Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galatasaray“ strategas Vilnių palieka nusivylęs: „Žinojome, ko laukti, bet „Žalgiris“ nustebino“

Tarp devyniolikos po plačiu „Galatasaray“ skėčiu esančių sporto šakų bei žaidimų yra ir bridžas. Antradienio vakarą Stambulo ekipą treniruojantis Okanas Burukas savo rankose turėjo žymiai stipresnes kortas, tačiau laimėti prieš kur kas sumaniau žaidusį oponentą taip ir nesugebėjo.
Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"
Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray" / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kai prieš 117 metų prestižinės Galatasarajaus mokyklos mokiniai įkūrė tituluočiausiu tapsiančią šalies futbolo komandą, buvo svarstomi įvairūs klubo pavadinimo variantai, tarp kurių populiariausi – Gloria (pergalė) ir kiti Audace (drąsa).

Panašu, kad antradienio vakarą Liepkalnyje Stambulo futbolo milžinas nebūtų pateisinęs nė vieno iš jų.

Pirmajame kėlinyje kur kas drąsesni buvo žalgiriečiai, o galiausiai viešnagė prie Baltijos krantų Turkijos futbolo galiūnui baigėsi ne planuota pergale, o nuviliančiomis lygiosiomis 2:2.

Ant sintetinės LFF stadiono dangos O.Burukas išstatė ekonominį vienuolikės variantą, su penkiais turkais, be skambių naujokų ir tausodamas vieną ryškiausių savo karių Driesą Mertensą, bet to neužteko.

„Mums koją pakišo dirbtinė danga. Nors žinojome, kad varžovai čia turės pranašumą, bet nesitikėjom, kad bus taip sunku. Kontroliuoti situaciją, ypač pirmajame kėlinyje, sekėsi sunkiai“, – po mačo pripažino „Galatasaray“ strategas.

Rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse vienas svečių komandos lyderių Keremas Aktürkoğlu kalbėjo apie ypatingą privilegiją vilkėti seniausio Turkijos futbolo klubo marškinėlius.

„Galatasaray“ – ne tik vienintelis turkų klubas kadaise laimėjęs europinį trofėjų – UEFA taurę, bet vienintelis, virš savo logotipo turintis keturias žvaigždutes, simbolizuojančias 23 šalies čempionų trofėjus (viena žvaigždutė – penki titulai).

Visgi antradienio vakarą LFF stadione turkiškos žvaigždės nešvietė ypač ryškiai, o analizuodamas nuviliančias lygiąsias, O.Burukas pirštu bedė į individualias klaidas.

„Turėjome progų, bet jų nerealizavome. Aišku, „Žalgiris“ taip pat turėjo savo galimybių ir įmušė po mūsų klaidų. Praleidžiant pirmą įvartį suklydo Victoras Nelssonas, nors jis yra ir geras gynėjas ir ne kartą mus yra gelbėjęs sunkiose situacijose. Antrasis įvartis irgi krito po gynybos klaidos“, – kalbėjo specialistas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Okanas Burukas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Okanas Burukas

„Galatasaray“ strategas taip pat pripažino, kad „Žalgirio“ forma šioje sezono stadijoje yra kur kas geresnė.

„Jie šiemet jau žaidė 29 mačus, o mes dar tik pradedame sezoną. Tai jautėsi, jie jautė ritmą, žaidė drąsiai ir žinojo savo stiprybes. Bet pasikartosiu, pralaimėjome, nes darėme pernelyg daug individualių klaidų. Dar turime atsakomąjį mačą po savaitės, turime būti pasiruošę tiek fiziškai, tiek psichologiškai ir tikiu, kad taip bus“, – vylėsi treneris

Paklaustas, ar jį nustebino „Galatasaray“ gynėjus greičiu į neviltį varęs „Žalgirio“ atakų lyderis Mathiasas Oyewusi, O.Burukas išliko taktiškas.

„Darėme analizę, žinojome, ko iš jo laukti ir buvome pasiruošę. „Žalgiris“ šį kartą žaidė namų sąlygomis, žinojo, kaip viskas bus ir buvo kur kas geriau pasiruošęs“, – kalbėjo svečių komandos vairininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas