Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimas naujas „Barca“ prezidentas siektų į Kataloniją sugrąžinti Pepą Guardiolą

Joanas Laporta sykį jau atidavė „Barcelona“ klubo vairą Pepui Guardiolai, tapusiam bene sėkmingiausiu komandos treneriu istorijoje. Į klubo prezidento poziciją vėl kandidatuosiantis katalonas nori taip pasielgti dar kartą.
Pepas Guardiola
Pepas Guardiola / „Scanpix“ nuotr.

„Barca“ klubo prezidentu 2003-2010 m. jau buvęs J.Laporta kitąmet sieks perimti postą iš kadenciją baigiančio Josepo Maria Bertomeu, o vienas pagrindinių jo tikslų laimėjus rinkimus būtų P.Guardiolos sugrąžinimas.

„Labai norėčiau, kad Guardiola grįžtų, tačiau dabar jis treniruoja „Manchester City“ ir tai būtų jo pasirinkimas. Jis yra etalonas Barselonoje ir daugelis katalonų norėtų jį matyti vėl treniruojantį „Barca“, – kalbėjo 57-erių J.Laporta. – Kai ateis laikas, pasikalbėsiu su žmogumi, kuris turėtų tapti „Barca“ treneriu 2021-aisiais.“

J.Laporta paskyrė P.Guardiolą vyr. treneriu 2008 m., kai buvęs komandos saugas dėl šios pozicijos nukonkuravo Jose Mourinho.

Keturis sezonus „Barca“ treniravęs P.Guardiola į Kataloniją parvežė net 14 trofėjų, tarp jų – du UEFA Čempionų lygos ir tris Ispanijos „La Liga“ titulus.

Palikęs Barseloną, katalonas su Miuncheno „Bayern“ tris kartus laimėjo Vokietijos „Bundesliga“ ir dusyk triumfavo Anglijos „Premier“ lygoje.

Tiesa, jei J.Laportai nepavyktų prisikviesti P.Guardiolos, jis turi ir atsarginį variantą – visus tuos ketverius metus dešiniąja trenerio ranka aikštėje buvusį Xavi.

Ilgametis „Barca“ saugas šią žiemą jau buvo sietas su katalonų klubu, tačiau galiausiai nusprendė neskubėti ir užleido vyr. trenerio postą Quique Setienui.

Pasak J.Laportos, tik pernai profesionalo karjerą baigęs ir šį sezoną Kataro „Al Sadd“ klube dirbantis katalonas turės apsispręsti, ar yra pasiruošęs prisiimti iššūkį ilgametėje savo komandoje.

„Xavi jau yra treneris, jis gyvena futbolu, tad tik jis pats gali nuspręsti, kada ateis jo laikas. 2021 m. komandoje vis dar bus žaidėjų, kurie buvo Xavi komandos draugais, tad jis turėtų būti pasiruošęs vesti komandą su buvusiais savo kolegomis. Tai nebūtų lengva“, – svarstė J.Laporta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai