.Southgate'as tikino nejautęs fiasko dvelksmo, H.Kane'as liaupsino herojų: „Koks žaidėjas!“

„Nuo važiavimo namo tave skiria 30 sekundžių, jauti, kad nuvylei savo tautą... tuomet vienas smūgis ir viskas nuostabu!“, – po aštuntfinalio rungtynių kalbėjo Anglijos rinktinės didvyris Jude’as Bellinghamas. Harry Kane’as liaupsino mačo herojų, o Garethas Southgate’as tikino visas rungtynes jautęs, kad viskas bus gerai.
Harry Kane'as
Harry Kane'as / Patricija Adamovič / BNS

J.Bellinghamo fantastiškas smūgis išgelbėjo blankiai žaidusią anglų rinktinę. Europos čempionato aštuntfinalio mačą su slovakais anglai galiausiai laimėjo 2:1.

„Iki Europos čempionato pabaigos mums buvo like 20 ar 30 sekundžių, o dabar emocijos visiškai kitokios, ir jos komandai duos labai daug einant toliau. Tai didi akimirka, bet turnyras ilgas, ir artimiausios savaitės parodys, kiek šis momentas iš tikrųjų svarbus“, – kalbėjo J.Bellinghamas.

„Kai yra toks vėlyvas rungtynių metas ir atsilieki 0:1, privalai rasti būdą, kaip išsikapstyti iš duobės, kurioje atsidūrei. Tai yra labai svarbu. Kai įmuši tokį įvartį tokią akimirką, kad mūsų visų svajonės išliktų gyvos – esi vienas geriausių. Koks žaidėjas! Įmušti tokį įvartį tokią akimirką… Tai tik parodo, koks žaidėjas jis yra“, – J.Bellinghamą liaupsino kapitonas Harry Kane‘as, kuris pats pasižymėjo pratęsimo pradžioje, mušdamas, kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą rungtynių įvartį.

Patricija Adamovič / BNS/Harry Kane'as ir Jude'as Bellinghamas
Patricija Adamovič / BNS/Harry Kane'as ir Jude'as Bellinghamas

„Nėra lengva prasibrauti į bet kurį etapą, o patekti į ketvirtfinalį yra labai malonu. Tikimės, kad dabar galėsime išnaudoti įgytą pagreitį ir eiti į priekį“, – pridūrė H.Kane‘as.

„Negaliu apibūdinti jausmo atstovaujant Anglijai. Europos čempionato aštuntfinalio rungtynėse žiūri į laikrodį ir galvoji: „Teks grįžti namo“. Žaidėjai vienas kitam sako: „Liko minutė iki rungtynių pabaigos“, bet jauti, kad mumyse yra ta vidinė kovos dvasia.

Šįvakar mes visi kartu atstovėjome savo trenerį. Niekad nenustok kovoti – man garbė būti to dalimi“, – kalbėjo Declanas Rice‘as, užsiminęs apie milžinišką kritikos bangą turnyro metu turintį atlaikyti komandos strategą Garethą Southgate'ą.

„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as

Pats G.Southgate’as tikino, kad nė akimirkai nebuvo pagalvojęs, kad Anglijos kelias čempionate baigsis.

„Turėjau keistą nuojautą, kad rungtynės nėra pasmerktos. Žinau, kad skamba juokingai. Mes spaudėme. Galiausiai vienas kamuolio įmetimas į baudos aikštelę atnešė įvartį. Likus 15 minučių iki pabaigos atrodė, kad Jude'as jau nebepastovi ant kojų. Jis ir Harry sukuria tokias akimirkas… todėl tokius žaidėjus ir laikau aikštėje“, – kalbėjo treneris.

Francesco Calzona, Slovakijos treneris, kalbėjo apie pasididžiavimą savo komanda: „Jaučiu daugiau pasididžiavimo nei nusivylimo, nes sužaidėme puikias rungtynes su komanda, kuri yra viena iš turnyro favoričių. Buvome lygiaverčiai, mažai jiems atidavėme, bet, deja, galiausiai viskas susiklostė taip, kaip susiklostė. Per pratęsimą beveik visą laiką buvome jų aikštės pusėje. Didžiuojuosi, kad privertėme juos gintis, pasitelkti papildomus gynėjus, kad apsaugotų rezultatą.“

Primename, kad ketvirtfinalyje anglai susikaus su Šveicarijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius