Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galatasaray“ žvaigždyno nebijantis „Žalgirio“ kapitonas: „Stebuklų nėra“

Ant prarajos krašto Šiaurės Makedonijoje kabojęs, bet dviem įvarčiais per 6 minutes rungtynių pabaigoje į kitą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą žengęs Vilniaus „Žalgiris“ jau žvelgia į artėjantį iššūkį.
Edvinas Gertmonas
Edvinas Gertmonas / Elvio Žaldario nuotr.

Antradienio vakarą Lietuvos čempionai 2:1 palaužė stipriausią Šiaurės Makedonijos klubą „Struga“, nors 76 minutę pirmieji praleido įvartį, kai varžovų lyderis 36-erių Besartas Ibraimi realizavo 11 metrų baudinį.

Rankų nenuleidęs „Žalgiris“ atsakė žaibiškai. Jurijus Kendyšas jau po 2 minučių rezultatą išlygino, o dar po 4-erių – Mathiaso Oyewusi smūgiuotą kamuolį į savo vartus nukreipė „Struga“ gynėjas Sava Radičius.

„Ką galiu pasakyti. Kalbėjome apie pliusus ir minusus rungtynių išvakarėse. Šiandien pamatėme, kad „Žalgiris“ turi patirtį, kaip žaisti Europoje išvykose. Noriu padėkoti savo žaidėjams už atsidavimą ir norą kovoti. Nutiko taip, kad praleidome pirmi“, – dėstė V.Čeburinas.

„Abi komandos turėjo progų pasižymėti. Tačiau „bravo“ mūsų žaidėjams, kurie sugebėjo pasiekti reikiamą rezultatą.

Kaip ir pirmosiose rungtynėse (Vilniuje), taip ir šiose mes stengėmės laimėti aikštės vidurį. Ir jį laimėjome. „Žalgiris“ abu kartus turėjo daugiau progų. „Struga“ – gera komanda. Organizuota, stipri, su charakteriu. Linkime jiems sėkmės ateityje. Jei prisiminsime praėjusius metus, tai visi mūsų varžovai vėliau pateko į grupės varžybas“, – prisiminė „Žalgirio“ vairininkas.

VIDEO: Čeburin | Konferencija po rungtynių | Post-match conference | Struga - Žalgiris [CC]

„Tik teigiamos emocijos. Mes keliaujame toliau, o tai ir buvo pats svarbiausias šios dienos tikslas. Apie kitokį rezultatą mes ir negalvojome“, – pridūrė išlyginamąjį įvartį pelnęs Jurijus Kendyšas.

„Turime suprasti, kad Čempionų lygoje lengvų varžovų nėra. Čia varžosi tik šalių čempionai. Rungtynės buvo sunkios. Pirmiausia, jos vyko labai karštu oru. Stengėmės prie to prisitaikyti. Turėjome labai gerų progų pirmajame kėlinyje. Manau, nugalėjome pelnytai, nes buvome agresyvesni, mobilesni ir kūrybingesni“, – tęsė baltarusis.

Elvio Žaldario nuotr./Jurijus Kendyšas
Elvio Žaldario nuotr./Jurijus Kendyšas

„Mobilizavomės po praleisto įvarčio ir, ačiū Dievui, kad suteikė mums šansą žengti tolyn. Greitai išlyginome, tai suteikė naujų jėgų ir susikūrėme dar daugiau progų. Tuo metu, kai mušiau įvartį, apie nieką kitą negalvojau – tik apie smūgį. Gavau kamuolį ir, kaip visada, mušiau nestipriai į kampą. Pataikiau varžovui tarp kojų. Vartininkui sunku atmušti tokį smūgį“, – džiaugėsi vienas iš „Žalgirio“ pergalės didvyrių.

VIDEO: Kendyš | Interviu po rungtynių | Post-match interview | Struga - Žalgiris [CC}

„Tikiuosi, kad svarbiausias mano įvartis dar laukia ateityje. Šiandien jis taip pat buvo svarbus. Džiaugiuosi, kad padėjau komandai“, – pridūrė baltarusis, jau kitą savaitę Vilniuje drauge su „Žalgiriu“ stosiantis į kovą prieš Stambulo „Galatasaray“ žvaigždyną iš Turkijos.

„Geros rungtynės. Daug bėgome, daug klydome. Sunki aikštė, karšta, bet sąlygos vienodos visiems. Emocijos geros – laimėjome, važiuojame toliau“, – santūriai džiaugėsi ir „Žalgirio“ kapitonas Edvinas Gertmonas.

„Kaip supratau, baudinį skyrė netgi ne dėl Juros (J.Kendyšo) pražangos, o dėl Stipės (Stipe Vučuro). Jų puolėjas išpildė taip, kaip ir turi būti – smūgiavo stiprų, žemą, į vartų kampą. Nebuvo šansų (ištraukti).

Džiugu, kad nenuleidome rankų. Labai pagelbėjo greitas atsakomasis įvartis. Emocinė persvara iš karto persisvėrė pas mus ir pavyko įmušti dar vieną. Parodėm charakterį. Suklupome, atsistojome.

VIDEO: Gertmonas | Interviu po rungtynių | Post-match interview | Struga - Žalgiris

Tobulame scenarijuje mes turėjome viską išsispręsti dar Vilniuje ir net nevargti tiek. Mano nuomone“, – atvirai kalbėjo „Žalgirio“ vartų sargas.

„Smagu bus susitikti su „Galatasaray“. Man – kuo stipresnis varžovas. Žaidėme ir praėjusiais metais su panašaus lygio varžovais. Kažkokių stebuklų nėra. Aišku, laukia pašėlę fanai ir t.t., bet man smagu. Bijoti tikrai nebijau. Džiaugiuosi“, – ryžtingai pridūrė E.Gertmonas, rungtynėse Ochride ryšėjęs ir komandos kapitono raištį.

Antrajame Čempionų lygos atrankos etape „Žalgiris“ sutiks „Galatasaray“ žvaigždyną su Fernando Muslera, Angelino, Nicolo Zaniolo, Sergio Oliveira, Lucasu Torreira ar Driesu Mertensu.

Pirmosios komandų rungtynės jau liepos 25 d. vyks Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas