Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gaudo auksinę svajonę? „Hegelmann“ pristatė dar vieną naujoką

Buvęs Serbijos jaunimo rinktinių narys Lazaras Kojičius pasirašė kontraktą su Kauno rajono FC „Hegelmann“ klubu.

24 metų 190 centimetrų ūgio atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujantis žaidėjas į laikinąją sostinę atvyksta iš Serbijos aukščiausios lygos „Voždovac“ klubo, pranešė „Hegelmann“ ekipa.

Pasak futbolininko, pasirinkti „Hegelmann“ jam padėjo ir faktas, jog šiuo metu klubas demonstruoja labai gerus rezultatus. „Visų pirma pamačiau, kad klubas yra labai gerai organizuotas. Žinoma, mano apsisprendimui įtakos turėjo ir tai, jog ekipa šiuo metu sėkmingai kovoja tiek Lietuvos čempionate, tiek ir taurės varžybose. Tai įrodo, kad mėlynai balti dirba išties gerai“, – teigė saugas.

fchegelmann.com nuotr./Lazaras Kojičius
fchegelmann.com nuotr./Lazaras Kojičius

Profesionalo karjerą L. Kojičius pradėjo gimtosios Serbijos Belgrado „Brodarac“, o 2018 metų pradžioje jo paslaugomis susidomėjo po 16 metų į „Eredivisie“ sugrįžusi Sitardo „Fortuna“. Nyderlandų klube serbui atsiskleisti nepavyko – iš pradžių jis dėl amžiaus apribojimų buvo skolinamas įvairiems Serbijos klubams, o vėliau jam gavus traumą, jis grįžo gaivinti savo karjerą namo.

2020 metų vasarą jis sukirto rankomis su Serbijos superlygos Novi Sado „Proleter“ ekipa. Šioje komandoje mėlynai baltų naujokas per du sezonus sužaidė 53 rungtynes ir pelnė 1 įvartį.

2022-2023 metų sezone L.Kojičius rungtyniavo Serbijos antrojo diviziono Belgrado „Radnički“, bet praėjusiame sezone vėl sugrįžo į aukščiausią lygą ir atstovavo „Voždovac“ klubui. Pernai saugas Serbijos čempionate ir taurės varžybose į aikštę išbėgo 19 kartų bei atliko tris rezultatyvius perdavimus.

Mėlynai baltų naujokas yra žaidęs ir Serbijos jaunimo rinktinėse – 6 kartus buvo kviečiamas į U19 rinktinę bei po kartą atstovavo U17 ir U18 rinktinėms.

„Pirmiausia save apibūdinčiau kaip komandos žaidėją. Noriu kuo daugiau padėti mėlynai baltiems. Žinau savo vietą aikštėje ir padarysiu viską, kad tik būčiau naudingas komandai. Nemėgstu savęs girti, todėl leisiu kitiems apie mane kalbėti ir, aišku, mano rezultatai aikštėje viską apie mane pasakys“, – pasakojo L.Kojičius.

Serbas pasidalino savo pirmaisiais įspūdžiais apie komandą ir artėjančią sezono kulminaciją čempionate ir taurės varžybose: „Taip, šiuo metu gal sunkus metas adaptuotis, bet per šias kelias dienas vaikinai mane taip gerai priėmė, kad iškart pasijaučiau, jog čia būčiau buvęs ilgą laiką. Aš, kaip žaidėjas, noriu padaryti viską, kad padėčiau komandai ir laimėčiau kuo daugiau rungtynių. Sezonas artėja prie kulminacijos, įtampa auga, tačiau labai tikiuosi, jog mums pavyks laimėti prieš varžovus ir pasiekti savo tikslus“.

L. Kojičius tapo trečiuoju „Hegelmann“ naujoku šią vasarą. Kiek anksčiau ekipos gretas papildė du legionieriai iš Nigerijos Rasheedas Yusufas ir Samsonas Ajayi. Serbas debiutuoti galės jau artimiausiose „TOPsport A lygos“ rungtynėse, šį šeštadienį vyksiančiame Kauno derbyje.

nuotr. fchegelmann.com/Andriaus Skerlos treniruojama ekipa šiuo metu skaičiuoja 7 pergalių seriją lygoje.
nuotr. fchegelmann.com/Andriaus Skerlos treniruojama ekipa šiuo metu skaičiuoja 7 pergalių seriją lygoje.

7-ių pergalių seriją šiuo metu lygoje skaičiuojantis „Hegelmann“ klubas nuo pirmaujančio Vilniaus „Žalgirio“ atsilieka 2 taškais. Tiesa, sostinės ekipa dar turi ir vienas rungtynes atsargoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai