Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsi Rusijos futbolininkė ragina sukilti prieš V.Putiną: „Jis iš mūsų atėmė viską“

Rusijos rinktinės ir Barselonos „Espanyol“ futbolininkė Nadežda Karpova davė interviu BBC, kuriame pasisakė prieš karą ir kritikavo Vladimirą Putiną bei Rusijos propagandistus.
Nadežda Karpova
Nadežda Karpova / „Twitter“ nuotr.

Rusijos sportininkė pareiškė, kad negali tylėti stebėdama „nežmonišką“ valdžios elgesį, bet ir pažymi, kad nežino, kaip elgtųsi, jei gyventų ne Ispanijoje, o Rusijoje.

„Rusijos propaganda bando įtikinti rusus, kad esame ypatinga tauta, o visas pasaulis nusiteikęs prieš mus ir mūsų „unikalią misiją“. Apie kokią unikalią misiją kalbate? Nemanau, kad rusai yra ypatingi. Tuo pat metu aš nesigėdiju būti ruse, nes Rusija nėra šalies valdžia ar Vladimiras Putinas, – teigia futbolininkė. – Putinas atėmė iš mūsų viską, atėmė mūsų ateitį. Jis tai darė su mūsų tyliu sutikimu. Valdžios institucijos nesulaukė jokio stipraus pasipriešinimo. Dauguma žmonių paprasčiausiai užmerkė akis prieš neteisybę, manydami, kad tai ne jų reikalas.“

N.Karpova prasitarė, kad pati dalyvavo dviejuose opozicijos mitinguose, pastarąjį kartą – po Aleksejaus Navalno suėmimo.

Visgi ji prisipažįsta mananti, kad padarė nepakankamai.

Interviu BBC N.Karpova prisipažino esanti lesbietė ir palietė homofobijos Rusijoje klausimą.

„Pavyzdžiui, kai Margarita Simonian kalbėjo apie Maksimo Galkino antikarinę poziciją, ji sakė: „Jis iš tikrųjų gėjus!“ Tarsi būti gėjumi reikštų, kad esi bjaurus žmogus, neturintis jokių moralinių vertybių“, – pyko N.Karpova.

Futbolininkė džiaugiasi, kad jos dabartinis darbas, kitaip nei daugumos profesionalių Rusijos sportininkų, nėra susijęs su valstybe ir politika. Vis dėlto ji viliasi, kad daugiau jos kolegų pradės pasisakyti prieš karą.

„Negalima apsimesti, kad nieko nevyksta. Tylos laikas turi baigtis. Vieną dieną jie pasitrauks, jie visi yra seni. Kai tai nutiks, mes vis dar būsime gyvi, todėl turime būti pasirengę viskam. Tikiuosi, kad tai įvyks labai greitai“, – sakė N.Karpova.

Galima priminti, kad Rusijos profesionalūs sportininkai beveik neprieštaravo V.Putino karinei invazijai į Ukrainą. Iš futbolininkų prieš karą pasisakė tik Maskvos „Dinamo“ ir Maskvos „Spartak“ puolėjai Fiodoras Smolovas ir Aleksandras Sobolevas, tačiau pastarasis po kurio laiko savo publikaciją ištrynė.

Buvęs futbolininkas, tinklaraštininkas ir klubo „Krasava“ savininkas Jevgenijus Savinas sukūrė vaizdo įrašą apie karą ir jo poveikį Ukrainos sportininkams bei pasisakė prieš Rusijos karių veiksmus.

Netrukus po to, kai buvo paskelbtas vaizdo įrašas, jis sakė, kad buvo priverstas išvykti iš Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas