Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaibišką įvartį praleidusios „Sūduvos“ kelionė Europoje – baigta

Septintą vietą praėjusiame Danijos futbolo čempionate užėmęs „Viborg“ klubas ir namie įrodė savo pranašumą prieš Lietuvos vicečempionę Marijampolės „Sūduvą“ – 1:0 (1:0).
Danijos „Viborg“ - Marijampolės „Sūduva“
Rungtynių akimirka / Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Nors suvalkiečiai, namie praėjusią savaitę taip pat pralaimėję 0:1, išvykoje žadėjo žaisti drąsiau ir aktyviau, bet jų planai griuvo jau 17-ą sekundę.

Portugalo Miguelio Moreiros auklėtinių gynyba šįkart įtrūko jau pirmos „Viborg“ atakos metu. 19-metis Ibrahimas Saidas susitvarkė su aukštu kamuoliu, apgavo 36-erių Vaidą Slavicką ir smūgiu kaire koja pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Greitą nokdauną patyrusiai „Sūduvai“ reikėjo mušti jau du įvarčius, tačiau per likusį laiką itin pavojingų progų susikurti nepavyko. Skaičiuojant abu susitikimus suvalkiečiai atliko vos du smūgius į varžovų vartų plotą (po vieną namuose ir išvykoje).

Pralaimėjusi bendru rezultatu 0:2 antrajame UEFA Konferencijų lygos atrankos rate „Sūduva“ baigė savo žygį šio sezono Europos turnyruose.

Lietuvos garbę Europoje toliau gins vienintelis Vilniaus „Žalgiris“, vakar sukūręs istoriją, nugalėjęs Švedijos čempioną „Malmo“ ir užsitikrinęs vietą bent jau Konferencijų lygos grupių varžybose.

Rungtynių eiga

90+4 min. Pabaiga. Deja, bet „Sūduvos“ žygis Europoje baigiasi.

90+2 min. Varžovų žaidėjas dar pabėga vienas prieš vartininką, bet T.Švedkauskas žaidžia puikiai ir apgina „Sūduvos“ vartus.

90 min. Tiksi paskutinės rungtynių minutės, o „Sūduva“ per dvejas rungtynes vis dar yra atlikusi tik du smūgius į varžovų vartų plotą. Su tokia statistika tikėtis pergalės – sunku.

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Rungtynių akimirka
Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Rungtynių akimirka

79 min. Nors įvarčio labiau reikia svečiams, dažniau ir aktyviau atakuoja „Viborg“. „Sūduva“ gali džiaugtis, kad rezultatas vis dar tik 0:1...

70 min. Rungtynių laikrodis nepaliaujamai tiksi. „Sūduvai“ lieka 20 minučių išsigelbėjimui. Reikia įmušti du įvarčius.

60 min. Pagaliau – pavojingesnė „Sūduvos“ ataka. K.Mbombo bandymas blokuojamas, o M.Pavlovskio – skrieja virš vartų.

54 min. „Sūduvai“ pavyksta ilgiau pažaisti su kamuoliu, bet nieko pavojingesnio šeimininkai sukurti neleidžia.

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Kova dėl kamuolio
Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Kova dėl kamuolio

48 min. Vaizdas aikštėje ir toliau nesikeičia. „Viborg“ dominuoja, rūksta į vieną pavojingą ataką po kitos. Sykį, po kampinio, „Sūduvą“ gelbėja skersinis.

46 min. „Sūduvą“ treniruojantis portugalas Miguelis Moreira imasi permainų – geltona kortele nubaustą L.Mačarašvilį keičia Milanas Jokičius.

45+2 min. Kėlinio pabaigoje „Viborg“ klysta šalia savo vartų ir „Sūduva“ atlieka pirmą smūgį į varžovų vartų plotą. Deja – tiesiai į vartininką.

42 min. Šiurkščiai prasižengia „Sūduvos“ kartvelas Levanas Mačarašvilis ir teisėjas iš Šiaurės Airijos J.Robinsonas rodo geltoną kortelę.

33 min. Trauma „Viborg“ klube. Susižeidžia patyręs varžovų vidurio gynėjas M.Lauritsenas. Jį keičia 22-ejų Z.Zaletelis.

26 min. Dar vienas skausmingas epizodas. Medikų pagalbos prireikia O.Rommens'ui, bet belgas stojasi ir tęsia rungtynes.

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Olivieriui Rommens'ui suteikiama pagalba
Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Olivieriui Rommens'ui suteikiama pagalba

21 min. Įmušę įvartį šeimininkai kiek atsitraukia į gynybą ir leidžia „Sūduvai“ ilgiau pakontroliuoti kamuolį, bet svečiams kažko pavojingesnio sukurti nepavyksta, o „Viborg“ aštriai kontratakuoja.

11 min. Šansas „Sūduvai“. „Viborg“ krašto žaidėjas slysta lygioje vietoje ir svečiai pasileidžia į priekį 3 prieš 2. Deja, K.Mbombo iš aštroko kampo smūgiuoja galingai, bet šalia virpsto.

7 min. Ilgesnę ataką surezga ir svečiai, bet šeimininkai netrukus vos neįmuša antro. Tas pats I.Saidas šauna virš vartų.

6 min. Dar daugiau nemalonių vaizdų „Sūduvos“ gerbėjams – gynėjas J.Januševskis, praleidęs pirmąsias rungtynes dėl traumos, šlubčioja.

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Ibrahimas Saidas smūgiuoja į vartus
Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix/Ibrahimas Saidas smūgiuoja į vartus

1 min. Įvartis... „Sūduva“ praleidžia jau 17 sekundę. Puikiai aukštą kamuolį suvaldęs 19-metis Ibrahimas Saidas smūgiu kaire koja siunčia kamuolį į tolimą kampą. „Sūduvai“ jau reikia mažiausiai dviejų įvarčių.

„Transfermarkt“ sistemoje „Sūduvos“ klubas vertinamas 5,2 mln. eurų, „Viborg“ – 8,5.

fksuduva.lt nuotr./„Sūduvos“ klubo startinė sudėtis
fksuduva.lt nuotr./„Sūduvos“ klubo startinė sudėtis

Startinėje „Sūduvos“ sudėtyje – keturi lietuviai. „Viborg“ vienuolikėje vietinių – šeši.

Pirmąjį susitikimą, praėjusią savaitę vykusį Marijampolėje, minimalia persvara 0:1 laimėjo „Viborg“.

„Sūduvos“ atstovai, atvykę į Daniją, žadėjo aktyvesnį žaidimą puolime ir drąsų bandymą pasiekti tinkamą rezultatą.

Marijampoliečiams ketvirtadienį išvykoje tiko tik pergalė. Jei ji būtų iškovota minimaliu skirtumu (įvarčių skaičius nesvarbus), būtų žaidžiamas pratęsimas, o jėgų pusiausvyrai nepasikeitus ir jame – mušami 11 metrų baudiniai.

Sėkmės atveju, trečiajame Konferencijų lygos atrankos rate „Sūduva“ būtų žaidusi su „B36 Torshavn“ (Farerų salos) ir „Tre Fiori“ (San Marinas) poros nugalėtojais.

Šiame A lygos sezone „Sūduva“ užima 5 vietą, o šį mėnesį startavusiame Danijos čempionate (sužaisti tik 2 turai) „Viborg“ komanda žengia šešta (praėjusiame sezone finišavo septinta).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas