Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėdinga fanų provokacija – dėl „Putino“ skanduotės laukia rimti nemalonumai

„Labai liūdna girdėti, kad Stambulo „Fenerbahče“ sirgaliai palaiko žudiką iš Rusijos, kuris bombarduoja mūsų šalį“, – liūdesį tviteryje reiškė Ukrainos ambasadorius Vasylis Bodnaras.
Stambulo „Fenerbahče“ sirgaliai
Stambulo „Fenerbahče“ sirgaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Stambule vykusiose UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos rato rungtynėse vietiniai „Fenerbahče“ gerbėjai gėdingai provokavo atvykusius ukrainiečius.

Kijevo „Dinamo“ įmušus įvartį ir išsiveržus į priekį, „Fenerbahče“ tribūnos skandavo Rusijos diktatoriaus pavardę.

„Dinamo“ nepasidavė provokacijai ir po pratęsimo įveikė „Fenerbahče“ ekipą 2:1 bei žengė į kitą Čempionų lygos atrankos etapą. Stambulo ekipa nukrito laipteliu žemiau – į Europos lygos atranką.

„Futbolas – sąžiningas žaidimas ir Kijevo „Dinamo“ vakar buvo stipresnė, – pridūrė V.Bodnaras. – Dėkoju draugiškiems Turkijos žmonėms už jų paramą Ukrainai ir už tai, kad jie įvertino netinkamus sirgalių veiksmus“.

Vienas garsiausių Turkijos futbolo ekspertų Ahmetas Cakaras, anksčiau dirbęs teisėju, remdamasis savo šaltiniais pranešė, kad „Fenerbahče“ klubo dėl tokio sirgalių elgesio laukia didžiuliai nemalonumai.

„UEFA Vykdomasis komitetas surengė skubų pasitarimą dėl įvykių Stambule. Buvo išklausyti rungtynių delegatai. Šio reikalo ėmėsi pats UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas. „Putino“ skanduotės yra laikomis pačiomis blogiausiomis. „Fenerbahče“ laukia labai didelės problemos“, – pabrėžė A.Cakaras.

Protestuodamas prieš tokį varžovų sirgalių elgesį „Dinamo“ treneris Mircea Lucescu po rungtynių atsisakė dalyvauti oficialioje spaudos konferencijoje.

„Scanpix“ nuotr./Mircea Lucescu
„Scanpix“ nuotr./Mircea Lucescu

„Sirgalių elgesys buvo nepateisinamas. Tokių skanduočių aš nesitikėjau“, – trumpai pareiškė M.Lucescu.

Pirmosios šios poros rungtynės, dėl Rusijos tęsiamo siaubingo karo Ukrainoje, buvo žaidžiamos Lenkijoje. Jos baigėsi lygiosiomis 0:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas