Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gedi Serbija ir Italija – užgeso futbolo legendos gyvybė

Serbijos futbolas gedi šiandien mirusios šalies legendos – Sinišos Mihajlovičiaus.
Siniša Mihajlovičius
Siniša Mihajlovičius / Scanpix/IMAGO/Marco Canoniero nuotr.

Ilgametis Jugoslavijos rinktinės ir garsių Italijos klubų futbolininkas užgeso Romoje sulaukęs 53-ejų. Jo mirties priežastis – leukemija, su kuria futbolininkas kovojo kelerius metus.

S.Mihajlovičius per 1986-2006 m. trukusią karjerą tuometinėje Jugoslavijos rinktinėje sužaidė 63 mačus ir pelnė 10 įvarčių.

Karjeros pradžioje jis po du sezonus žaidė gimtosios Serbijos „Borovo“, „Vojvodina“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ klubuose. Su pastarąja baudos smūgių specialistu laikytas futbolininkas 1991 m. laimėjo tuometinę Europos taurę.

Vėliau jis pratęsė karjerą Italijoje. Po du sezonus jis žaidė „AS Roma“ ir Milano „Inter“ komandose, keturis – Genujos „Sampdoria“ klube, o net šešerius metus praleido Romos „Lazio“ gretose.

2000 ir 2006 m. jis tapo Italijos čempionu.

Vėliau serbas ėmėsi ir trenerio darbo bei dirbo tiek „Serie A“ klubuose, tiek Serbijos rinktinėje. Nuo 2019-ųjų iki šių metų S.Mihajlovičius darbavosi „Bologna“ ekipoje, o bene garsiausia jo, kaip trenerio, karjeros stotelė prieš šešerius metus buvo „AC Milan“ klubas.

„Serie A“ yra giliai sukrėsta Sinišos Mihajlovičiaus mirties. Jo, kaip futbolininko ir trenerio, stiprybė ir žmogiškumas buvo pavyzdys, kuris palieka neištrinamą pėdsaką Italijos ir pasaulio futbole“, – rašoma oficialiame Italijos lygos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas